Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ομιλία της Θ. Τζάκρη στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού (βίντεο)


Θ. Τζάκρη στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2019:
«Οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος είναι αυτός που εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους, ποιος είναι αυτός που αποδίδει και πετυχαίνει τους στόχους, ποιο κόμμα και ποια κυβέρνηση έδωσε προοπτική μετά από τόσα δύσκολα χρόνια σε αυτήν τη χώρα»

Στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 μίλησε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
Στην ομιλία της υπογράμμισε ότι «αυτός είναι ο πρώτος επί της ουσίας δικός μας προϋπολογισμός. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα έχει ανακτήσει πλέον και το ουσιαστικό κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε έναν επεκτατικό προϋπολογισμό, δηλαδή βλέπουμε ξεκάθαρα γραμμένο το θέμα των παροχών και της άρσης των αδικιών σε συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες πολιτών που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση».
Και συνέχισε λέγοντας ότι «αδιαμφισβήτητα αυτός είναι ο καλύτερος προϋπολογισμός της τελευταίας δεκαετίας. Η κυβέρνηση κατάφερε επιτέλους μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβίσει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και να αντιστρέψει τη λιτότητα με επεκτατικές πολιτικές. Αυτές οι πολιτικές προφανώς και θα πρέπει να βελτιωθούν και άλλο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε ακόμη».
Όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, η κ. Τζάκρη σημείωσε:
«Στην οικονομία η βελτίωση που έχει συντελεστεί στην καθημερινότητα των πολιτών είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα εμφανής. Κανένας πλέον δεν σκέφτεται ότι έχει μπροστά του χειρότερες μέρες και η αγωνία όλων μας είναι πότε και πόσο θα γρήγορα θα βελτιωθεί η ζωή όλων μας.
Αν θέλετε να συζητήσουμε σοβαρά για το αν είναι ψίχουλα αυτά που δίνουμε πρέπει να δούμε καταρχάς ποια ήταν η προηγούμενη κατάσταση, τι έκανε δηλαδή η ΝΔ για όλες τις κοινωνικές ομάδες. 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντάξεις περιέσωσε και κατάφερε να μοιράσει μέρισμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και τους όρους  εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών να βελτιώσει και πολλές αδικίες ήρε στον δημόσιο τομέα, σταματώντας την μισθολογική κατρακύλα, αλλά και πληρώνοντας αναδρομικά σε κατηγορίες εργαζομένων που δικαιώθηκαν δικαστικά.
Ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή η μείωση κατά το 1/3  των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, η εξαίρεση από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες - μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών.
Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο με την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis) ύψους 42 εκ. ευρώ σε 46.000 κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και 10,2 εκ. ευρώ σε παραγωγούς  επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών της Πέλλας και της Ημαθίας, ενώ εξετάζεται η καταβολή από τη νέα χρονιά ενισχύσεων deminimis και στους παραγωγούς συμπύρηνων ροδάκινων που έπαθαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού και επί του παρόντος εξαιρούνται από τις ενισχύσεις.
Την Πέμπτη θα καταβληθεί  η δεύτερη δόση της βασικής ενίσχυσης, ενώ έχει καταβληθεί το τελευταίο 10% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017.  Για τις φετινές ζημιές στις καλλιέργειες έχει ήδη ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η αποστολή των πορισμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα καταβληθούν φέτος στους αγρότες σε χρόνο ρεκόρ. 
Ήδη η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για την καθιέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία των επιδοτήσεων των αγροτών από τις κατασχέσεις, ενώ έχει ψηφιστεί η μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά μία ποσοστιαία μονάδα και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά για το 2019.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους για την περίοδο 2018-2019  βάσει της οποίας για πρώτη φορά ο Δήμος Έδεσσας  θα ενταχθεί στην Α’ ζώνη, για την οποία θα προβλέπεται  υψηλότερη επιδότηση ανά τ.μ. κατοικίας. 
Τέλος έχει ήδη ψηφιστεί η πρόσληψη 3.200 ατόμων για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την Ειδική Αγωγή, καθώς και 6.000 ειδικών επιστημόνων στους Δήμους. 
