Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το τριήμερο σεμινάριο εκπαιδευτικών στην Έδεσσα: Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέματα προσφύγων

Σε συνέχεια του τριήμερου σεμιναρίου με τίτλο "κι αν ήσουν εσύ;", που διοργανώθηκε το Δεκέμβριο 2018, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου και κ. Κατερίνα Βάσιου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου, το σεμινάριο με τίτλο: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων» με αφορμή τα κείμενα : Ειρήνη, Σκληρό Καρύδι, Μονόλογοι από το Αιγαίο. 

Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας και Επιμορφώτριες/Εμψυχώτριες ήταν οι θεατροπαιδαγωγοί Χριστίνα Κρίθαρη και Αντονέλλα Χήρα, στελέχη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, ενώ το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του νομού και μέλη φορέων που συνεργάζονται με την εκπαίδευση.

Ενδεικτικά οι στόχοι του σεμιναρίου ήταν:
α) ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και
δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα,
β) εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που
μπορούν να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία,
γ) παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα
δικαιώματα,
δ) ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και των άλλων συνεργαζόμενων φορέων.

Οι διοργανωτές/τριες ευχαριστούν θερμά τις εισηγήτριες που ήρθαν από τα Τρίκαλα, τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και το Διευθυντή του 8ου Δημ. Σχολ. Έδεσσας για την παραχώρηση της αίθουσας.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Αρμόδιος για την παραχώρηση σχολικών χώρων είναι ο Δήμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν ισχύει αυτό υπάρχει ένα ερώτημα¨ προεκλογικής περιόδου:
   Μπορεί κάποιος που δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο του τωρινού δημάρχου να ανακοινώσει ευχαριστήριο προς την υπάρχουσα δημοτική αρχή;
   Επαναλαμβάνω, αν ισχύει ότι η παραχώρηση είναι θέμα δήμου.

   Διαγραφή
 2. Δικαιωματα στους λαθρομεταναστες....υποχρεωσεις στους πολιτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.