Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός


Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, από τα 586 που ίσχυε εως σήμερα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει για άλλους καθώς καταργείται ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών που ανέρχεται στα 510 ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς τους υπουργούς παρουσίασε το συνολικό πλαίσιο της συγκυρίας που ανοίγεται από εδώ και πέρα.

Επισήμανε την ιδιατερότητα της σημερινής συνεδρίασης λόγω της σύμπτωσης μιας σειράς από λόγους:

- Ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση ψήφο την οποία ο πρωθυπουργός μετέφρασε ως «εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει ένα εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα έργο με ορίζοντα το τέλος της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας, το φθινόπωρο του 2019».

- Μετά το ιστορικό πολιτικό γεγονός της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που σηματοδοτεί την επίλυση μιας ιστορικη΄ς εκκρεμότητας και το πέρασμα σε μια νέα εποχή.
- Την έξοδο στις αγορές για πρώτη φορά μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος – καθώς ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης του νέου πενταετούς ομολόγου.
- Τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, ζήτημα το οποίο όπως είπε ο πρωθυπουργός ακουμπά των πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Η εξέλιξη αυτή είπε ο πρωθυπουργός θα δώσει ελπίδα και προοπτική σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο στους 880.000 που αφορά άμεσα ή έμμεσα και παράλληλα, θα τονώσει την πραγματική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα μόνο βήμα στην μεγάλη πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών καθώς η κυβέρνηση φιλοδοξεί να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση και να αποδειχθεί η κυβέρνηση των πολλών και η κυβέρνηση των πράξεων και όχι μόνο των λόγων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ο αγωνας τώρα δικαιώνεται
    Μπράβο Τσίπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Αλέξη ,θα σκάσουν όλοι από την ζήλια τους και το κακό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΙΞΕ ΤΙΜΕΣ ΦΠΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να καταργήσει την μείωση του αφορολόγητου μοιράζει σανό στον κόσμο.
    Το μόνο που πετυχένει είναι να επιβαρύνει τους εργοδότες οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν τίποτα.
    Ηρθε η ανάπτυξη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με αυτά και αυτά πάλι ο λαός ΣΥΡΙΖΑ θα στήριξη.

      Διαγραφή
    2. Οι εργαζόμενοι θα τα πάρουν από τους εργοδότες.Πως φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει στην ζωή σου για τριακόσια ευρώ.Αυτή η αύξηση θα γυρίσει την οικονομία πίσω; Ανάλγητε.

      Διαγραφή
    3. ΒΡΕ ΧΌΡΤΟ ΌΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ ΤΌΣΟ ΑΠΑΛΛΆΣΣΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΆ ΜΠΟΥΕΣΣΣΣΣ

      Διαγραφή
  5. Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ 586 ΜΕΙΚΤΑ Η 492 ΚΑΘΑΡΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 650 ΜΕΙΚΤΑ Η 546 ΚΑΘΑΡΑ.ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ 54 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 8,636 ΣΤΑ 5,681.
    ΕΤΣΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 50ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.
    ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.