Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Lets do it Greece 2019: 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης



Το Γυμνάσιο που αντιστέκεται,
Το Γυμνάσιο που επιμένει!

«Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται.»
Ινδιάνικη Προφητεία
Κατ’ «επιταγήν» και του Κωστή Παλαμά λιτό κι απλόχωρο χτίσαμε το σχολειό μας!
Και στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντικής εργασίας Lets do it Greece 2019 εκπαιδευτικοί και μαθητές γίναμε ένα ρίχνοντας με- ζήλο και αγόγγυστα -τους σπόρους του εθελοντισμού ελπίζοντας βάσιμα πως σύντομα θα καρπίσουν!

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019  εντυπωσιακές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης έλαβαν χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης  θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Δεν θέλουμε να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων γύρω μας. Θέλουμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, στο σχολείο μας όπου φοιτάμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας προς αυτό. Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε όλοι παρέα να φέρουμε αυτή την αλλαγή. Η γη μας - το σπίτι μας - έχει την ανάγκη και τη φροντίδα μας καθημερινά, μια που μας φιλοξενεί όσο ζούμε. Άρα, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει απλώς να σκεφτούμε ότι το μέλλον μας το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, κάθε στιγμή της μέρας, κάθε λεπτό, με τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας.
 Έτσι λοιπόν,  για άλλη μια φορά ενώσαμε τις δυνάμεις μας με όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας δυνατά “Let’s do it Greece!”
Η συνεχής προσπάθεια, η χαρά και η αμοιβαιότητα, η αγάπη για το περιβάλλον, το κοινό όραμα για ένα μέλλον αειφορίας και η δημιουργικότητα αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις δράσεις των μαθητών και μαθητριών μας.

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 2ου Γυμνάσιου που αντιστέκεται, του 2ου Γυμνάσιο που επιμένει για μιαν αλλαγή που έρχεται…

«Γεμίζουμε χαρά και συγκίνηση βλέποντας την ανταπόκριση των νέων παιδιών. Μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να γίνουμε, όλοι μαζί, η Αλλαγή που περιμένουμε! Τους ευχαριστούμε που αγκαλιάζουν το εθελοντικό μας Όνειρο!».

Πιστεύω να συμφωνείτε πως:
Τέτοια πρέπουν στους ναούς της γνώσης, τα σχολεία!

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης
Δημήτριος Ντίτουρας και το διδακτικό προσωπικό










Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Το καλύτερο θα ήταν τις ανακοινώσεις του σχολείου για τις δράσεις που πραγματοποιεί να τις γραφουν οι μαθητες κι οχι κάποιος φιλόλογος του σχολείου, γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση μοιάζει με αχρειαστη διαφήμιση. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν αξίζουν σε όλους τα συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γη ανήκει σ' εμάς και στις μελλοντικές γενιές.Η γη είναι μάνα, γεννά και θρεφει τα παιδιά της, γι αυτό πρέπει να τη σεβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.