Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Έλληνες Ριζοσπάστες» το κόμμα του Σάββα Τσιτουρίδη


Την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Έλληνες Ριζοσπάστες» ανακοίνωσε εισερχόμενος του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να προσχωρήσουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος “Έλληνες Ριζοσπάστες” έχοντας βαθιά πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας, μέσα σε μια ανοικτή Ευρώπη και έναν ανοικτό κόσμο» δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης. Όπως είπε, οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» είναι «το αποτέλεσμα προγραμματικής και ουσιαστικής δουλειάς πολλών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα και η προγραμματική μας διακήρυξη για τον πρώτο στόχο μας, που είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές, είναι μία πλήρης πρόταση για την Ευρώπη των ονείρων μας».

Ερωτηθείς για το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε ότι «δύο μήνες από σήμερα είναι ένα ικανό διάστημα για να μπορέσουμε να περπατήσουμε σε όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουμε την ιδρυτική διακήρυξή μας με την φιλοδοξία να είμαστε ένα κόμμα, το οποίο ήλθε για να μείνει».

Για τα στελέχη που απαρτίζουν τους «Έλληνες Ριζοσπάστες», ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε πως «δεν ξεκινάμε ως καστ προσωπικοτήτων» τονίζοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα παιδιά τα οποία δούλεψαν προγραμματικά». Σημείωσε πάντως ότι «στην ομάδα αυτή μπορούν να προστεθούν όλες οι δυνάμεις, που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεννοηθούμε, γιατί η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα μπροστά της και πρέπει να συνεννοηθούμε».

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε 10 περίπου μέρες θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη η προγραμματική δήλωση του νέου κόμματος, ενώ για τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου δήλωσε ότι θα παρουσιαστούν σε τρεις φάσεις, σημειώνοντας ότι μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν τα 15 πρώτα ονόματα, «νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν σχέση με την πολιτική».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με πρόσωπα από το πολιτικό σύστημα ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση αποκλείει συζήτηση που αφορά σε πρόσωπα, προσθέτοντας ότι «στο μέλλον και στα πολλά δύσκολα που έχουμε μπροστά μας μπορούμε να συναντηθούμε όλες οι λογικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες είναι έτοιμες να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε, γιατί η Ελλάδα που έρχεται απαιτεί πολιτικές συνεννοήσεις».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.