Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη: Ιδρύεται Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος



Από το γραφείο της  βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο "Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις", που θα εισαχθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προς συζήτηση, θα κατατεθεί υπουργική τροπολογία με την οποία θα προβλέπεται η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Μ. Δευτέρα στη Βουλή.
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η κ. Τζάκρη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στο γραφείο του  στο Υπουργείο.
Η αίσια αυτή έκβαση είναι το αποτέλεσμα των επίμονων και συστηματικών προσπαθειών μηνών της κ. Τζάκρη, η οποία διεκδίκησε δυναμικά την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα με συνεχείς διαβουλεύσεις και συσκέψεις, τόσο με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, όσο και με τους Πανεπιστημιακούς του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η κ. Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση: "Η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος 4ετούς φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας στην Έδεσσα που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος δίνει πίσω στην Έδεσσα και στον Νομό Πέλλας αυτό που στερήθηκαν το 2013 με το καταστροφικό σχέδιο "Αθηνά" του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γ. Αρβανιτόπουλου και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά και τον αρχαιολογικό πλούτο της Πέλλας, της Έδεσσας, της Βεργίνας και του Δίου.
Η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα μαζί με τα λοιπά προγράμματα διετούς φοίτησης που θα ιδρυθούν σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα και Αριδαία επίσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θα αποτελέσει μια συστάδα πανεπιστημιακών σχολών που ξαναβάζει την Έδεσσα και το Νομό Πέλλας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας".
Η κ. Τζάκρη ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γ. Στάμου και όλους τους Πανεπιστημιακούς του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τους οποίους συναντήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και διαβουλεύτηκε μαζί τους για την υποστήριξη που της παρείχαν στην ίδρυση του νέου πανεπιστημιακού τμήματος στην Έδεσσα.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Όχι άλλη ανάπτυξη που θα την βάλουμε κυρία τζάκρη φτάνει αφήστε να κάνει και κανένας άλλος κάτι ένα παγκάκι πχ μην τα κάνετε όλα εσείς φτάνει τόσο δούλεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΚ,τμήμα με 30 φοιτητές,μεγάλη εκπαιδευτική αναβαθμιση, ενταξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΣΙ-ΟΛΟΓΙΑΣ.........
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΗΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
    ΟΙ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΦΙΑ , ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν τζάκρη. Διάλεξες το καταλληλότερο πανεπιστημιακό τμήμα για την Έδεσσα. Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση μόνο για το μουσείο είναι η Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σηφάκης που κρύφτηκε και δεν βγήκε να το ανακοινώσει πρώτα αυτός. Το γραφείο του κοιμήθηκε χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σπούδασες;Μουσειολόγος....Μάλιστα,θα σας ειδοποίησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα είμαι... πλήρης. Κι εγώ έλεγα τί λείπει τι λείπει;;;;; Αυτό ήταν τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://erapirgou.gr/τεφαα-και-μουσειολογία-αει-προβλέπετ/

    Στην άλλη μεριά της Ελλάδος μοιράζουν το ιδιο σανό ... κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά Κύριοι, νομίζω ότι η σύνδεση με την Εγνατία που είναι το όνειρό μου και πριν πεθάνω θέλω να το δω, είναι πιο δύσκολο σαν έργο.. Αφήστε τελωνιακούς σταθμούς και κάντε δρόμους. Να μη σκοτώνονται άνθρωποι. Πάσχα έρχεται. Αν δεν μπορείτε κάντε Δικαστικό μέγαρο. Αν δεν μπορείτε κάντε κάτι που λείπει από αυτή την πόλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζακρη με τα ωραία σου αθανατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή διακρίνω πολλούς μορφωμενους και έξυπνους παραπάνω οι οποίοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει μουσείο και πολιτισμός γενικότερα, μάθετε αγαπητοί μου ότι με την ίδρυση ενός τμήματος σαν και αυτό αναβαθμιζεται το πολιτισμικό πλαίσιο της περιοχής με το δίκτυο μουσείων Πέλλας Βεργίνας Δίον. Η μουσείολογια είναι η επιστήμη των μουσείων που λειτουργεί οργανωνει και διαχειριζεται το μουσειακο περιβάλλον για το κοινό για εσάς τους έξυπνους, και για να μιλήσω λαϊκά στην γλωσσα σας μπας και καταλάβετε καλύτερα, ο μουσειολογος ειναι αυτος που διευθύνει το μουσείο. Η επιστήμη είναι κατοχυρωμενη και αναγνωρίσιμη στο εξωτερικο από τον 20ο αιώνα.Με την ψήφιση του νομοσχεδίου μπορει να αναγνωριστεί στην χώρα και οι μουσειολογοι να αλλάξουν τον κλειστομυαλο χαρακτηρα των μουσείων της. Διακρινω αμέσως το ποσο άσχετοι είστε αγαπητοί και το ποσό φοβάστε την αλλαγή δίχως καν να ξέρετε τι είναι.
    Φοιτητης του Ιονίου Πανεπιστημίου στο τμήμα Βιβλιοθηκονομιας Αρχειονομιας και Μουσείολογιας. (Κέρκυρα).
    Προς εσένα τον έξυπνο που λες θα σας ειδοποιήσουμε άξεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα πρότεινα στο πρόγραμμα σπουδών να ενταχθεί και ο κύκλος μαθημάτων: 'βιομηχανικές καμινάδες και μεταμνημονιακή εκπαιδευτική βουλησιαρχία - τα φουγάρα που δεν κάπνισαν ή οι χαμένες κολεχτίβες της Πέλλας', ώστε να καταδειχθεί η αντιστοίχηση του μουσειακού πλέον, βιομηχανικού χώρου της Πέλλας με το μεταμοντέρνο επιδοματούχο προλεταριάτο του νομού μας. Καλό είναι να γίνει αυτή η πρόταση στα πλαίσια μιας απεύθυνσης της κυρίας Τζάκρη στην εκλογική της πελατεία.
    Τρέλα ρε μας πουλάτε; Έτσι προάγεται η εκπαίδευση στην Ελλάδα το 2019;;;;; Κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ; Με ποια κριτήρια δημιουργείτε σχολές και τμήματα όπου σας γουστάρει και όπως κάνανε και οι προηγούμενοι χρόνια τώρα; Είναι δυνατόν να σταθεί ένα τμήμα με 40 φοιτητές σε μια επαρχιακή πόλη; Που αλλού συνδυάζεται η συνεισφορά ενός βουλευτή στον τόπο του με τη δημιουργία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων; Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε για τη δημιουργία σχολών στο νομό μας; Θα προσφέρει κάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία; Αυτό χρειαζόμαστε; Έτσι θα μειωθεί η ανεργία; Επειδή θα νοικιαστούν μερικά ξενοίκιαστα διαμερίσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.