Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Πρωτοχρονιάτικη λειτουργία με χειροθεσία αναγνωστών - Κοπή βασιλόπιτας (φωτο)


Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τελέσθηκε την Τρίτη 1 Ιανουαρίου η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την αρχή του νέου έτους στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων. Κατά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες τον κ. Κωνσταντίνο Κουβάτση, νεωκόρο του Ι. Ναού και τον Νικόλαο Παπαχριστοδούλου, μαθητή Γυμνασίου και γόνο ιερατικής οικογένειας.


Την επομένη, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, στις 19.00 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Ι. Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο. Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία της ενορίας Αγίου Δημητρίου Εδέσσης, η οποία απέδωσε επίκαιρους ύμνους και τραγούδια υπό την διεύθυνση του εκπαιδευτικού κ. Αβεσσαλώμ Κυζιρίδη. Κατά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος, ενώ εόρτιες ευχές έδωσε και ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου.
1im
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.