Είμαι σίγουρη ότι όταν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές οι πολίτες θα  απαντήσουν σωστά το δίλημμα αυτό: Θέλουν μια κυβέρνηση όπου η ζωή τους θα είναι μετά βεβαιότητας καλύτερη κάθε χρόνο ή θέλουν μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερη, δογματική, διεφθαρμένη ως το κόκκαλο. Μία κυβέρνηση που θέλει να κυβερνήσει για να αφαιρέσει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους». 
Η κ. Τζάκρη έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως «προφανώς υπάρχουν ακόμη αδικίες  και περιθώρια βελτίωσης. Η χώρα σταδιακά μπαίνει στον ενάρετο κύκλο της οικονομικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ακόμη για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Θα πρέπει όμως να θυμούνται οι πολίτες ότι αυτό δεν συνέβη τυχαία. Δεν ήταν απλώς η φυσική εξέλιξη μιας κατάστασης που μας χαρίστηκε από έξω. Για αυτό οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ότι κερδήθηκε με τόση μεγάλη δυσκολία μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί με την επιστροφή της ΝΔ και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό έτσι ώστε να πράξουν με σύνεση για να μην κλωτσήσουν μια ολόκληρη τετραετία σκληρής δουλειάς και κόπου για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολλών. Και είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες θα απαντήσουν στο δίλημμα αυτό με τον σωστό τρόπο».
Τέλος, η κ. Τζάκρη καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ λέγοντας πως «θέλω να δηλώσω ότι καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στον ΣΚΑΙ. Είναι επίθεση στην ελευθεροτυπία, την δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση της άποψης. Είμαι βέβαιη ότι η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν αφενός μεν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, αφετέρου δε οι δράστες να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».


Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

Θέλω καταρχήν να δηλώσω ότι καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο ΣΚΑΙ, είναι επίθεση στην ελευθεροτυπία, την δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση της άποψης. Είμαι βέβαιη ότι η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο θα κάνουν ότι μπορούν αφενός μεν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, αφετέρου δε οι δράστες της να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ο πρώτος επί της ουσίας δικός μας προϋπολογισμός. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα έχει ανακτήσει πλέον και το ουσιαστικό κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας. 
Πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια  έχουμε κι έναν επεκτατικό προϋπολογισμό, βλέπουμε δηλαδή ξεκάθαρα γραμμένο το θέμα των παροχών και της άρσης των αδικιών σε συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες πολιτών που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Έχω μιλήσει πολλές φορές  στην πολιτική μου ζωή επ' ευκαιρία της ψήφισης του ετήσιου προϋπολογισμού. Ωστόσο, εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σήμερα εδώ και σε κάτι πολύ πιο ουσιώδες. Στην ανάγκη να βάλει η χώρα μας επιτέλους μια τάξη στους θεσμούς και να γίνουμε αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή μια κανονική χώρα.
Όπως έχετε όλοι διαπιστώσει, η Ευρώπη και ο κόσμος τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε μια πολύ μεγάλη αναστάτωση. Αυτό θα συνεχίσει να είναι η παγκόσμια κανονικότητα ενδεχομένως για πολλές ακόμη δεκαετίες: οικονομικοί πόλεμοι, ανταγωνισμοί, πολυδιάσπαση της Ευρώπης ή στην καλύτερη περίπτωση στασιμότητα σε θέματα περαιτέρω εμβάθυνσης, πολιτικής, οικονομικής και διοικητικής. 
Η χώρα μας, μια μικρή χώρα της ΕΕ, δεν μπορεί να επιβιώσει σε καμία περίπτωση, υπό την έννοια του να έχει μια σταθερή πορεία ευημερίας, αν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον εσωτερικής, θεσμικής αποδιάρθρωσης, σε ένα περιβάλλον όπου το πολιτικό σύστημα προ και μετά της κρίσης παραμένει το ίδιο,  σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη λειτουργεί  αργά και επιλεκτικά, με μια δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. 
Τα τέσσερα αυτά χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε πολλά. Αδιαμφισβήτητα τα πρόσωπα που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με τη θεσμική διαφθορά του παρελθόντος. Και είναι βέβαιο ότι εμείς ως μεγάλη δημοκρατική παράταξη πλέον προσπαθούμε ειλικρινά να βελτιώσουμε τη ζωή των πολλών και να αλλάξουμε τη δυσάρεστη καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. 
