Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χάος στη Βενεζουέλα


Σε προεμφυλιακή κατάσταση μοιάζει να έχει βυθιστεί η Βενεζουέλα, με τον Χουάν Γκουαϊδό να ζητεί να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο και τον Νικολάς Μαδούρο να διαμηνύει ότι η απόπειρα «πραξικοπήματος» απέτυχε και θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των υπευθύνων της. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα και να καταφύγει στην Αβάνα, αλλά οι Ρώσοι τον έπεισαν να μείνει.  Απειλούν δε με πλήρες εμπάργκο την Κούβα. 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γκουαϊδό, έχει δει μέρος των ένοπλων δυνάμεων να προσχωρούν στο δικό του στρατόπεδο, ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, δεν υπάρχουν, προς το παρόν τουλάχιστον, απτές ενδείξεις ότι έχει κερδίσει πραγματικά τη στήριξη του μεγάλου μέρους του στρατού, που  φαίνεται να μένει πιστό στον Μαδούρο.

Σε διάγγελμά του τα ξημερώματα ο Μαδούρο συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις διότι πέτυχαν να αποκρούσουν «τη μικρή ομάδα που επιδίωκε να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια», όπως είπε. «Όλες οι στρατιωτικές βάσεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, παρέμειναν πιστές στην επανάσταση, στον ανώτατο διοικητή τους και στο Σύνταγμα» υπογράμμισε. 

Προειδοποίησε ακόμη ότι η απόπειρα δεν θα μείνει ατιμώρητη και πρόσθεσε ότι έχει ορίσει τρεις εισαγγελείς προκειμένου να ανακρίνουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. 

Σύμφωνα με το καθεστώς πέντε στρατιώτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συμπλοκές με διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό, λίγη ώρα αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανήγγειλε πως εξασφάλισε την υποστήριξη «γενναίων στρατιωτικών». Το CNN μεταδίδει ο πρώτος απολογισμός από τα χθεσινά επεισόδια είναι 55 τραυματίες. 

Ο Γκουαϊδό εμφανίζεται σε κάθε περίπτωση αποφασισμένος να συνεχίσει την «Επιχείρηση Ελευθερία».  «Καλώ τις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν να προχωρούν μπροστά στην Επιχείρηση Ελευθερία. Την 1η Μαΐου, θα συνεχίσουμε  σε όλη τη Βενεζουέλα, θα είμαστε στον δρόμο», τόνισε ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο τσίπρας πρότεινε κάποτε να πάμε εκεί,ως πρότυπο χώρας που βασιλεύει ο παράδεισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.