Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΠΚΜ ενοποιεί το τουριστικό με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας σε συνεργασία με το Δήμο


Αλλάζει ριζικά το κέντρο της Έδεσσας, με το έργο της ανάπλασής του και ενοποίησης του τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης, που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την πράξη της ανάπλασης σημαντικού τμήματος του κέντρου της Έδεσσας, που περιλαμβάνει τμήμα του πάρκου της 25ης Μαρτίου, τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου και τμήμα του σημερινού σταδίου της πόλης, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Φιλελλήνων, 25ης Μαρτίου, Περδίκα και Μακεδονομάχων.

«Η παρέμβασή μας δεν αλλάζει μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία του κέντρου της Έδεσσας, επιλύοντας μια σειρά από σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και κάνοντας την πόλη πιο ελκυστική και πιο εξυπηρετική. Ενοποιούμε το τουριστικό με το εμπορικό κέντρο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και προσδίδοντας υπεραξία στην επισκεψιμότητα και στην οικονομική ζωή της πόλης. Πρόκειται για μια παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκ. ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους, με έμφαση στην ενίσχυση του πράσινου και στην ανάπλαση των ελεύθερων δημόσιων χώρων. Δεν είναι απλά η εικόνα της Έδεσσας, που βελτιώνεται ριζικά, είναι η καθημερινότητα των πολιτών και η ποιότητα ζωής τους που αναβαθμίζεται, είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η οικονομική ανάπτυξη ο βασικός σκοπός που υπηρετεί η παρέμβασή μας. Εκτός από το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους και τις αναπλάσεις, διορθώνουμε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα, τα οποία εκτός από την αισθητική ρύπανση που προκαλούν εγκυμονούν και κινδύνους ασφάλειας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης περιλαμβάνονται εργασίες κατεδαφίσεων. Συγκεκριμένα προβλέπεται κατεδάφιση τμημάτων της περιμετρικής περίφραξης στα όρια με τις οδούς Φιλελλήνων, 25ης Μαρτίου, Περδίκα και Μακεδονομάχων, όπως επίσης και κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων χωρίς στατική επάρκεια (ανοιχτή κερκίδα, κλειστό γυμναστήριο, βοηθητικά κτίσματα κτλ.). Οι εργασίες περιλαμβάνουν και καθαιρέσεις υφιστάμενων δαπέδων ασφάλτου, τσιμέντου κτλ.

Στις εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνεται η ενοποίηση χώρων με βελτίωση των προσβάσεων, δημιουργία νέων συνδέσεων και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Προγραμματίζεται ανάπλαση της οδού Φιλελλήνων και τμήματος της οδού 25ης Μαρτίου από την 18ης Οκτωβρίου έως τη συμβολή με την οδό Τσιμισκή, αλλά και ανάπλαση της οδού Περδίκα και τμήματος του πάρκου της 25ης Μαρτίου.

Επιπλέον ενοποιούνται οι χώροι πρασίνου και δημιουργείται ενιαίο οικοσύστημα, με διάχυση πρασίνου σε όλο τον αστικό ιστό, εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση της βιοποικιλότητας, με τη χρήση κατάλληλων φυτικών ειδών. Προβλέπεται η λειτουργική ενοποίηση δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, αλληλένδετες χρήσεις, ώστε να δημιουργηθεί μια αλυσίδα ελεύθερων χώρων και μια ελκυστική συνέψεια στον αστικό ιστό. Η παρέμβαση της ενοποίησης συμπληρώνεται με την ενιαία σήμανση, τον ενιαίο φωτισμό και τους ενιαίους σχεδιαστικούς χειρισμούς.