Ωστόσο, εκεί που θα θέλαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα και είναι το μείζον και το κρίσιμο για την Ελλάδα του μέλλοντος και είναι αυτό το οποίο θα μας κρατήσει όρθιους στους  καιρούς που έρχονται είναι η οικοδόμηση θεσμών. 
Γιατί πολύ φοβάμαι ότι όλα όσα έχουμε κάνει για τους πολίτες, εάν δεν έχουμε μια ισχυρή θεσμική οργάνωση που θα διασφαλίσει τη θετική πορεία της χώρας μας, με την πρώτη πολιτική αλλαγή ή ενδεχομένως από τον δικό μας κακό χαρακτήρα λίγο παρακάτω, πολλά από αυτά θα χαθούν. 
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό τώρα με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση να προσπαθήσουμε να μπούμε βαθιά στην αναδιάταξη των θεσμών και να αλλάξουμε τη χώρα με τρόπο που κανενός είδους οπισθοδρόμηση δεν θα είναι πλέον εφικτή. 
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Στην οικονομία η βελτίωση που έχει συντελεστεί στην καθημερινότητα των πολιτών είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα εμφανής. Κανένας πλέον δεν σκέφτεται ότι έχει μπροστά του χειρότερες μέρες και η αγωνία όλων μας είναι πότε και πόσο γρήγορα θα βελτιωθεί η ζωή μας. 
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής έχουν καταστήσει τη χώρα όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων ξανά. Και όλο αυτό το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για εμάς στην διεθνή σκηνή, έχει βοηθήσει ιδιαίτερα και τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της οικονομίας. 
Είναι φυσικό βέβαια πολλά προβλήματα να παραμένουν ανεπίλυτα. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος είναι αυτός που εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους, ποιος είναι αυτός που αποδίδει και πετυχαίνει στους στόχους που έχει θέσει, ποιο κόμμα και ποια κυβέρνηση έδωσε προοπτική μετά από τόσα δύσκολα χρόνια σε αυτήν τη χώρα. 
Οι πολίτες βλέπουν επίσης και καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο που κανένα μεγάλο συμφέρον και κανένας μεγαλόσχημος επιχειρηματίας από αυτούς που βούλιαξαν την χώρα στο παρελθόν και λειτούργησαν παρασιτικά στην οικονομία,  κανένας μα κανένας από αυτούς, δεν υποστηρίζει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αντιθέτως, βρίσκονται στο πλευρό της πολιτικής διαφθοράς, γιατί με αυτούς έκαναν τις μπίζνες τους, με αυτούς έπαιρναν τα αθωωτικά βουλεύματα από τη δικαιοσύνη. 
Και προφανώς αυτοί δεν ενδιαφέρονται για την αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν ενδιαφέρονται για τη μείωση της ανεργίας και για τη διάσωση των συντάξεων, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα από όλα αυτά που βελτιώνουν τις ζωές των πολλών. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είμαι σίγουρη ότι όταν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές οι πολίτες θα  απαντήσουν σωστά το δίλημμα αυτό: Θέλουν μια κυβέρνηση όπου η ζωή τους θα είναι μετά βεβαιότητας καλύτερη κάθε χρόνο ή θέλουν μια κυβέρνηση νεοφιλελεύθερη, δογματική, διεφθαρμένη ως το κόκκαλο. Μία κυβέρνηση που θέλει να κυβερνήσει για να αφαιρέσει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους. 
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Η Ελλάδα σε αυτό το δυσχερές τοπίο που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια ούτε να ακολουθήσει έναν δρόμο υψηλών ελλειμμάτων, ούτε να ακολουθήσει έναν δρόμο μονομερούς αντίστασης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε μια οικονομία και έναν προϋπολογισμό που δεν βρίσκεται κάθε στιγμή στην ανάγκη των αγορών και υπάρχει βεβαιωμένη η πρόθεση της κυβέρνησης κλείνοντας τον κύκλο των μνημονίων να συζητήσουμε εκ νέου με τους εταίρους  μας προς την κατεύθυνση της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και συνακόλουθα περαιτέρω μείωσης της φορολογίας και των επαχθών ρυθμίσεων που έγιναν τα τελευταία  χρόνια, το ξήλωμα των οποίων έχει ήδη αρχίσει. 
