Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση Συλλόγου Νεφροπαθών Ν Πέλλας


Ο σύλλογός μας στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας νεφρού διοργανώνει φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πέλλας (Νομαρχία).
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας.

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.Η πρωτοβουλία ανήκει στην διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη Χρόνια Νεφροπάθεια. Τα νεφρά είναι ζωτικής σημασίας όργανα για την υγεία του ανθρώπου, καθώς κάθε μέρα φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος για να αποβάλουν περίπου 2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό.
Όταν τα νεφρά χάνουν βαθμιαία τη λειτουργική τους ικανότητα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για Χρόνια Νεφροπάθεια.
Η χρόνια νεφροπάθεια είναι μια συνήθης ασθένεια, επικίνδυνη, αλλά ιάσιμη εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Διαφορετικά οι επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο.
Η παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει υπολογίσει ότι ένας στους δέκα ανθρώπους πάσχουν από κάποιας μορφής νεφρική βλάβη, ενώ 36 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους τα επόμενα δέκα χρόνια από τον συνδυασμό της χρόνιας νεφροπάθειας και ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά και τις αρτηρίες. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη μπορούν να μειώσουν τους θανάτους κατά 2% ετησίως.
Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, επηρεάζει περίπου 850 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως από διάφορες αιτίες  Οι χρόνιες νεφροπάθειες προκαλούν τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια θανάτους ετησίως και είναι η 6η ποιο αναπτυσσόμενη αιτία θανάτου.

Σκοπός της παγκόσμιας μέρας νεφρού είναι η επαγρύπνηση και η ευαισθητοποίηση γύρω από το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου. Στόχος της εκστρατείας της παγκόσμιας ημέρας νεφρού είναι:
Η επαγρύπνηση για την αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη.
Η ενθάρρυνση για περιοδικές συστηματικές εξετάσεις .
Η ενθάρρυνση προληπτικών συμπεριφορών υγείας.
Η συνεχή εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών Υγείας.
Η αφύπνιση των τοπικών και εθνικών αρχών Υγείας.
Η ενθάρρυνση ανάπτυξης εθνικού προγράμματος μεταμοσχεύσεως νεφρού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.