Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση του με τον Γ. Σηφάκη: Άμεση υπογραφή της συνοριακής πύλης από την Αλμωπία ως 26-27 Μάρτη


Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την χθεσινή συνάντηση του με τον Γιάννη Σηφάκη : «Προχωράμε αμέσως στην υπογραφή της συνοριακής σύνδεσης από την Αλμωπία μέχρι τις 26-27 Μαρτίου για να έλθει στη Βουλή μαζί με την συνοριακή σύνδεση από τον Λαιμό Φλώρινας»

Από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών για την ύπαρξη τεχνικής προμελέτης με τα βασικά στοιχεία του έργου, την πολύ θετική ανταπόκριση στην επίσημη πρότασης της χώρας μας για την υπογραφή νέας συνοριακής πύλης από την Αλμωπία ( Πρόμαχοι) τόσο από την πολιτική ηγεσία της γείτονος όσο και από όλους τους πολιτικούς παράγοντες στην περιοχή του Καβάνταρτσι και του Νεγκότινο, την διαχρονική επιθυμία της Πέλλας και ιδιαίτερα της Αλμωπίας για την συνοριακή σύνδεση καθώς και την εξασφάλιση χρηματοδότησης της μελέτης και κατασκευής του Ελληνικού τμήματος της συνοριακής σύνδεσης της Πέλλας ( Πρόμαχοι – Πούλιεβο ) από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» που θα εκτελέσει και το έργο και την έγκριση από τους υπουργούς Χρ. Σπίρτζη και Γ. Χουλιαράκη του προγράμματος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ με ενδεικτικούς προϋπολογισμούς του έργου ( 4 εκατ € για την μελέτη και 40 εκατ € για την κατασκευή με εκτιμώμενο τελικό κόστος μετά τον διαγωνισμό λιγότερο των 20 εκατ. €).

Ο Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε στον Υπουργό την σοβαρή θετική επίπτωση που θα έχει στην τοπική ανάπτυξη της Πέλλας και ιδιαίτερα της Αλμωπίας η διάνοιξη συνοριακής σύνδεσης. Ακόμη ότι το έργο αυτό αποτελούσε στόχο δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας της Πέλλας και ιδιαίτερα της Αλμωπίας.

Με δεδομένο τον βαθμό ωριμότητας της συνοριακής σύνδεσης , με βάση τα προαναφερόμενα, ο Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε και έδωσε εντολή στον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Ιωάννη Μπράχο να ετοιμαστεί αμέσως η διμερής συμφωνία για την συνοριακή πύλη της Πέλλας και να προταθεί στην Βόρεια Μακεδονία να υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες μέχρι τις 26-27 Μαρτίου 2019 το αργότερο.

Στην παράκληση του βουλευτή να υπογραφεί η διμερής συμφωνία για την συνοριακή πύλη στην θέση Πούλιεβο ( GR) / Pulievac ( NMK) ( πάνω από τους Προμάχους) ταχύτατα με στόχο να έλθει στην Βουλή μαζί με την ήδη υπογραφείσα συνοριακή πύλη στον Λαιμό Φλώρινας ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έλθουν στην Βουλή μαζί και μαζί θα υπογραφεί και το Π.Δ.

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει συνεργασία του βουλευτή ( και με την τεχνογνωσία λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας) με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για να μην χαθεί καθόλου χρόνος στην προετοιμασία της διμερούς συμφωνίας.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο για την άμεση ανταπόκριση του στην ιστορική απόφαση να αποκτήσει επιτέλους και η Πέλλα σύνδεση με τον Βορρά ( που είναι η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα στην Βόρεια Ελλάδα που συνορεύει με γειτονική χώρα και δεν έχει συνοριακή σύνδεση).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Και στης 28 αρχίζουν τα έργα φτάνει πια σας βαρεθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω! έτσι και αλλιώς στα χαρτιά θα μείνουν τα εργα και σε εμάς θα μείνει το στερεοφωνικό δούλεμα κάθε 10 λεπτά απο τζακρη και σηφακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρόμος προς Θεσσαλονίκη, ως γνωστόν, είναι της Περιφέρειας που καθυστερεί τις απαλλοτριώσεις όταν το Υπουργείο Ανάπτυξης της εξασφάλισε την χρηματοδότηση τους, αλλού ψάξτε την ευθύνη των καθυστερήσεων..
      Τόσες δεκαετίες άφησαν την Πέλλα στην πλήρη συγκοινωνιακή απομόνωση από παντού...
      Τα τελευταία χρόνια η Πέλλα ξαναμπαίνει στην χάρτη ( οδικές παρακάμψεις, προαστιακός που προωθείται αποφασιστικά, φυσικό αέριο, έξοδος προς Βορρά..). Όπου δεν παρεμβαίνουν οι άνθρωποι των παλιών Κομμάτων που έφεραν την Πέλλα και όλη την χώρα στην καταστροφή και όταν υπάρχει βούληση είδατε πως προχωράνε τά έργα. Αυτοί που τέλειωσαν τα Τέμπη, την Οδό της Δυτικής Ελλάδας και τόσα άλλα κολλημένα έργα τώρα θα κάνουν ταχύτατα την συνοριακή σύνδεση της Πέλλας με ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση...

      Διαγραφή
    2. Μπλα μπλα μπλα

      Διαγραφή
    3. Εσείς να το ψάξετε κ. Βουλευτές για Αυτό πληρώνουμε

      Διαγραφή
  4. δεν ντρεπεστε λιγ δεν βλεπετε οτι και στα μαγαζια δεν σασ θελου σασ διωχνουν κοφτε το επιτελουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελες ,σαχλαμάρα, αλλά δεν σου βγαίνει...άνοιξε τα μάτια σου να δεις τι θα γίνει και στις Δημοτικές και στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβρη...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς τρέμουμε.
      Φωτογραφική αλλαγή του νομού περί εκρηκτικών και μολότωφ.
      Απο κακούργημα σε πλημμέλημα.
      Αρα και οσοι είναι μέσα γι αυτό σε μια μέρα θα βγουν έξω.
      Ποιους να ευνοείτε άραγε....

      Διαγραφή
  5. Πολύ μεγάλο έργο,συγχαρητήρια.Αντί να κάνετε το δρόμο Εδεσσα _Θεσσαλονίκη, κάνετε αυτόντον δρόμο.Σε τι θα μας εξυπηρετήσει;Θα ρημάξουν τα μαγαζιά σε Αριδαία και Εδεσσα και θα πλουτίσουν τα σκοπιανα.Αν κάνουν και Καζίνο,ΤΕΛΕΙΏΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Σηφάκη σε όλα αυτά που έχετε εξαγγείλει, ώς τα μεγάλα έργα του Συριζα στον Νομό, θα έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση κατασκευής και έχει μπεί έστω μία μπουλτόζα μέχρι τις εκλογές?????? ή τα έργα αυτά μόνο στα χαρτιά θα μείνουν καθώς καμία δημοπράτηση δεν έχει γίνει έως σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε ρε... παρατάτε μας. Συνενοησου με την άλλη πως θα ενεργήσετε. Την άλλη φορά θα κάνει ανακοίνωση η τζάκρη. Έτσι βοηθάτε εσείς τον νομό; Γελοιοποιείστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλίμονο μας αν ποτέ γίνει το έργο! Θα γίνει άλλο ένα πέρασμα προσφύγων και μεταναστών. ..και όποιων άλλων!θα χάσουμε την ησυχια μας! Πιο ανασφαλείς και εκτεθιμένοι από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.