Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές - Άμεση παύση της δίωξης και απαλλαγή των εργαζομένων


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.02.2019 η δίκη των εργαζομένων του πρώην Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών Έδεσσας, συνδικαλιστών και πολιτών, δύο από τους οποίους σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή, έπειτα από τη μήνυση του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι κατηγορούνται με αναληθείς και αναπόδεικτες κατηγορίες ότι στις 30 Ιανουαρίου 2015 απείλησαν και εμπόδισαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης να εισέλθουν στο Κέντρο των Καταρρακτών, όπου θα συνεδρίαζαν με μοναδικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, που θα πετούσε στο δρόμο της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την ματαίωση της συνεδρίασης. Στο δικαστήριο παραβρέθηκε από την ΑΔΕΔΥ ο συνάδελφος Γρηγόρης Καλομοίρης για συμπαράσταση στους εργαζόμενους.

Ο κ. Δήμαρχος μετά από δύο αναβολές που ζήτησε ο ίδιος, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, επιμένοντας στους αρχικούς ισχυρισμούς του. Εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια της Έδρας να αλλάξει το κατηγορητήριο που περιγράφονταν σε όλες τις κλήσεις των κατηγορουμένων περί «παραβίασης της οικιακής ειρήνης». Το κατηγορητήριο αυτό είναι έωλο, αφού το κέντρο καταρρακτών δεν αποτελεί οικία αλλά δημόσιο χώρο, όπως επισήμανε από την αρχή η υπεράσπιση. Ωστόσο, η Έδρα απάλλαξε τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες «της παράνομης βίας και της εξύβρισης κατά συρροή», ενώ αναγκάστηκε να αποδεχτεί το αίτημα της υπεράσπισης, για ακυρότητα των κλήσεων, αφού σε αυτά περιγράφονταν διαφορετικό κατηγορητήριο από αυτό για το οποίο τελικά θα δικάζονταν. Έτσι, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες παραμένουν σε ομηρία, περιμένοντας τις νέες κλήσεις και τη νέα δικάσιμο, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους και τη σαθρότητα και του νέου πλέον κατηγορητηρίου που θα τους επιδοθεί. Ο κ. Δήμαρχος, προφανώς αδυνατώντας να αντιληφθεί την εξέλιξη της δίκης, ζήτησε το λόγο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που άφηνε σε ομηρία τους εργαζόμενους, αφού θα περιμένουν πλέον νέα κλήση για δίκη, και είπε γεμάτος ικανοποίηση: «Και εγώ κα Εισαγγελέα και κα Πρόεδρε αυτό επιθυμούσα από την αρχή» νομίζοντας ίσως, ότι η απόφαση οδηγεί σε παύση της δίωξης για τυπικούς λόγους.

Κατά την άποψή μας, η εξέλιξη της δίκης δείχνει για ακόμη μία φορά την ταξικότητα της δικαιοσύνης, την προσπάθεια που γίνεται να προφυλάσσονται με κάθε τρόπο οι φορείς της εκάστοτε εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα και τη διαχρονική επιλογή των θεσμών που υπηρετούν ένα σύστημα εξουσίας, να κρατούν σε ομηρία και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι το εργατικό κίνημα δεν θα τους κάνει τη χάρη να υποκύψει στους εκβιασμούς τους. Δεν θα τους φοβηθούμε. Δεν θα επιτρέψουμε την καταδίκη εργαζομένων και αγωνιστών του εργατικού κινήματος για το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωσή τους να υπερασπίζονται το δίκιο τους, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στο μισθό, να υπερασπίζονται δηλαδή την ίδια τους τη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε να στήνεται βιομηχανία διώξεων από τον κάθε Δήμαρχο ή όποιον άλλο φορέα εξουσίας, σε κάθε εργαζόμενο ή συνδικαλιστή που δεν είναι της δικής του πολιτικής ή κομματικής επιλογής.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή των συναδέλφων μας εργαζομένων στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση, των πολιτών και των συνδικαλιστών που τους συμπαραστάθηκαν.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.