Θέλω λοιπόν να πω στη ΝΔ, που παρέδωσε μια χώρα με έλλειμμα 15,1 % του ΑΕΠ, να πάψει να παριστάνει ότι κλαίει πάνω από το θύμα, διότι είναι ο θύτης της υπόθεσης και τα κροκοδείλια δάκρυά της δεν οδηγούν πουθενά ούτε τη χώρα ούτε την οικονομία. Θα έλεγα μάλιστα ότι η δική τους πολιτική, λόγω της διαφθοράς, της διαπλοκής και της πολιτικής αναποτελεσματικότητας που την χαρακτήριζε, είχε όλους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων χωρίς να έχει τα θετικά αποτελέσματα αυτών.
Αν θέλετε να συζητήσουμε σοβαρά για το αν είναι ψίχουλα αυτά που δίνουμε πρέπει να δούμε καταρχάς ποια ήταν η προηγούμενη κατάσταση, τι έκανε δηλαδή η ΝΔ για όλες τις κοινωνικές ομάδες και πώς και από ποιον προέκυψαν όλα αυτά τα πλεονάσματα. 
Διότι η δική μας κυβέρνηση και τις συντάξεις περιέσωσε και μέρισμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης μοίρασε σε 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και τους όρους  εργασίας στον ιδιωτικό τομέα βελτίωσε με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών και πολλές αδικίες ήρε στον δημόσιο τομέα, σταματώντας την μισθολογική κατρακύλα, αλλά και πληρώνοντας αναδρομικά σε κατηγορίες εργαζομένων που δικαιώθηκαν δικαστικά. 
Ήδη έχει ψηφιστεί από την Βουλή η μείωση κατά το 1/3 των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και η εξαίρεση από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες - μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο με την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 42 εκ. ευρώ σε 46.000 κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και 10,2 εκ. ευρώ σε παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών της Πέλλας και της Ημαθίας, ενώ εξετάζεται η καταβολή από τη νέα χρονιά ενισχύσεων de minimis και στους παραγωγούς συμπύρηνων ροδάκινων που έπαθαν ζημιά  από τις βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού και επί του παρόντος εξαιρούνται από τις ενισχύσεις. 
Την Πέμπτη θα καταβληθεί η δεύτερη δόση της βασικής ενίσχυσης, ενώ έχει ήδη καταβληθεί το τελευταίο 10% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017.  Για τις φετινές ζημιές στις καλλιέργειες έχει ήδη ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η αποστολή των πορισμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα καταβληθούν φέτος στους αγρότες σε χρόνο ρεκόρ. 
Ήδη η  κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για την καθιέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία των επιδοτήσεων των αγροτών από τις κατασχέσεις, ενώ έχει ψηφιστεί η μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά μία ποσοστιαία μονάδα και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά για το 2019.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους για την περίοδο 2018-2019, βάσει της οποίας για πρώτη φορά ο Δήμος Έδεσσας  θα ενταχθεί στην Α’ ζώνη, για την οποία  προβλέπεται  υψηλότερη επιδότηση ανά τ.μ. κατοικίας. 
Τέλος έχει ήδη ψηφιστεί η πρόσληψη 3.200 ατόμων για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ θα προχωρήσει η πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την Ειδική Αγωγή καθώς και ειδικών επιστημόνων στους Δήμους. 
Όσον αφορά δε τα πρωτογενή πλεονάσματα θέλω  να σημειώσω ότι δεν προέκυψαν γενικά από μια πολιτική υπερφορολόγησης, αλλά και από την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ, την πολύ καλύτερη απόδοση της φορολογικής διοίκησης και την διάχυση των φόρων με ποιο ορθολογικό  και δίκαιο τρόπο. 
Προφανώς υπάρχουν ακόμη αδικίες και περιθώρια βελτίωσης. Όταν όμως όλοι έχουν αναγνωρίσει ότι η  φοροδιαφυγή ήταν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με το ΑΕΠ και εμείς καταφέραμε πράγματα σε αυτόν τον τομέα, δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να βάζει μια γενική ταμπέλα και να χαρακτηρίζει ως υπερφορολόγηση συλλήβδην τη βελτίωση της απόδοσης της φορολογικής διοίκησης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αδιαμφισβήτητα αυτός είναι ο καλύτερος προϋπολογισμός της τελευταίας δεκαετίας. Η κυβέρνηση κατάφερε επιτέλους μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβίσει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και να αντιστρέψει τη λιτότητα με επεκτατικές πολιτικές. 
