Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Η Μελίτα Χισκάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό "Εδώ Ζούμε"


Ρομά

Είναι υποχρέωσή μας ως ηθικά σκεπτόμενη κοινωνία, να δώσουμε ανθρώπινες, ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στη φυλή των Ρομά. Άλλωστε για το λόγο αυτό υπάρχουν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δυστυχώς κάποιοι Δήμοι έχουν κατασπαταλήσει και ελάχιστοι, όπως ο δικός μας απλά αγνοούν.  Οι περισσότεροι Δήμοι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο κυρίως στον τομέα της στέγασης, με στόχο την προώθηση της ένταξης των Ρομά ως αμφίδρομης διαδικασίας, για τις κοινότητες των Ρομά και των μη Ρομά.
Χάρη στους νέους κανονισμούς της ΕΕ για τη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ, την περίοδο 2014-20 τα κράτη μέλη πρέπει να διαθέτουν το 20% των πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αποκλειστικά για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.
 Θεωρώ απαράδεκτη τη διαμονή τους στην παρόχθια ζώνη της Αριδαίας. Η ζώνη αυτή πρέπει να αναμορφωθεί και να δοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Ίσως η παραμονή τους εκεί «βολεύει» κάποιους που εποφθαλμιούν τις εκτάσεις αυτές και φυσικά μπορούν να τις πάρουν χωρίς αντιδράσεις, αν οι εκτάσεις είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα υποβαθμισμένες. Ξέρουμε όλοι τι ακριβώς γίνεται στην περιοχή τα βράδια που υποβαθμίζει και ηθικά την πόλη μας. Ο Δήμος μας διαθέτει πολλές εκτάσεις που θα μπορούσαν να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι και ασφαλώς να ζήσουν με πολύ καλύτερες συνθήκες.
Η «γκετοποίηση» περνά μέσα από την ηθική κατάπτωση, τη χωρική υποβάθμιση και τέλος τον κοινωνικό ρατσισμό. Στόχος τις περισσότερες φορές, είναι ο ευτελισμός των οικονομικών αξιών μιας δυνητικά αναπτυσσόμενης περιοχής και τελικά ο σφετερισμός της από τους συνήθεις επιτήδειους.
Επιτακτική είναι η ανάγκη κοινωνικής πρόνοιας των Ρομά και παράλληλα η διασφάλιση της ακεραιότητας της παραποτάμιας ζώνης της Αριδαίας.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment