Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Yπεβλήθη από τον ΟΣΕ πλήρης φάκελλος του Προαστιακού μέσω Γιαννιτσών στο Υπουργείο για ένταξη του στο ΕΣΠΑ ή στο CEF


Υπεβλήθη από τον ΟΣΕ στο Υπουργείο πλήρης πρόταση για ένταξη του Προαστιακού μέσω Γιαννιτσών στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Το Υπουργείο το έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα

Ο βουλευτής είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Θανάση Βούρδα και επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύων του ΟΣΕ Γρηγόρη Σαμπατακάκη και την υπεύθυνη της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Κουρτέση Αθηνά για την πορεία του πολύ σημαντικού αναπτυξιακού έργου «Προαστιακός σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία».
Ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Βούρδας έχει διαβεβαιώσει τον βουλευτή ότι για το Υπουργείο το έργο βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα για ένταξη του σε πρόγραμμα. Στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου ( μελέτη και κατασκευή) ή στο CEF. 
Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύων του ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ο ΟΣΕ υπέβαλε τον πλήρη φάκελο της πρότασης στο Υπουργείο. 
Η κ. Κουρτέση Αθηνά επιβεβαίωσε ότι ο φάκελος παρελήφθη από τον ΟΣΕ και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση του.
Ο Γιάννης Σηφάκης επανέλαβε την αναπτυξιακή σημασία του έργου και την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ότι το έργο αυτό θα προωθηθεί κατά προτεραιότητα και ζήτησε την άμεση προώθηση του έργου στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου.
Ο βουλευτής θα παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη του θέματος και θα ενημερώνει σχετικά τους πολίτες της Πέλλας. 
Το σύνολο του κόστους του έργου ( συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων μελετών) προϋπολογίζεται σε 200 εκατ. € αλλά αναμένεται το τελικό κόστος του (μετά την έκπτωση της δημοπρασίας) να κυμανθεί περί τα 130 εκατ. ευρώ. Στον προϋπολογισμό πρέπει να προστεθεί και το κόστος των αναγκαίων απαλλοτριώσεων στα σημεία που δεν υπάρχει ήδη απαλλοτριωμένη ζώνη.  

Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά: 

Την κατασκευή νέας μονής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής μήκους 88,7 km με πλάτος τυπικής διατομής 6,60 m Άγιος Αθανάσιος – Χαλκηδώνα – Κουφάλια- Πέλλα – Νέα Πέλλα – Γιαννιτσά – Γαλατάδες/Καρυώτισσα – Δάφνη/Καλύβια – Σκύδρα
Την κατασκευή παράκαμψης Σκύδρα – Αριδαία. 
Η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά 1 ώρα με αριθμό μετακινούμενων επιβατών και κατά τις δύο κατευθύνσεις 8000 επιβάτες/ ημέρα. Ο χρόνος απλής διαδρομής θα είναι 1h 08’ για την Έδεσσα, 55’ για την Σκύδρα και 1h 15’ για Αριδαία. 
Θα τοποθετηθούν 25 ΑΣΙΔ ( αυτόματο σύστημα ισόπεδης διάβασης) και θα αναβαθμιστεί μέσα από το έργο και ο σταθμός Γέφυρα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Του του του το τρένο των εκλογών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μείνετε στη μιζέρια σας και στην κακεντρεχια σας. Καλά κάναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και δεν σας έδιναν σημασία κάτι ήξεραν....αντί να επενεσετε τον αγώνα και τις προσπάθειες ενός ανθρώπου για την αναβάθμιση της περιοχής, είστε ειρωνες.Σηφακη μπράβο σου.....Αστους να λένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του του του το τρένο των εκλογών φέρνει την ανάπτυξη τουυυ. Χορτάσαμε από εκθέσεις ιδεών του σηφακη

      Διαγραφή
    2. Μονο Ψίχουλα δώσατε ντροπή σας

      Διαγραφή
  3. Γιάννη για το θέμα της ΑΘΗΝΑΣ είπες ότι θα τελείωνε τον Ιανουάριο , μάλλον Γιάννη μου μας δουλεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη19 Φεβρουαρίου 2019 στις 7:18 μ.μ.

      O βουλευτής έχει ανακοινώσει τους παθόντες από την ΟΠ "ΑΘΗΝΑ" ότι η νομοθετική διάταξη που θα απαλλάσσει τα απλά μέλη θα εισέλθει στη Βουλή με τον Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσα στον Μάρτιο. Το πρόβλημα θα λυθεί παρά την "προσπαθεια" ορισμένων να χαλάσει η διάταξη που είχε μονογραφεί από τους Υπουργούς και όδευε στη Βουλή. Ο βουλευτής έχει κάνει νομοτεχνικές βελτιώσεις στην διάταξη για να αντιμετωπιστούν "ανησυχίες" που εκφράστηκαν εσωκομματικά το προηγούμενο διάστημα.

      Διαγραφή
  4. Κάθε μέρα και ένα καινούργιο έργο για την Πέλλα από τον Σηφάκη. Και θάλασσα θα σας φέρει βρε πριν τις εκλογές για να τον ψηφίσουν οι σανοφάγοι. Σηφάκη θαθαθαθαθα αλλά κανένα έργο δεν βλέπουν οι κάτοικοι της Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μια μαρίνα χρειάζεται η Εδεσσα, για να δένουν τα ιστιοπλοϊκά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την βιωσιμότητα Τού έργου με δεδομένη την οικτρή κατάσταση από πλευράς εσόδων του ΟΣΕ Την έχετε ελέγξει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

      Διαγραφή
    2. 200 ΕΚΤ € ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 130 ΕΚΤ € . ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ PAYMOBIL ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 400-500 € ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.
      ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΑΓΜΑ.
      ΕΒΓΑΛΕ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

      ΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

      Διαγραφή
    3. Τι να ελέγξουν εδώ το ΚΤΕΛ πάει έρχεται άδειο ο προαστιακος μας έλειπε απλά ένα προεκλογικο πυροτεχνήμα άλλη μια έκθεση ιδεών για το ανύπαρκτο έργο τους

      Διαγραφή
    4. ειναι ανοητοι γιατι προφανωσ δεν σκεφτονται για ποιο λογο οι περισσοτεροι πηγαινερχονται θεσσαλονικη με ι.χ.
      οταν η δευτερη μεγαλυτερη πολη της ελλαδας εχει αθλια αστικη συγκοινωνια, ανγκαζεσαι να πας θεσσαλονικη με το ιχ σου για να μετακινηθεις εκει και να κανεις τις δουλείες σου

      Διαγραφή
  7. Αν ο Σηφακης καταφέρει με κινήσεις να πραγματοποιηθεί το έργο, εσείς μην ανεβαινετε . οπότε μην μιλάτε για ανάπτυξη και οικονομία... Μάλλον δεν σας αφορα η αναβάθμιση της περιοχής... Οπότε Σταματήστε τις αναλύσεις και τα κακεντρεχη σχόλια σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΑΣ Ο ΤΣΗΠΡΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΝΟ ΣΑΣ ΗΘΕΛΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.