Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Oι βουλευτές Γ. Σηφάκης και Φ. Καρασαρλίδου στην Περιφέρεια για την κάθετη προς Εγνατία από την Πέλλα



Οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης ( Πέλλα) και Φρόσω Καρασαρλίδου ( Ημαθία) στην Περιφέρεια Κ.Μ. για την κάθετη στην Εγνατία από την Πέλλα ( Σκύδρα – Νάουσα – Εγνατία Οδός)

Οι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Υποδομών/ Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ( ΠΚΜ) Παρασκευά Χατζηπαρασκευά, τον υποδιευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων ( ΠΚΜ) Χρήστο Κραβαρίτη και την Υποδιευθύντρια δομών και Περιβάλλοντος ( ΠΚΜ) Δέσποινα Ανταβαλίδου παρόντος και του Περιφερειακού Συμβούλου Σάκη Χειμώνα. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από επικοινωνία των βουλευτών με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί.
Οι βουλευτές ζήτησαν ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κάθετη στην Εγνατία Από την Πέλλα δηλαδή ο οδικός άξονας Σκύδρα ( Σεβαστειανά) – Νάουσα – Μέση ( Εγνατία Οδός) προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες Πέλλας και Ημαθίας.

Η Υπηρεσία ενημέρωσε λεπτομερώς τους βουλευτές και τον Περιφερειακό Σύμβουλο για το έργο το οποίο έχει διαιρεθεί ( για λόγους καλύτερης διαχείρισης του) σε τέσσερα τμήματα: 

1. Μέση – Πατρίδα

Οι οριστικές μελέτες του έργου είναι υπό ανάθεση, παρουσιάστηκαν κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζονται και οι μελέτες θα ανατεθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Ο προϋπολογισμός των μελετών είναι 2,3 εκατομ. € και η έκπτωση που επετεύχθη στην δημοπρασία ήταν τεράστια 86,5%.
Πρόκειται για έργο 9km με δύο ανισόπεδους κόμβους ( Εγνατία Οδός, Μακροχώρι)  με συνολικό εκτιμώμενο κόστος ( πλην των απαλλοτριώσεων) περί τα 30 εκατομ. €.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης των οριστικών μελετών εκτιμάται σε δύο έτη.

2. Πατρίδα – Νάουσα

Το έργο έχει κατασκευαστεί και ήδη έχει δοθεί σε κυκλοφορία. 

3. Ανισόπεδος κόμβος Νάουσας και σύνδεση μήκους 2 km με την υφιστάμενη οδό προς Νάουσα
Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομ. € πλην των απαλλοτριώσεων που εκτιμώνται σε 1 εκατομ. € περίπου.
Το έργο αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να κατασκευαστεί γιατί, εκτός των άλλων,  η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων ( που είναι πολύ συχνά στο σημείο). 
Η Φρόσω Καρασαρλίδου και ο Γιάννης Σηφάκης δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα. Είτε από τις εκπτώσεις των οδικών έργων της Περιφέρειας Κ.Μ. ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα να το προτεραιοποιήσει, είτε σε συνεννόηση του Υπουργείου ΕΣΠΑ με την Περιφέρεια Κ.Μ. 

4. Νάουσα – Σκύδρα ( Σεβαστειανά)  

