Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση η τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα


Καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία που προκλητικά κάνει λόγο για «ρουσφέτι»

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση στην Ολομέλεια της Βουλής η Τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο Άρθρο 2 «Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.» του ψηφισθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις».

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία καταψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και τον τοπικό βουλευτή της Γ. Καρασμάνη, που και το 2013 είχαν υπερψηφίσει το «Σχέδιο Αθηνά» του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου με το οποίο είχε καταργηθεί εν μία νυκτί το «Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» του Πανεπιστημίου Μακεδονία που λειτουργούσε επί σειρά ετών στην Έδεσσα.

Η Εισηγήτρια μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι η ίδρυση του Τμήματος στην Έδεσσα έγινε εκ του μη όντως κάνοντας λόγο προκλητικά για «ρουσφέτι», υποκρύπτοντας  την ύπαρξη Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα μέχρι το 2013 και αδιαφορώντας εντελώς για τη σημασία της ίδρυσης του εν λόγω Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα, καθώς πέρα από τα οφέλη στην τοπική οικονομία, την αναζωογόνηση της περιοχής, τη δημιουργία ευκαιριών στους νέους και την αποφυγή της εσωτερικής και εξωτερικής φοιτητικής μετανάστευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας,  με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και μέσω της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ θα υπάρξει αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του κτιρίου που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα, καθώς επίσης και νέες θέσεις εργασίας στη διοίκηση και νέα μέλη ΔΕΠ, όπως και προσλήψεις Νέων Επιστημόνων που θα εργαστούν στην Εκπαίδευση.

Περαιτέρω, το νέο τμήμα θα αξιοποιήσει τόσο τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, ενώ επιπλέον θα καλύψει και την υπαρκτή ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των μουσείων της χώρας μας, καθώς το τμήμα αυτό καλύπτει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κενό, δεδομένου ότι αντίστοιχο τμήμα σε προπτυχιακό επίπεδο δεν λειτουργεί στο πλαίσιο κανενός άλλου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στον Βορειοελλαδικό χώρο, ενώ πράγματι αξιοποιεί και την σημαντική πολιτιστική υποδομή που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

Το κείμενο της ψηφισθείσας τροπολογίας έχει ως εξής:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Θέμα: Ίδρυση Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Άρθρο 2
Ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας για την ίδρυση του οποίου έχει ενημερωθεί και είναι σύμφωνη η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Άρθρο 2
1. Στην περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου προστίθεται υποπερίπτωση δδ΄ η οποία έχει ως εξής: 
«δδ) Μουσειολογίας, με έδρα την Έδεσσα.»
2. Στην παρ. 3 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».
3. Στην παρ. 4 άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Καλα Θοδωρα παρακολουθούσα την Βουλή ,ολοι οι βουλευτές ολων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατεψησαν το νομοσχεδιο στην αρχη. Εσενα και τον καρασμανη δεν σας είδα να ψηφίζετε .Ψήφιζαν τα άρθρα ο Φιλης και η Κεραμεως.Είναι αλήθεια οτι θα λειτουργήσει στην Ηλεία φέτος η ιδια η σχολή Μουσειολογιας, και στην Έδεσσα αγνωστο ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζακρη εσυ δεν ησουν κυβερνητικος βουλευτης οταν εκλεισε το Πανεπιστημιο στην Εδεσσα;
    Προσπαθεις τωρα να εξιλεωθεις τωρα καπως..
    Αλλοιμονο μην πας ομως να διεκδικησεις και δαφνες!!!
    13 χρονια με το ΠΑΣΟΚ και τον Σαμαρα καταντησατε την Πελλα στο πατο... και εσυ ησουν εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο Σηφάκη φτάνει πια μας τα φούσκωσες με το μίσος σου για την Υπουργό.

