Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βίαιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν το Παρίσι (βίντεο)


"Μυρίζει επανάσταση": από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων", μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διεύθυνση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι.

"Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των "κίτρινων γιλέκων", δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα.

Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, ότι δεν θα δεχτεί "ποτέ τη βία" που ξέσπασε στο Παρίσι γύρω από μια συγκέντρωση του κινήματος των "κίτρινων γιλέκων" και τόνισε ότι το κύμα βίας και βανδαλισμού στο Παρίσι σήμερα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο και δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ειρηνική έκφραση ενός νόμιμου θυμού.

"Πάντα θα δέχομαι διαμαρτυρίες, πάντα θα ακούω την αντιπολίτευση, αλλά ποτέ δεν θα δεχτώ τη βία. Καμιά αιτία δεν δικαιολογεί την επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης, το πλιάτσικο στα καταστήματα, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, περαστικοί και δημοσιογράφοι να απειλούνται, η Αψίδα του Θριάμβου να βεβηλώνεται", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας από το Μπουένος Άιρες, στο τέλος της συνόδου της G20.

Ο Μακρόν αρνήθηκε να δεχτεί ερωτήσεις έπειτα από μια μέρα ταραχών στο Παρίσι, αλλά δήλωσε ότι εκείνοι που διέπραξαν βίαιες ενέργειες απλά επιζητούσαν να σπείρουν το χάος. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι συγκάλεσε συνεδρίαση με τους κορυφαίους υπουργούς του μόλις επιστρέψει στο Παρίσι για να συζητήσουν πώς θα απαντήσουν σε αυτό.

ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΡΕ ΓΑΛΛΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΜΝΑΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ;
    ΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο!! Ξέρεις και την Γαλλική πολιτική σκηνή;Μα πόσοι διανοούμενοι γράφουν στον karatzova;

      Διαγραφή
  2. Τα Γαλλακια όμως είδες τι κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.