Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή η μέρα του «Προσκυνητή» της Βάσως Ρουμελή


Η μέρα του «Προσκυνητή» της ποιήτριας Βάσως Ρουμελή ήταν η Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο πάνω και κάτω και παρακολουθούσαν όλοι με συγκίνηση μία εντελώς διαφορετική παρουσίαση βιβλίου.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων μουσικής ΑΡΙΩΝ Τάσος Μπέτσος. Μίλησαν για το βιβλίο ο εκδότης κ. Σάββας Καλεντερίδης και ο συγγραφέας-ιστορικός Γεώργιος Μπίνος.

Πρόκειται για ποιητική συλλογή πλεγμένη με πεζά κείμενα όπου βασικός άξονας είναι η πατρίδα. Τον προσκυνητή τον γέννησε η μνήμη και η ανάγκη για νέα Ανάσταση του Έλληνα. Η πατρίδα έχει ιδανικά και ζητά αθανασία. Στίχοι απλοί, στίχοι δυνατοί, με παραμιλητά και προφητείες που παρουσιάστηκαν με θεατρικό τρόπο στην σκηνή από τους ηθοποιούς Σταύρο Καραγεωργιάδη και Καίτη Κυριακίδου σε διαλόγους. Η ποιήτρια στην μέση σε ρόλο αφηγήτριας στις ερμηνείες των ηθοποιών και σε ρόλο συντονίστριας στο πάνελ της παρουσίασης.

Ο προσκυνητής παρουσίασε και το δικό του τραγούδι που μελοποίησε επαγγελματικά τους στίχους ο ταλαντούχος συντοπίτης μας Δέκος Δημήτριος. Ένα πραγματικά υπέροχο τραγούδι που μας ταξίδευσε μαζί με τις εικόνες του στα αγιασμένα χώματα της πατρίδας μας.

Η Βάσω Ρουμελή μίλησε για την έμπνευσή της και τις αλήθειες που φανερώνουν τα ποιήματα εξήγησε ότι είναι χρέος η πατρίδα μας και για αυτό ήρθε ο προσκυνητής. Το μότο του βιβλίου της είναι:

«Κάποια ρολόγια τα σπάμε για να σταματήσει η ώρα εκεί που θα την ορίσουμε εμείς και όχι το σύμπαν».

Ο σύλλογος φίλων μουσικής ΑΡΙΩΝ τραγούδησε στο τέλος τετραφωνικά τέσσερα τραγούδια με ποιήματα ενδιάμεσα που απήγγειλε η Όλγα Τενεκετζή.

Γενικά ήταν μια πολύ προσεγμένη, διαδραστική παρουσίαση με πολλά νοήματα, με σύμβολα, πίστη και αληθινή αγάπη. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι ζωγραφισμένο από την ίδια καθώς κι όλα τα σκίτσα είναι δικά της και της κόρης της Μαρίας Βαλασίδου.

Εμείς θα ευχηθούμε στην Βάσω Ρουμελή, καλοτάξιδο!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.