Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Με κοινή τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θ. Τζάκρη - Γ. Σηφάκη η ίδρυση σχολής Μουσειολογίας στην Έδεσσα


Ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε στον Γιάννη Σηφάκη για άμεση ίδρυση 3 διετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία

Κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη 18/04/2019 στην Βουλή κοινή βουλευτική τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη για την ίδρυση σχολής Μουσειολογίας στην Έδεσσα. Η βουλευτική τροπολογία έχει την έγκριση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» που θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Μεγάλη Δευτέρα 22/04/19.

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε χθες Τετάρτη 17/04/19 με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και εξασφάλισε ακόμη την σύμφωνη γνώμη του για την λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα ( μετά την ίδρυση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο ( με την εξασφάλιση και της απόφασης του Πανεπιστημίου) τριών ( σε πρώτη φάση) διετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία, πόλεις στις οποίες λειτουργούν ήδη ΕΠΑΛ. Θα επιδιωχθεί η λειτουργία 2ετούς προγράμματος και στην Σκύδρα.

Οι κατευθύνσεις των 2ετών προγραμμάτων θα αποφασιστούν από το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς της Πέλλας για να εξυπηρετούν την δίκαιη τοπική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πέλλας.

Με τις αποφάσεις αυτές η Πέλλα «μπαίνει για τα καλά» στον Ακαδημαϊκό Χάρτη και τίθεται ισχυρή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με περισσότερες σχολές αλλά και των διετών προγραμμάτων στο μέλλον.

Ο βουλευτής , αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, του επισήμανε την θέση του ότι η πολιτεία οφείλει το συντομότερο δυνατόν μετά την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης σχολής ( Μουσειολογίας) να επιδιώξει την ενίσχυση του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα και με άλλες σχολές για να αποκτήσει σταθερότητα και μέλλον. Μόνον έτσι θα εξασφαλιστεί η μακροημέρευση του και δεν θα είναι ευάλωτο σε απαράδεκτες αποφάσεις τύπου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» το 2013 επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έκλεισε την μοναδική σχολή που λειτουργούσε στην Έδεσσα. Επέρριψε ευθύνες για την απόφαση αυτή του 2013 και στους πολιτικούς παράγοντες της Πέλλας αυτή την περίοδο ( βουλευτές, Δημάρχους κλπ) και φυσικά στα Κόμματα που κυβερνούσαν.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκλεισαν το Πανεπιστήμιο στην Έδεσσα, ο ΣΥΡΙΖΑ το ανοίγει.

Η κοινή βουλευτική τροπολογία για την ίδρυση της πρώτης σχολής στο Πανεπιστήμιο Έδεσσας είναι η παρακάτω :

 Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Θέμα: Ίδρυση Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας για την ίδρυση του οποίου έχει ενημερωθεί και είναι σύμφωνη η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Άρθρο…..
1. Στην περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου προστίθεται υποπερίπτωση δδ΄ η οποία έχει ως εξής:
«δδ) Μουσειολογίας, με έδρα την Έδεσσα».
2. Στην παρ. 3 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».
3. Στην παρ. 4 άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».

Αθήνα, 18 Απριλίου 2019

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Τζάκρη Θεοδώρα
Σηφάκης Ιωάννης





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ξεχάσατε την Αρνισσα, την Καλή, το Ριζο και τους Προμαχους. Ας μην ξεχάσω και τους Λύκους... Για να ψηφίσει ο Γιάννης ο ψευτοαμερικανος Τσεπκετζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα και στα ονόματα στους προτείνοντες βουλευτές, δεύτερος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω αγάπες με κοινή τροπολογία λέει μέλι στάζει αντέ χεράκι χεράκι στο καλό φτάνει το κακό που κάνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έγινε Σηφάκη τώρα μνημονεύεις και την Υπουργό, άρχισες να την υπολογίζεις, χαχα τώρα είναι αργά τρώς την σκόνη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΠAΛAI ΠOTE "YΠOYPΓOΣ" OYTE ANEΦEPE ΠOIOI KATAΘEΣAN THN TPOΠOΛOΓIA KAI MAΛIΣTA EΣBHΣE KAI OTI HΘEΛE AΠO THN TPOΠOΛOΓIA..
      AΠΛH AΓENEIA H.....ΠANIKOΣ;;
      ΣE OΠOIA ΠEPIΠTΩΣH ΠOΛITIKH ΔEN EMAΘE NA KANEI AKOMH KAI TΩPA ΠOY BΛEΠEI OPATO TO..TEΛOΣ

      Διαγραφή
  5. Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα,αλλά τώρα τα βρήκαν για το καλο της Έδεσσας.Συγχαρητήρια στους αγαπημένους πλέον βουλευτές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδρύουν Σχολή Μουσειολογιας σε μία πόλη που κάποιοι γραφικοί της Αριστεράς της στέρησαν τη δυνατότητα να έχει Μουσείο απο Δωρεά συνδημότισας μας,σε μια πόλη δηλαδή που δεν έχει ούτε ένα Μουσείο.Οτι δεν έιχε ζήτηση το πηραμε εμείς. ΜΠΡΆΒΟ στους βουλευτές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.