Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες για τον Δήμο Αλμωπίας


Είναι γεγονός πλέον πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, εκπροσωπούμενη σχεδόν πάντα μόνο από τον Δήμαρχο. Στις περισσότερες αποφάσεις που έχουν παρθεί για τον Δήμο Αλμωπίας απουσιάζει ο σοβαρός σχεδιασμός, η διαβούλευση και οι συμμετοχικές πρωτοβουλίες. Οι περισσότεροι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν υποβαθμιστεί επιλεκτικά από την Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα οι προτάσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις κοινότητες τους να μην λαμβάνονται υπόψη και ουσιαστικά να έχουν μετατραπεί σε ¨διακοσμητικά στοιχεία¨. Ο απερχόμενος Δήμαρχος λειτουργεί ως ¨ενός ανδρός αρχή¨ με υπεροψία και αυταρχική νοοτροπία κοινοτάρχη άλλων δεκαετιών.


Η αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου πλέον είναι απαραίτητη. Όλοι οι δημότες πρέπει να συμμετάσχουμε σε έναν κοινό αγώνα, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της αλλαγής για τον Δήμο μας. Μια αλλαγή που θα έχει ως επίκεντρο την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών των δημοτών ανεξαρτήτως κόμματος αλλά και την σωστή κατανομή των πόρων του Δήμου προς όλες τις τοπικές κοινότητες. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι συμμετοχική. Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας ώστε το αποτέλεσμα να είναι αναπτυξιακά δυναμικό και κοινωνικά δίκαιο με απώτερο σκοπό το συμφέρον όλων των δημοτών, πάντα μέσα από την κοινή δράση.
Από την επομένη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών ο Δήμος Αλμωπίας πρέπει να αναπτύξει νέες δράσεις.
- Να εγγυάται την Ισονομία  ώστε να μην υπάρχουν τοπικές κοινότητες δυο ταχυτήτων.
- Να επενδύσει στον Πολιτισμό και την Παιδεία.
- Να τοποθετεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών του.
- Να στοχεύσει τελικά στην Ανάπτυξη, γιατί μόνο μέσα από αυτή θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές για τους νέους μας.
Ο Δήμος Αλμωπίας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει όραμα το οποίο θα στοχεύσει στην ανάπτυξη όλου του Δήμου, με αίσθηση του χρέους προς όλους τους δημότες, με διαφάνεια, σεβασμό προς τον πολίτη και αλληλεγγύη, αν μπορέσουμε να τα καταφέρουμε όλα αυτά τότε μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ειλικρινά δεν τον ξέρω το νεαρό και ίσως να είναι το πιο ικανό ατομο σε όλη την Αλμωπία, αλλά έχω την εντύπωση πως η εκτίμηση κερδίζεται με πράξεις και όχι με συνεχείς και συνάμα κουραστικές αναρτήσεις.
    Το νεαρό της ηλικίας δε μου λέει τίποτα, οι καινοτόμες δράσεις και ο σύγχρονος λόγος είναι αυτά που χρειάζονται.
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΚΡΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ,ΒΓΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παλικαρι μου καλό...
    Διαβαζω την ανακοινωση σου...και ειναι πιο παρωχημένη απο ανακοινωση 70άρη!!
    Η ηλικία (ως αριθμός)που αναγράφει η ταυτοτητα σου δεν είναι το όχημα για να μπεις μπροστάρης και να ηγηθείς...
    Αυτο που κάνει κάποιον ηγέτη είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις και φυσικά η υλοποίηση τους...
    Οπότε αν θες άλλαξε ρότα και μην καις το χαρτί σου τόσο ευκολα!
    Και κατι τελευταιο:δεν είμαι κάτοικος Αλμωπίας για να έχω οποιοδήποτε συμφέρον με όσα γραφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.