Αυτές οι πολιτικές προφανώς και θα πρέπει να βελτιωθούν και άλλο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε ακόμη. 
Παρά τον πόλεμο που έχουμε δεχτεί, είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν ξανά, καθώς αυτός είναι και ο τελευταίος προϋπολογισμός της παρούσας κυβέρνησης. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία του χρόνου τέτοια εποχή να καταθέσουμε έναν ακόμη πιο βελτιωμένο και πιο επεκτατικό προϋπολογισμό. 
Η χώρα σταδιακά μπαίνει στον ενάρετο κύκλο της οικονομικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ακόμη για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. 
Αυτό όμως δεν συνέβη τυχαία. Δεν ήταν απλώς η φυσική εξέλιξη μιας κατάστασης που μας χαρίστηκε απ’ έξω. Γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ότι κερδήθηκε με τόση μεγάλη δυσκολία μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί με την επιστροφή της ΝΔ και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης. 
Οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό έτσι ώστε να πράξουν με σύνεση για να μην κλωτσήσουν μια ολόκληρη τετραετία σκληρής δουλειάς και κόπου για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολλών. 
Και είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες θα απαντήσουν στο δίλημμα αυτό με τον σωστό τρόπο.-



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Η έκθεση σου καλή, πολύ καλή θα έλεγα,όμως κυρία, σε σένα το λέω "κυρια" εκλεγμένη από τον λαουτζικο,
    όλα τα μνημόνια που στηριξες με την ψήφο σου, μόνο προς την εξαθλίωση των πολλών ήταν ... Υπερπηδησες απ το ένα κόμμα στο άλλο μή και μείνεις χωρίς καρέκλα, και το κόμμα που πρεσβεύεις, το πλέον κόμμα σου, έδωσε στον κόσμο ναι !
    Επιδόματα,τα επιδόματα κυρία μου δείχνουν ακραία φτώχεια, δεν σου το έμαθαν αυτό στο σχουλείο;
    Δεν άφησαν οι μέχρι τώρα πολιτικές στον ήλιο μοίρα στον Έλληνα και πετάμε ένα ξερικοματο στον πεινασμένο στον εξαθλιωμενο στον κατακουρασμένο πολίτη .
    Μας συγκίνησες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζουν στον κόσμο τους καμία επαφή με τον λαό κάντε εκλογές κυρία τζάκρη να δείτε πως θα σας εμπιστευθεί ο λαός και ελάτε να ζήσετε με μερίσματα και επιδόματα εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους έκανες τα μούτρα κιμά! τέτοια ομιλία είχε να δει η βουλή απο την εποχή του Ανδρεα και του Καραμανλή μπράβο σου ,μάλιστα έμαθα οτι μετά απο χειροκρότημα 10 λεπτών ορθοί ξαναζήτισαν να την ξανά επαναλάβεις!
    Καλά που είναι ο προϋπολογισμός και βλέπει η Ελλάδα τι φρούτα βγάζει η επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη χειροκροτούν,την έχουν πάρει στους ώμους και ζητωκραυγάζουν,και αυτή από πάνω φωνάζει φέρτε και άλλα μνημόνια να υπογράψω.

      Διαγραφή
  4. Τζάκρη, Πότε πρόλαβες και τα είπες όλα αυτά, σε τόσο γρήγορο χρόνο μέσα στη βουλή. Εγώ έκανα 2 ώρες να τα διαβάσω. Πάρε και καμιά ανάσα να μας τα πεις και εδώ που σε ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΤΟΡΚΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ: ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΚΑΤΩΤΑ.
      ΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΟΨΕΙΣ ΟΜΩΣ Η΄ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟΤΕ.......DELETE

      Διαγραφή
  5. Φίλε των 5.54 Σε παραδέχομαι. Πες μου μια μέρα να της κάνουμε ένα τεστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα ένα σκύλο κάθε μέρα τον έβαζα φαΐ σε άλλο σημείο και πήγαινε έτρωγε, συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.