Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υλοποίηση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Έδεσσας


Ο Δήμος Έδεσσας υλοποιεί ως Ενδιάμεσος Φορέας την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Έδεσσας με τίτλο «Έδεσσα, Αστική Αναζωογόνηση», η οποία εγκρίθηκε με την 3724/14-7-2017 Απόφαση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.601.000,00€. Τα 2.170.000,00€ αφορούν πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τα 431.000,00€ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Έδεσσας περιλαμβάνει τέσσερεις άξονες παρεμβάσεων:

1. Ανάδειξη Διασύνδεση & Δικτύωση των Αξιόλογων Στοιχείων Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης της Έδεσσας (προϋπολογισμού 1.858.000€) που περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενοποίησης του τουριστικού με εμπορικό κέντρο της Έδεσσας και δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών για την ενοποίηση, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος της πόλης.
2. Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (προϋπολογισμού 116.000€) που περιλαμβάνει προμήθεια και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.
3. Διασύνδεση των τομέων της οικονομίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (προϋπολογισμού 221.000€) που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στήριξης νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
4. Στήριξη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Έδεσσα (προϋπολογισμού 406.000€) που περιλαμβάνει παρεμβάσεις προώθησης στην απασχόληση, κατάρτισης και υποστήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Μέχρι στιγμής έχει ενεργοποιηθεί το 86% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της ΣΒΑΑ με την έκδοση σχετικών προσκλήσεων της ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ. Ως προς το ΕΤΠΑ η ενεργοποίηση φθάνει το 91% με την έκδοση 5 προσκλήσεων ενώ ως προς το ΕΚΤ  έχει ενεργοποιηθεί το 61%  με την έκδοση 2 σχετικών προσκλήσεων.

Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από δικαιούχους στις παραπάνω προσκλήσεις ανέρχονται στο 128% του αρχικά εγκεκριμένου προϋπολογισμού της ΣΒΑΑ, ενώ μέχρι σήμερα οι συνολικές εντάξεις πράξεων της ΣΒΑΑ ανέρχονται σε 3.034.483,40€.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η ένταξη επιπλέον πράξεων της ΣΒΑΑ για χρηματοδότηση καθώς και η υπογραφή των πρώτων συμβάσεων για την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων και το city branding της Έδεσσας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Από μακέτες σκίζετε, πάρτε και έναν ζωγράφο να σας μάθει ζωγραφική γιατί στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές δεν θα έχετε να κάνετε ούτε μακέτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.