Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οδηγός αγοράς για έπιπλα γραφείου και κουζίνας


Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα παλιά έπιπλα στο γραφείο σας; Πριν ασχοληθείτε όμως με το αισθητικό κομμάτι των επίπλων που θα διαλέξετε, αξίζει να λάβετε υπόψη σας μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα.

1. Κάντε μια λίστα 

Καταγράψτε σε μία λίστα όλα εκείνα τα έπιπλα και τα αντικείμενα της δουλειάς σας που πρέπει να αλλάξετε όπως π.χ. γραφείο, καρέκλα, συρταριέρες κ.ά. Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείται το γραφείο σας καθημερινά και ποιες είναι οι ανάγκες της εργασίας σας. Παραδείγματος χάριν εάν είστε γραφίστας, τότε η επιφάνεια του γραφείου σας θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να υπάρχει χώρος για τον υπολογιστή σας. Ή μπορεί να χρειάζεστε αρκετούς χώρους αποθήκευσης για ντοσιέ και φακέλους που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

2. Επιλέξτε έπιπλα του γούστου σας 

Το βασικό είναι να επιλέξετε έπιπλα που να αντικατοπτρίζουν το στυλ σας. Θέλετε έπιπλα γραφείου μοντέρνα ή πιο κλασσικά; Εάν π.χ. σας αρέσουν τα έπιπλα από ξύλο τότε το αποτέλεσμα θα είναι πιο κλασικό-παραδοσιακό, ενώ τα έπιπλα που έχουν ως βασικό υλικό το γυαλί είναι πιο σύγχρονα. Μην ξεχάσετε όμως να διατηρήσετε ένα ενιαίο ύφος στην επίπλωση του γραφείου σας για να υπάρχει αρμονία στον χώρο.

3. Λύσεις αποθήκευσης 

Τις περισσότερες φορές το ενδιαφέρον μας μονοπωλούν τα βασικά έπιπλα όπως το γραφείο και η καρέκλα. Όμως, μείζονος σημασίας είναι να έχετε εφοδιαστεί με όλες τις αναγκαίες λύσεις αποθήκευσης για να μην συσσωρεύονται συνεχώς χαρτιά και ντοσιέ σε στοίβες. Γι΄αυτό στη λίστα σας, προσθέστε συρταριέρες, ντουλάπια και ερμάρια για να μπορείτε να τακτοποιείτε εύκολα και άνετα όλα τα χαρτιά σας.

Εάν όμως έχετε στα σχέδιά σας να αναβαθμίσετε τα έπιπλα της κουζίνας σας, τότε πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε αρκετές ώρες πριν τα αλλάξετε. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι προτού αρχίσετε την έρευνα αγοράς.

1. Σκεφτείτε το στυλ της κουζίνας 

Πριν επισκεφτείτε μια έκθεση επίπλων κουζίνας, θα πρέπει να έχετε καταλήξει στο ύφος που θέλετε να έχει ο χώρος σας ανάλογα βέβαια και με την συνολική αισθητική του σπιτιού σας. Η διακόσμηση που έχετε τείνει να είναι περισσότερο κλασσική ή θα τη χαρακτηρίζατε πιο σύγχρονη και μοντέρνα; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε και το οποίο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε πιο εύκολα το υλικό κατασκευής των επίπλων της κουζίνας σας. Θα είναι από φυσικό ξύλο ή καπλαμά; Θέλετε γυάλινες επιφάνειες ή προτιμάτε συνδυασμούς από μέταλλο και ξύλο; 

2. Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα 

Οι επιλογές που έχετε αναφορικά με το χρώμα των επίπλων της κουζίνας σας είναι άπειρες. Μην αγχώνεστε όμως. Από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει για το στυλ της, όλα γίνονται πιο εύκολα. Να θυμάστε μόνο πώς οι πιο γήινες αποχρώσεις, που δίνουν μια έξτρα ζεστασιά στον χώρο, ταιριάζουν σε πιο κλασσικές κουζίνες ενώ οι πιο έντονες αποχρώσεις χαρίζουν μια πιο μοντέρνα αισθητική. Το πιο σύνηθες χρώμα ωστόσο είναι το λευκό και αυτό γιατί είναι μια ασφαλής χρωματική επιλογή που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε σπίτι και κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός και μεγάλος. 

3. Μετρήστε διαστάσεις 

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς σε εκθέσεις επίπλων κουζίνας, μετρήστε τις διαστάσεις και βγάλτε φωτογραφίες στον χώρο σας. Ακόμη, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τη διάταξη που θα σας εξυπηρετούσε στην καθημερινότητά σας. Έτσι, θα βοηθήσετε τον σχεδιαστή που θα αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας σας να έχει μια σαφή εικόνα του χώρου και να κάνει ένα προσχέδιο με τα έπιπλα που έχετε επιλέξει.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.