Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναστάσιος Σερεμετίδης: Έτσι βρήκα το μαρμάρινο κεφάλι αγάλματος στο χωράφι μου! (βίντεο)


«Κάθε χρόνο εδώ και 10 χρόνια από τότε που πήρα το χωράφι έβγαζα μια πλατφόρμα πέτρες και είπα να  το καλλιεργήσω. Εκεί που έβγαζε φέτος μαζί μου τις πέτρες ο εγγονός μου το περασμένο Σάββατο, βρήκε αυτό το κεφάλι και με ρώτησε τι είναι…».

Κάπως έτσι ξεκινάει στην κάμερα της Η.Ε. Karatzova.com την περιγραφή της ανεύρεσης του αρχαίου μαρμάρινου κεφαλιού στο χωράφι του,   στην Κωνσταντία του δήμου Αλμωπίας, ο 77χρονος Αναστάσιος Σερεμετίδης.

Όπως εξηγεί ο 77χρονος, αμέσως απευθύνθηκε στο δικηγόρο του ο οποίος τον συμβούλεψε «να το κρύψει και την Δευτέρα το πρωί να το παραδώσει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία». Παράλληλα ο κ. Σερεμετίδης ενημέρωσε και τον πρόεδρο του χωριού, της Τ.Κ. Κωνσταντίας, ο οποίος με την σειρά του τον συμβούλεψε να πράξει το ίδιο.

Έτσι λοιπόν ο κ. Σερεμετίδης το παρέδωσε την Δευτέρα το πρωί στην αρχαιολογική υπηρεσία στο Μουσείο της Πέλλας, όπου και δέχθηκε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για την πράξη του από την Προϊσταμένη Μπετίνα Τσιγαρίδα και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Οι αρχαιολόγοι τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν στο χωράφι του συνταξιούχου στην Αλμωπία, όπου βρέθηκε το μαρμάρινο κεφάλι του αγάλματος, προκειμένου να προβούν σε επιτόπια έρευνα και να εξετάσουν  την περίπτωση εύρεσης άλλων αρχαίων αντικειμένων.

Συγκινητικός όμως  ήταν και ο επίλογος του κ. Σερεμετίδη στην κάμερα της Karatzova.com για τον λόγο που τον οδήγησαν να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να παραδώσει το εύρημα: «Πρώτα απ όλα η πατρίδα και τόπος μας που πρέπει να αξιοποιηθεί. Για να πούμε άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους ξένους».




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Τεμετερον...
      Κάποτε έλεγε για τον ιό του όταν πήγαινε ν πάρει τον έλεγχο από το σχολείο.. Τέλος το παιδοπον τσιπ πιο όμορφο είναι από όλη την τάξη!!! Χα χα!

      Διαγραφή
  2. Μπραβο πάππου σε ένα σάπιο κόσμο δείχνεις το δρόμο στα νέα παιδιά τι είναι το σωστό μπραβο σου ξανά να σε χαίρεται η οικογένεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χίλια ευχαριστώ παπού για το παράδειγμα που μας δίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λόγια είναι λίγα μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο θείο είσαι ο καλύτερος,δεν έχω λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ποντιακό? Εμπεσλιδικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.