Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο διάστημα ο νέος ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4


Στην προγραμματισμένη ώρα του, στις 23:01, εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στο διάστημα, από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ο νέος επικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4, που φέρει τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση τους.

Οι ειδικοί μετεωρολόγοι έδωσαν την έγκρισή τους και ο «Ariane 5», βάρους 800 τόνων και ύψους 51 μέτρων, μετακινήθηκε αργά για περίπου πέντε χιλιόμετρα, πάνω σε ειδικές ράγες μέχρι το λεγόμενο launch pad ELA του Διαστημοδρομίου της Ευρώπης.

Είναι ο τρίτος δορυφόρος της Hellas Sat, εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013). Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση.

«Ο Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνσατότητες μας για τις επικοινωνίες, την ασφάλεια και την άμυνα. Η χώρα έχει συμπαγή διαστημική πολιτική με τεχνολογίες που διαχέονται στην κοινωνία. Συγκροτείται-στελεχώνεται η πολιτική για το διάστημα. Έχουν πια όλοι αντιληφθεί τη σημασία της» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.