Πρόκειται για οδικό άξονα με μήκος 25 km με δύο ανισόπεδους κόμβους ( Μαρίνα, Σεβαστειανά).
Έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 100 εκατομ.€ πλήν των απαλλοτριώσεων. 
Το έργο περιμένει χρηματοδότηση αρχικά των απαλλοτριώσεων και μετά της κατασκευής του. 
Μετά την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών που προχωρούν με εγκεκριμένη χρηματοδότηση ( 10 εκατομ. €) και την χρηματοδότηση της κατασκευής των παρακάμψεων ( έτσι που η Πέλλα να αποκτήσει στοιχειωδώς ποιοτική πρόσβαση στην ΠΑΘΕ)  η προσοχή πρέπει να κατευθυνθεί στην χρηματοδότηση του τμήματος αυτού για να αποκτήσει η Πέλλα κάθετη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό που θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της.
Τα έργα αυτά μαζί με την συνοριακή πύλη της Πέλλας προς Βορρά που ήδη προχωρά και τον προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία που ήδη έχει πάρει τον δρόμο προς την οριστική χρηματοδότηση του θα ολοκληρώσουν την συγκοινωνιακή αναβάθμιση της Πέλλας ενισχύοντας αποφασιστικά την ανάπτυξη της.
Οι βουλευτές ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη για την ενημέρωση που είχαν και δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού αναπτυξιακού έργου της καθέτου προς την Εγνατία Οδό από την Πέλλα μέσω Νάουσας. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Θέλουμε και θάλασσα,θέλουμε και επιδόματα, θέλουμε και αεροδρόμιο στο Νομό γιατί μακριά είναι η θεσσαλονίκη.
    Τόσες υποσχέσεις ούτε ο Παπανδρέου δεν έδινε θαθαθαθαθαθαθθαθαθαθαθαθθαθθθθαθθα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να εισαι, μαλλον, ο μονος πολιτης απο Πελλα ( αν εισαι απο Πελλα) που δε θελει βουλευτες του Νομου να ασχολουνται με την εξελιξη των αναγκαιων μεγαλων συγκοινωνιακων έργων.
      Διαβασες φίλε κανενα ΘΑ στην ανακοινωση;
      Μαλλον ούτε να διαβαζεις δεν σε αφηνει η αντιπολιτευτικη σου εμπαθεια..
      Έχεις δίκιο ρε συ,οι βουλευτες να ασχολουνται μόνο με τα ρουσφέτια...αυτά μόνο έμαθαν οι δικοί σου...

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ο μόνος όλοι σας έχουμε σιχάθει μας καταστρέψατε φτάνει με της φωτογραφίες έχετε το θράσος να απαντάτε κιόλας

      Διαγραφή
    3. Η αυτογελοιοποίηση ορισμένων προχωρά ακάθεκτη!!! αλήθεια 4:54 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Πέλλα σε 4 χρόνια; η τα παλιά Κόμματα την έφθασαν στις τελευταίες θέσεις της χώρας και αυτή η κυβέρνηση άρχισε την πλήρη αντιστροφή ξαναβάζοντας μετά απο δεκαετίες την Πέλλα στους Εθνικούς σχεδιασμούς.
      Αντε αυτογελοιοποιηθείτε κι' άλλο...πολύ καλό μας κάνετε

      Διαγραφή
    4. Η εκλογές κοντά είναι θα δεις ποιος θα γελάει με τα λόγια πολλά έργα στην πράξη τίποτα απολύτως τίποτα μόνο φωτογραφίες ευτυχώς θα μπεις στο χρονοντουλαπο της ιστορίας μαζί με τους σχεδιασμούς σου και τα μεγάλα λόγια

      Διαγραφή
    5. Σε καθε εκλογες τα ιδοα και τα ιδια ταζουν. Πειτε το τελευταιο μεγαλο εργο που θυμαστε. Ο μισος δρομος μεχρι χαλκηδονα ειναι αχρηστος και δεν εχει ουτε καν ανισοπεδους κομβους.