      Διαγραφή
  3. Το γραφείο σηφακη μόνο φασιστική χολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυρια Τζάκρη ,ειλικρινά δεν περίμενα απο σας ψέματα, 1) η κυρια Κεραμεως δεν μίλησε προκλητικά για "ρουσφετι" αλλα ως δια μαγείας με μια απλή προταση ,χωρις μελέτη βιωσιμότητας, χωρις έκθεση του γενικού λογιστηρίου, χωρις ,χωρις...2) το σχέδιο Αθηνα δεν πέρασε από την Βουλή, αλλά καταργήθηκε, με Προεδρικό Διάταγμα, τότε ήσασταν κυβερνητικη βουλευτής γιατι δεν απειλησατε την κυβέρνηση,άλλα προτιμήσατε να υπερψηφισατε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, μοναδικό φαινόμενο στα κοινοβουλευτικά ήθη, 3) η Ν.Δ καταψήφισε επί της αρχής, όπως και όλη η αντιπολίτευση, δεν υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων, γιατί αντιλαμβάνεστε ,οι βουλευτές θα ψήφιζαν τα άρθρα πού αφορούσαν τον νόμο τους.Εν κατακλείδι γιατι δεν λέτε, η Σχολή αυτη είναι στον αερα ,αφου στην Ηλεία η ιδια η σχολή θα ξεκινήσει από φέτος ενώ σε μας στο μέλλον με βάρκα την ελπίδα...Γιατι κυρία Τζάκρη κρύβετε την αλήθεια; Μιση αλήθεια τεράστιο ,ολοκληρο, ψεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμένεις απ αυτους αλήθειες;

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν, η Νέα Δημοκρατία και η κ. Κεραμέως προσωπικά μίλησαν αυτολεξί για «ρουσφέτια». Δεύτερον, για να μην έχουν κάποιοι «κοντή» μνήμη και για να αποδίδουμε στον καθένα τις πράξεις του, η κ. Τζάκρη ήταν η μοναδική βουλευτής του νομού μας που το 2013 καταψήφισε στη Βουλή την τροπολογία με την οποία άνοιγε ο δρόμος για την σύνταξη των Προεδρικών Διαταγμάτων για την ενεργοποίηση του «Σχεδίου Αθηνά» του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου με το οποίο καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό Τμήμα «Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» του Πανεπιστημίου Μακεδονία που λειτουργούσε επί σειρά ετών στην Έδεσσα, σε αντίθεση και με τους τρεις τότε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που την υπερψήφισαν. Και ας μας εξηγήσει κάποιος, βάση ποιάς μελέτης καταργήθηκε το 2013 το «Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» του Πανεπιστημίου Μακεδονία στην Έδεσσα; Βάσει των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Αρβανιτόπουλου που συγκέντρωσε όλα τα Τμήματα στον Πειραιά που ήταν και η εκλογική του περιφέρεια; (Κάτι που δεν τον βοήθησε και πολύ τελικά απ’ ότι φάνηκε). Τρίτον, στην ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στη Βουλή, αν κάποιος βουλευτής ήθελε να διαφοροποιηθεί σε κάποιο άρθρο, είχε τη δυνατότητα να το κάνει. Τέταρτον, το Τμήμα Μουσειολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου που ιδρύεται στην Έδεσσα θα λειτουργήσει κανονικά, σε αντίθεση με τις περί του αντιθέτου προσδοκίες των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για τη δημιουργία του η κ. Τζάκρη έχει φροντίσει με επανειλημμένες συναντήσεις και συσκέψεις να εξασφαλίσει τη συναίνεση όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για την ίδρυσή του. Και πέμπτον και πιο σημαντικό αφήστε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και δείτε καταρχήν τα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία από την ίδρυση του εν λόγω Τμήματος και περεταίρω το γεγονός ότι το Τμήμα αυτό αφενός μεν θα αξιοποιήσει τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής και αφετέρου θα καλύψει και την υπαρκτή ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των μουσείων της χώρας μας, καθώς καλύπτει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κενό, δεδομένου ότι αντίστοιχο τμήμα σε προπτυχιακό επίπεδο δεν λειτουργεί στο πλαίσιο κανενός άλλου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στον Βορειοελλαδικό χώρο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.