Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Η προσαγωγή συμπολιτών μας δίχως να έχουν τελέσει κάποια άδικη πράξη πλήττει την Δημοκρατία


Στους σκοπούς των Δικηγορικών Συλλόγων ανήκει, μεταξύ άλλων, η υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του Κράτους Δικαίου σε μια δημοκρατική Πολιτεία.

Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται ρητά στο Σύνταγμα της Ελλάδας, συγκεκριμένα στο αρ. 11, εφόσον ασκείται ειρηνικά, δηλαδή χωρίς βιαιοπραγίες, διάπραξη αδικημάτων, στασιασμό και δίχως οι μετέχοντες να φέρουν όπλα.

Η προσαγωγή, από την άλλη, ατόμων στο αστυνοµικό κατάστηµα συνιστά εξ’ ορισµού, ένα επαχθές καταναγκαστικό µέτρο που αναφέρεται στην ελευθερία κίνησης του πολίτη, δοθέντος ότι στην περίπτωση αυτή το άτοµο τίθεται υπό τη φυσική εξουσίαση του αστυνοµικού, πολλές φορές µάλιστα µε δέσµευση. Ενόψει του χαρακτήρα του µέτρου αυτού, επιβάλλεται όπως η όλη διαδικασία των προσαγωγών συνδυάζεται µε προσήλωση στο σεβασµό της αξίας του ανθρώπου και στα ατοµικά δικαιώµατα του πολίτη, δικαιώµατα που αποτελούν κατάκτηση του νοµικού πολιτισµού µας, καθόσον ακόµη και η πρόληψη και δίωξη του εγκλήµατος δεν επιτρέπεται να γίνεται έναντι οποιουδήποτε τιµήµατος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η προληπτική προσαγωγή συμπολιτών μας, δίχως να έχουν τελέσει κάποια άδικη πράξη, όπως και η ακόλουθη κράτησή τους στο ΑΤ Γιαννιτσών, που έλαβαν χώρα στην πόλη μας την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών και πανελλαδικών ΜΜΕ και αναφορές παριστάμενων, αντιβαίνουν στις αρχές του Κράτους Δικαίου και πλήττουν την Δημοκρατία.

Η δράση των οργάνων της Πολιτείας δεν μπορεί να κινείται παρά μόνο εντός των ορίων που θέτουν οι διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Για τις προσαγωγές που είχαν γίνει επί επισκέψεως Κοντονή, τσιμουδιά ο σύλλογος, αλλά τότε ξέχασα η επίσκεψη τους αφόρουσε άμεσα. Λοιπόν, άφηστε τα πολιτικά παιχνίδια εκεί στο σύλλογο και πήγαινετε σε καμιά εκδήλωση της ΝΔ. Λες και αν ήταν υπουργός της ΝΔ μέσα και έξω αντιφρονούντες, δεν θα υπήρχαν προσαγωγές. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Άντε όλοι το ίδιο είσαστε, όποτε σας βολεύει και με όποιον σας βολεύει, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καμματική αποστολή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιανντιτσών, είναι και πολιτευτής της ΝΔ, πως να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα με καθαρά λόγια ρε 8.16 Μην τα λες σαν να έχεις τρικυμία στο κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κ. Αχτσιόγλου τι λέει για τις προσαγωγές ? Δεν θα πάρει θέση? μήπως δεν θίγονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών αυτών που προσήγαγαν ! Τι γίνεται κύριοι του Σύριζα ? Μείνατε άφωνοι ? Οι δημοκρατίες είναι δύο ειδών ? Μια του Συριζα και μια των άλλων ? Λυπάμαι για την κατάντια μας ......Χαθηκε πλέον κάθε αρχή και αξία στον βωμό των συμφερόντων ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται ρητά στο Σύνταγμα της Ελλάδας, συγκεκριμένα στο αρ. 11, εφόσον ασκείται ειρηνικά, δηλαδή χωρίς βιαιοπραγίες, διάπραξη αδικημάτων, στασιασμό και δίχως οι μετέχοντες να φέρουν όπλα", μας ενημερώνει ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. Σύμφωνα, όμως, με δηλώσεις των ίδιων των προσαχθέντων, ακόμη και μέσα από βίντεο, τη λήψη του οποίου έκαναν οι ίδιοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα την ώρα της κράτησης τους, προσήχθησαν προκειμένου να μην ακουστεί το γιουχάισμα στον Κουβελη, για τη συμφωνία των Πρεσπων. Παραδέχονται δηλαδή ότι ο λόγος της συγκέντρωσης ήταν η ύβρις και ο προπηλακισμός συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Παραδέχονται, επομένως ότι ούτε η παρουσία τους εκεί ήταν τόσο τυχαία, ούτε οι προθέσεις τους τόσο ειρηνικές. Με τρομάζει η αφέλεια και η ελαφρότητα που διέπει την εν λόγω ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μου, παρότι κι ο ίδιος διαφωνώ με τις προσαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταθη θυμασαι την μεγαλη υποδοχη που εκανες στον Κοντονη τον Ιουλιο, ακριβως μετα την υπογραφή της προδοτικης συμφωνιας των Πρεσπων, θυμασαι τις αστειες δικαιολογίες που αραδιαζες για την υποδοχη; εμεις δεν τις ξεχναμε, ειναι καταγεγραμμένες στον σκληρο δισκο της μνημης μας, τοτε δεν βγηκες να υπερασπιστεις καποιους που πληρωσανε τον κοντονη. θα τα πούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.