Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ Αριδαίας σε πρόγραμμα Erasmus+ KA2 "PEACE & HUMAN RIGHTS & DIVERSITY & TOLERANCE"



Την εβδομάδα από 11/3/2019 έως και 15/3/2019, αντιπροσωπεία δύο καθηγητών αποτελούμενη από τους: κ. Καραθάνου Μαγδαληνή και κ. Παντελίδη Κοσμά και έξι μαθητών: Κιρκενίδου Ιωάννα, Σιώπη Αριάδνη, Ταπανά Βασίλειο, Ταπανά Κωνσταντίνο, Τζώρτζη Σοφία, Τουμπεκτζή Παύλο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ», συμμετείχαν σε δραστηριότητα Μάθησης – Διδασκαλίας - Κατάρτισης στο Maranello της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 "PEACE &HUMAN RIGHTS & DIVERSITY & TOLERANCE".

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συμμετείχαν σε κοινές δράσεις με μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, την Λετονία, την Πορτογαλία και την Τουρκία σχετικές με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη. Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία της περιοχής αυτής.

(Επίσκεψη της ομάδας στο μουσείο της Ferarri) (Στο χώρο εργασίας με το Δήμαρχο του Μαρανέλλο)

Το σχολείο μας δεσμεύεται για την ενίσχυση και την περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής των μαθητών σε τέτοια προγράμματα, γιατί δίνουν στα παιδιά της τοπικής κοινωνίας μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο μαθητές όσο και τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής άλλων χωρών της Ευρώπης, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στις ξένες γλώσσες και να αξιοποιήσουν καλύτερα τις δυνατότητες και τα προνόμιά τους, ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.