Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εγκρίθηκε η λίστα ποικιλιών ροδάκινων που θα ενισχυθούν για τις ζημίες από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού


Εγκρίθηκε από τον ΕΛΓΑ η λίστα των ποικιλιών επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και συμπύρηνων που θα  ενισχυθούν μέσω de minimis για τις ζημίες από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού

Θα προσέλθουν για υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ότι καλλιέργησαν μόνο οι μεμονωμένοι παραγωγοί στην δήλωση ΟΣΔΕ των οποίων δεν αναγράφεται κάποια ή κάποιες από τις ποικιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του ΕΛΓΑ ως ενισχυόμενες

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε σήμερα από τον ΕΛΓΑ η λίστα των ποικιλιών επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και συμπύρηνων ροδάκινων, οι οποίες θα ενισχυθούν μέσω de minimis για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού. Να σημειωθεί ότι οι ποικιλίες που τελικά εγκρίθηκαν από τον ΕΛΓΑ είχαν υποδειχτεί από τις συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών.


Όπως μάλιστα είχε συμφωνηθεί στις προηγούμενες συναντήσεις της κ. Τζάκρη με τους βουλευτές και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Αραχωβίτη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ και τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κκ. Θαν. Καμπρέλη και Γ. Κέδρο δεν απαιτείται η υποβολή δήλωσης εκ μέρους των παραγωγών  (σε αντίθεση με πέρυσι). Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει βάσει της δήλωσης ΟΣΔΕ.

Στις περιπτώσεις στις οποίες κάποια ή κάποιες από τις ενισχυόμενες ποικιλίες που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΛΓΑ δεν αναγράφεται στην δήλωση ΟΣΔΕ του παραγωγού οι μεμονωμένοι παραγωγοί και μόνο αυτοί (δηλαδή αυτοί που δεν είναι μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων) οφείλουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας να προσέλθουν στη συνεταιριστική οργάνωση της αρεσκείας τους προκειμένου να υποβάλουν α) υπεύθυνη δήλωση ότι καλλιεργούν κάποια ή κάποιες από τις ενισχυόμενες ποικιλίες που δεν αναγράφεται στη δήλωση ΟΣΔΕ, β) την ίδια τη δήλωση του ΟΣΔΕ  και γ) παραστατικό τιμολογίου. 

Για τα μέλη των συνεταιριστικών οργανώσεων θα δώσουν στοιχεία οι ίδιοι οι Συνεταιρισμοί, ως εκ τούτου δεν υποχρεούνται να προσέλθουν. 

Παρακαλούνται οι μεμονωμένοι παραγωγοί να προσέλθουν άμεσα ώστε η καταγραφή και η αποστολή των στοιχείων τους να γίνει άμεσα και να καταστεί δυνατή η καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς το αργότερο ως το τέλος του έτους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ποιες; Είναι οι ποικιλίες; Δώστε την λίστα να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες ειναι οι ποικιλίες?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΕΡΣΙ Κ ΣΤ ΠΛΗΡΩΜΉ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΏΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πλησιαζουν οι εκλογές όλες οι κυβερνήσεις ρίχνουν τα ψίχουλα και οι κότες τρέχουν αλλά τις περισσότερες φορές πάνε σε άλλη φωλιά να γεννήσουν το αυγό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακομα δεν εξοφληθηκαν αυτοι που πρεπει,και ενεταξαν τις βροχοπτωσεις μονο για φετος σε κατασταση αποζημειωσης ως μηχανισμο εκλογης τους. Ντροπη και αισχος.
    Εκμεταλευεστε τα κεφαλαια αλλων που δικαιως τους ανηκουν,και τα μοιραζεται σε νεους ψηφοφορους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΝ ΚΑΙΡΟ ΔΝ ΠΗΡΕ ΜΙΑ

      Διαγραφή
    2. Έλεος η κότα πίνει νερό βλέπει και το θεό

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.