Μεταξύ άλλων δημιουργούνται δύο στρέμματα σταθεροποιημένου χωμάτινου δαπέδου, ποδηλατόδρομος, ανακατασκευασμένοι πεζόδρομοι σε πέντε στρέμματα, αθλητικοί χώροι γειτονιάς, πλήρες δίκτυο άρδευσης για το υφιστάμενο και νέο πράσινο, οδοφωτισμός και συνολικός αριχτεκτονικός φωτισμός.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Μπράβο Τάκη όλο έργα είσαι έχεις περάσει τον δήμαρχο Τρικκαίων έχεις μέλλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πεσει το κλειστό και μείνουν άστεγα τα παιδιά σας καμμία 5 ετια να δούμε τον τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατάλαβαν μετα απο 50 χρονια οτι ο τουρισμός θα σώσει την πόλη.
    Εως σήμερα το καλοκαίρι φτάνουν 10 -20 λεωφορεία ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!! σταματάνε κάνουν την ανάγκη τους βλέπουν τους καταρράκτες και φεύγουν άπλα και ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα επειδη θα φυγουν τα τειχη του γηπεδου οτι η πολη θα γεμισει τουριστες και οτι θα αφηνουν τα χρηματα τους στην εδεσσα,ε μην τρελαθουμε.ενας αξιος που θα φερει ενα πανεπιστημιο να μενουν 1000ατομα μονιμα στην πολη υπαρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΆ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ;ΟΛΟ ΓΚΡΊΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΈΡΙΑ ΕΊΜΑΣΤΕ.ΔΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΎΣ ΔΉΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΆΖΟΥΝ ΈΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ρε μεγάλε αυτός δεν κατηγορούσε τα τσιμέντα του Σωντρα, ξέχασες, η βαλτός είσαι, ξανά τσιμέντα να σκεπάσουν τα άλλα τα τσιμέντα. Ο άνθρωπος ξήλωσε άλλα τα δένδρα στη πόλη, στάχτη όλα τα έχει κάνει. Ποιον τουρισμό και πια μιζέρια βρε μίζερε φρουτέμπορα που πριν βγει το αφεντικό σου δεν σε έπαιρνε κανένας στη δουλειά του. Τους μόνους τουρίστες που φερε ο Γιάννου ήταν 6 άτομα από το Βιετνάμ και τον ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ σε φωτογραφία ΡΕ ΝΕ ΖΝΑΜΙ και άλλα 6 ταξίδια που κάνατε με λεφτά των δημοτών. Να φέρουμε τουρίστες είπαμε όχι να σας κάνουμε εσάς.

      Διαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΣΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ.
    ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.
    Ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΤΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.
    ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΉΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑ.
    ΒΛΑΧΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΝ Η΄ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΠΛΑΣΕΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ 18η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΖΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΟΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΞΗΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΓΕΦΤΡΕΣ.
    ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΣΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ.
    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ δήμαρχε όλα τα μεγάλα έργα παραμονή της αποχώρησης σου, μόνο η υστεροφημία σου τίποτα άλλο.
    Που πας ρε καραμητσο... και θες να συνδέσεις το κέντρο της πόλης , τα λεωφορεία που θα στρίβουν απο την Αγία Σκέπη από το ιστορικό κέντρο θα περνούν?
    Μήπως αντι για πεζόδρομο στρώσουμε και κόκκινο χάλι να περάσουν?(αφού τα εκτόπισες με το κυκλοφοριακό ΚΟΜΦΟΎΖΙΟ για 10 χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στην Έδεσσα το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν του Γιάννου.Και μέτριος να είναι ,οι άλλοι είναι λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΎΡΙΕ 9:31ΠΜ λίγος είσαι εσύ ο κοντόμυαλος που βολεύτηκες... και όλα σου φαίνονται λίγα... άντε και σκέψου 2 λεπτά την ήμερα κέρδος είναι.

      Διαγραφή
  9. Ευρωπαική πόλη.Οσοι ζηλεύουν ας μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν κατάλαβα ο ανύπαρκτος Τζιτζικώστας παρουσιάζει πρόγραμμα του ΠΕΠ σαν δικό του. Πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά. Το έργο είναι της Έδεσσας και σε όσους δούλεψαν για αυτό. Από όσο γνωρίζουμε δεν δούλεψαν ούτε ο Βλάχος ούτε ο Τζίτζι παρα μόνο οι υπάλληλοι του Δήμου μιας και δεν υπήρχε σύμβουλος. Αυτά για την ώρα κύριε Τζιτζικώστα! Μεγάλε ανύπαρκτε της Πέλλας. Φτιάξε κανένα δρόμο για την Θεσσαλονίκη και μετά μίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.