Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tα εγκαίνια του Βιολογικού Σταθμού επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε. Χαλκηδόνας (φωτο)



Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, τα εγκαίνια του Βιολογικού Σταθμού επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε. Χαλκηδόνας, ενός έργου πνοής που εκσυγχρονίζει ιδιαίτερα την εικόνα της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Χαλκηδόνος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου κ. Κοσκινάς, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (του φορέα διαχείρισης του έργου) κ. Χατζάκος, οι οικοδεσπότες Πρόεδροι Χαλκηδόνας και Βαλτοχωρίου κ.κ. Μητσάκης και Μίγκας, η Γ.Γ του Δήμου κα Εξαδακτύλου, ο Αντιδήμαρχος Δ/κών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μηντσιούδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού κ. Μανάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μωυσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κα Μπισμπινά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπάτος και Τσαλώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκηδόνος κ.κ. Διαμαντόπουλος, Βαϊνάς και Μηντζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μ.Μοναστηρίου κ. Μετλάρης, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Γέφυρας κα Χατζηκύρκου, καθώς και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Χαλκηδόνας, Ελεούσας, Μ.Μοναστηρίου και Βαθυλάκκου κ.κ. Διαμαντόπουλος, Στογιαννάρης, Τογγελίδης, Τσούκλας και Νικόπουλος. Επίσης, την εκδήλωσαν τίμησαν οι Δήμαρχοι Δέλτα και Λαγκαδά κ.κ. Φωτόπουλος και Καραγιάννης, καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι του Καποδιστριακού Δήμου Χαλκηδόνας κ.κ. Τσιτουρίδης και Νικόπουλος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, αφού ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν για την περάτωση του έργου, αναφέρθηκε στη σημασία του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δ.Ε. Χαλκηδόνας. Έκανε επίσης, μια μικρή αναδρομή στο ιστορικό του έργου από τον Καποδιστριακό ακόμη Δήμο Χαλκηδόνας μέχρι την ένταξή του στο ΕΣΠΑ κατά την πρώτη περίοδο του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκηδόνος, αλλά και τις τιτάνιες προσπάθειες των σημερινών Διοικήσεων του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. να διασωθεί και να δημοπρατηθεί το έργο την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, μετά την αρχική απένταξή του από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ το 2014. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκνιδάς, η οριστική έγκριση του έργου (μαζί με τα συναφή έργα των δικτύων αποχέτευσης Χαλκηδόνας και Αδένδρου) έγινε από τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ στις 15/12/2015 (με την ίδια μάλιστα πράξη εντάχθηκαν και τα αντίστοιχα έργα Βαθυλάκκου - Ν.Μεσημβρίας), ενώ η σύμβαση κατασκευής του υπογράφτηκε στις 23/12/2015 με το πρώτο τιμολόγιο να εκδίδεται μόλις λίγες μέρες αργότερα, στις 30/12/2015, κατοχυρώνοντας έτσι τα έργα στις 'ουρές' του ΕΣΠΑ 2014.

Έπειτα, τον λόγο έλαβαν κατά σειρά, ο κ.Αλέγρας (Πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του έργου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.), ο οποίος εστίασε στην αγαστή συνεργασία με το Δήμο κατά το χρόνο περάτωσής του και ο επιβλέπων μηχανικός από πλευράς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κωτούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και προχώρησε στην ξενάγηση των παρευρισκομένων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.