Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στην εκδήλωση της Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Στο χαιρετισμό της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στις σημαντικές δράσεις και στο πολύπλευρο έργο της Αστυνομίας και στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να βελτιώσουμε την παιδεία μας ως λαός και να σεβαστούμε περισσότερο τις ανάγκες των ΑμεΑ, ειδικότερα στην καθημερινότητα τους, συγχαίροντας παράλληλα, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σπύρο Διόγκαρη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας κα. Γεωργία Κικίδου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αηδονά είχε θερμή συνομιλία και με τον κ. Τάσο Τσίου, Παραολυμπιονίκη με καταγωγή από τη Σκύδρα, ο οποίος κατέθεσε τη δική του προσωπική εμπειρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πατήρ Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, οι κ.κ. Βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης και Γιάννης Σηφάκης, ο Στρατηγός Διοικητής της Ιιας Μ/Κ Μεραρχίας Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, συλλόγων και σωματείων της Π.Ε. Πέλλας και πλήθος πολιτών.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά:
“Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας αποτελεί πραγματικά μία πρότυπη δημόσια υπηρεσία η οποία είναι «ανοικτή» στους πολίτες και την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντάς τους σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.  
Αξίζουν λοιπόν, ειλικρινά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης που πραγματεύεται ένα ευαίσθητο και εξαιρετικά σημαντικό θέμα, σχετικό με τη ζωή και την ασφάλεια πολλών συνανθρώπων μας. 
Ποιότητα ζωής και ευημερία υπάρχει μόνο όταν όλα τα μέλη μίας κοινωνίας αισθάνονται ασφαλή και απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες που παρέχονται για τους πολίτες. 
Η σημερινή Ημερίδα είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς έχει ως προσκεκλημένους ομιλητές όχι άτομα που γνωρίζουν το θέμα θεωρητικά, αλλά πρόσωπα με προσωπική εμπειρία και γνώση για την καθημερινότητα, τις δυσχέρειες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. 
Η Κυρία Κικίδου είναι γνωστή για τις πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει κατά καιρούς για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. 
Ο Κύριος Τσίου, με την ιδιότητα του Παραολυμπιονίκη, του περήφανου Έλληνα Μακεδόνα σφυροβόλου από την Σκύδρα της Πέλλας, αποτελεί παράδειγμα κινητοποίησης και έμπνευσης για τη νέα γενιά. 
Σε μία εποχή μάλιστα που οι αξίες και τα πρότυπα που προβάλλονται είναι αποπροσανατολιστικά, ενώ η ίδια η ιδέα της αριστείας αμφισβητείται. 
Ακόμη, οι έμπειροι αξιωματικοί, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Έδεσσας, θα μας διαφωτίσουν για το θέμα, μέσα από την καθημερινή εμπειρία τους και την πραγματική εικόνα των μετακινήσεων και αίσθηση ασφάλειας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. 
Έχουμε λοιπόν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση, η οποία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση μίας τοπικής κουλτούρας και νοοτροπίας που σέβεται και υποστηρίζει στην πράξη τους συμπολίτες μας με αναπηρία. 
Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης και, στην μικρή κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, 
αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη, μέσα από μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας και στις αστικές υποδομές. 
Στο σημείο αυτό σημαντικός είναι ο ρόλος της πολιτείας και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. 
Έτσι, η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι σημαντική 
όχι μόνο για συμβολικούς λόγους αλλά, κυρίως, για την ανατροφοδότηση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού.  
Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να παραδώσω την σκυτάλη στους άλλους ομιλητές και να σας ευχηθώ καλή ακρόαση…”


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν αναφέρετε ότι παρέστη και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Παπαστεργίου Χρήστοςο ο οποίος κάθεται δίπλα στο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Έδεσσας κ. Γιώγα Δημήτρη;
    Ντροπή σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.