Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα βήματα και τι να προσέξετε


Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Η υποβολή των αιτήσεων και η ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής στο TAXISnet.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και τις «υπηρεσίες προς πολίτες».

Πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» ο φορολογούμενος θα μπει στην παρακάτω σελίδα: 
Με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών ανοίγει η παρακάτω σελίδα:
Κατόπιν ζητείται να συμπληρωθούν τα εξής στοιχεία:


Τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ του δικαιούχου
Αν διαμένει μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Αν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνει τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
Τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
Αποδοχή των σχετικών όρων  και
Υποβολή αίτησης
Οι δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι που θα υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα λάβουν το ποσό μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου ενώ όσοι καθυστερήσουν (κατάθεση από 16 Ιανουαρίου και μετά) θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στον λογαριασμό τους στα τέλη Ιουνίου.

Με βάση την υπουργική απόφαση δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:

Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Το διάστημα χορήγησης του επιδόματος θα αφορά στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου 2019.

Οι τιμές

Στην Αττική η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης ανά λίτρο είναι τα 0,914 ευρώ ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και 1,179 ευρώ.

Η υπουργική απόφαση ορίζει το φετινό ποσό επιδότησης αυξάνεται σε σχέση µε αυτό που δόθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρµανσης αυξάνεται σε 0,160 ευρώ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΚΥΡ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΑΚΟΜΑ (13:50)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα στην κοινωνία και τα προβλήματά της όσοι καθορίζουν τα κριτήρια. Ακίνητη περιουσία έως 130.000 ευρώ... Συνταξιούχος, που έμεινε μόνος, έχει σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες περιουσία μεγαλύτερη των 130.000, δεν έχει εισόδημα από αυτήν, δεν μπορεί να την πουλήσει ούτε στο μισό της αντικειμενικής, πληρώνει ΕΝΦΙΑ 870 ευρώ, παίρνει σύνταξη 490 ευρώ και φυσικά δε δικαιούται κανένα από τα επιδόματά τους. Όσοι υπερήλικες ήταν εργατικοί, οικονόμοι και νοικοκύρηδες τώρα τιμωρούνται. Κράτος δικαίου... Και μετά αναρωτιούνται γιατί σιχαινόμαστε όλους τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γίνεται πάντα πληρώνουν μόνο η νοικοκυραιοι και παίρνουν όλοι η αλλοι

      Διαγραφή
  3. Επίδομα θέρμανσης:Η μεγαλύτερη και παγκοσμίψς πρωτότυπη κρατική απάτη. Αντι το πετραιλαιο να είναι Στα 30 λεπτά ως ειδος πρώτης ανάγκης κσι σπαλαγμένο φόρων το τιγγάρουν στους φόρους για να γίνοντσι καλοί στους συνήθως επωφελούμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ 18:05 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ,ΩΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εφαρμογή δεν εχει ανοίξει ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πλατφόρμα άνοιξε όπως άνοιξε και το μετρό Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.