      Διαγραφή
  2. Ήρθατε στην κυβέρνηση το 2015,φεύγετε το 2019 και μιλάτε για 10 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί από τα 100άδες που απαιτούνται για το χειρότερο οδικό δίκτυο της Ελλάδας.Φταίνε όλοι που πέρασαν αλλά και εσείς μία από τα ίδια.Και χειρότεροι σε άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 εκατ.€ στις απαλλοτριωσεις παρακάμψεων Χαλκηδωνας και Γιαννιτσων οταν οι προηγούμενοι πούλησαν την Εγνατια Οδό που δεν πέρασε απο την Πέλλα ( ενώ η αρχαία Εγνατία διέσχιζε όλη την Πέλλα) και έχασαν το 2012 και τα 120 εκατ.€ που υπήρχαν για τις παρακάμψεις.
      Ο προαστιακός σιδηρόδρομος βγήκε απο τα αραχνιασμένα ντουλάπια και προχωρά για χρηματοδότηση.
      Η συνοριακή πύλη απο την Πέλλα εγκρίνεται και ήδη συζητείται η χρηματοδότηση του δρόμου Πρόμαχοι- Καβαντάρτσι.
      Η Πέλλα βγαίνει σιγά σιγά απο την απομόνωση που την είχαν καταδικάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες.
      Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν την διαφορά αντίληψης και προσπάθειας για τα μεγάλα θέματα της Πέλλας και όχι την συνηθισμένη περπατησιά του ρουσφετιού και του δουλέματος του παλιού συστήματος

      Διαγραφή
    2. Στους προηγουμενους ειναι κα η συντροφος σου Ντορα που τωρα μαζι ειστε στο συριζα.Οποιος αγρότης ψηφισει συριζα καλυτέρα να πηδήξει απτους καταρακτες μας τελειωσατε 4χρονια με συριζα 18 λεπτα ροδακινα και 70λεπτα κερασια.Φυγετε φτανει.

      Διαγραφή
    3. Επειδη ηταν χαλι μαυρο οι αλλοι δεν σημαινει οτι πρεπει να τασετε και εσεις. Οταν δω 1 εργο παραδομενο απο αυτα που προανεφερες θα παραδεχθω.

      Διαγραφή
    4. Όταν μιλάς για το παλιό σύστημα κοίτα καλά μέσα στο κόμμα σου ότι παλιό εκεί μέσα είναι

      Διαγραφή
  3. Μην βγαίνετε φωτογραφίες.Μας εξοργίζετε και άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε σηφακη ο δρόμος θα γίνει πρώτα η το τρένο μάλλον το αέριο που δεν φαίνεται κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά ντροπή σε όσους το κομματικό συμφέρον προκαλεί τύφλωση.Σε ότι καλό για όλους, απλά λέμε μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο λέμε μπράβο στης έκθεσης ιδεών έργα δεν βλέπω

      Διαγραφή
  6. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΟ ΜΙΛΑΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με πειράζουν οι ανακοινώσεις για αφελείς ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ, άλλα η απαντήσεις του γραφείου σαν ΄΄ανώνυμος΄΄,μας δουλεύουν σε διπλό ταμπλό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δουλεύουν κανένα εδώ μέσα γιατί ξέρουμε τι ρόλο βαράνε κάποιοι δήθεν ανώνυμοι.
      Τα πρόβατα είναι εκεί έξω, καφέ - καφενεία - χώροι εργασίας - δρόμοι, όπου εμφανίζονται οι επιτυχημένοι πολιτικοί της Πέλλας και τα πρόβατα κάνουν χειραψίες, φωτογραφίζονται και οι περισσότερο επηρεασμένοι από την καλή ποιότητα σανό αγκαλιάζονται με αυτούς

      Διαγραφή
  8. Όλα Καλά και δεκτά εμείς οι πενήντα φεύγα θα το δούμε το έργο?τα παιδιά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ Γιαννη τα παλια κόμματα την εφτασαν ,στις τελευταίες θέσεις ,οπως λες ,αλλα και σειςτην αποτελειωσατε, την φτασατε το 2017 στο 43% ,συμφωνα με στοιχεία της γιουροστατ,.Οι εθνικοι σχεδιασμοι Γιανη μου δεν γίνονται με χαρτες και με απλους υπαλληλους, για να βγάλουμε φωτο, να ταισουμε σανο!!Τα μεταξωτα βρακια, Γιανη, θελουν επιδεξιους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.