Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη: Κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα η αίτηση υπαγωγής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετείχε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα, τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τη Διευθύντρια Κτιριακών Υποδομών κ. Ιωαν. Χασιώτου, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του έργου κ. Απόστολο Παπαδόπουλο, από το γραφείο του νομικού συμβούλου του έργου τον κ. Ηλία Δάμη, την τεχνική σύμβουλο κ. Δαρεία Τσαγκαράκη, για την προετοιμασία της αίτησης υπαγωγής του έργου «Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας» στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η ωριμότητα των μελετών για την κατάθεσης της αίτησης υπαγωγής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, ο φάκελος της οποίας περιλαμβάνει:


1) ΦΕΚ όρων δόμησης
2) Κτηματολόγιο
3) Υψομετρική μελέτη
4) Τοπογραφικά διαγράμματα με όρους δόμησης
5) Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Κτιριολογικό Πρόγραμμα
6) Αρχιτεκτονική Προμελέτη και λοιπές τεχνικές μελέτες.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η προβλεπόμενη δομημένη επιφάνεια των χώρων που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 5.140 τ.μ., εκ των οποίων χώροι κύριας χρήσης 3.000 τ.μ., χώροι βοηθητικής χρήσης 1.850 τ.μ. και ημιυπαίθριοι χώροι περίπου 350 τ.μ., οι οποίοι κατανέμονται σε έναν υπόγειο όροφο, το ισόγειο και τρεις ορόφους με πλήρη εξοπλισμό (κινητή και σταθερή επίπλωση, ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό). Επίσης θα διαμορφωθεί ακάλυπτος χώρος 1.300 τ.μ. περίπου.

Σύμφωνα με την προμελέτη σκοπιμότητας που έχει εκπονηθεί από ανάδοχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο προϋπολογισμός μελέτης - κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας ανέρχεται στα 8.130.000 ευρώ και ο προϋπολογισμός του κόστους συντήρησης για 27 χρόνια σε 13.560.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ.

Ο προβλεπόμενος χρόνος κατασκευής του έργου είναι 30 μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) και η λειτουργία, διαχείριση και συντήρηση μετά την κατασκευή θα παραμείνει για 27 χρόνια στον ΙΦΣ.

Η αίτηση θα υπογραφεί από τον επισπεύδοντα Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών την ερχόμενη εβδομάδα και θα κατατεθεί στη Γραμματεία της

Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για άμεση εισαγωγή στην πρώτη συνεδρίασή της.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ολοκληρώνεται η πολύχρονη προσπάθεια της κ. Τζάκρη για τη δρομολόγηση της κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, που θα λύσει το χρονίζον πρόβλημα στέγασης του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου και της Εισαγγελίας της Έδεσσας, θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει όλες τις λειτουργίες με τα σύγχρονα συστήματα που θα εγκατασταθούν στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο και θα διασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια την άρτια λειτουργία του Μεγάρου λόγω της προβλεπόμενης συντήρησης, φύλαξης, ασφάλειας και επιμέλειας της καθαριότητας στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
    ΕΠΙ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΥΩΝ.

    ΝΤΟΡΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ALEXIS ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠτΔ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
    ΒΓΑΖΕ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΝΕΙ.
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΤΟΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΟΡΚΑ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΆ ΤΙ ΈΚΑΝΕΣ;ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΌ ΜΕΓΑΡΟ;ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΎΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΣΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε να βγει και ο άλλος να ρίξει άσφαλτο στο δρόμο για τα Σκόπια ΡΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ντουγανι (που το παιζεις και Συριζαίος) που ήταν η Πέλλα πριν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σηφάκης; ήταν ή όχι έξω απο όλα, από τις τελευταίες περιοχές στην Ελλάδα έξω από τα πάντα;
      Ο Γιάννης έκανε την μεγάλη διαφορά, μπήκε μπροστά και άρχισε να τους τρέχει όλους σε όλα τα θέματα της Πέλλας και υπάρχουν πια σημαντικές επιτυχίες σε πολλά επίπεδα..
      Μάλλον τους δικούς σου τους παλιούς επαγγελματίες ρουσφετολόγους βολευτάδες πρέπει να πετάξουμε..

      Διαγραφή
    2. Πες μου ένα έργο όχι στα χαρτιά ντουγανακι, και ποίος σου είπε οτι είμαι συριζαιος ρε υπάλληλε του μήνα, μαγαρίσατε και ξεφτιλίσατε όλη την αριστερά μιλάτε και από πάνω

      Διαγραφή
    3. Καλη μού
      Ηρέμησε
      Στο κρεβάτι σου εχεις τον Γιάννη και θίχτηκες?
      Οτι τρέχουν όλοι να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται εξαιτίας του Γιάννη και του Σύριζα οφείλω να το σναγνωρισω πάντως.
      Κοντός ψαλμός αλληλούια ένας μήνας έμεινε τι άλλο θα προλαβετε να κάνετε σε ενα μήνα??
      Άντε θα αλλάξετε το υπουργείο δικαιοσύνης και την ηγεσία του Άρειου πάγου, θα βγαλετε όλα τα αποβρασματα για να κάνετε αντιπολίτευσης όπως κάποτε.
      Άλλο???

      Διαγραφή
    4. Σύντροφε
      Μηπως με το παλιούς βολευταδες ρουσφετολογους αναφέρεσσι στην συντρόφισσα Θεοδώρα??
      Μπαγασακο....

      Διαγραφή
  4. Τελικά
    Μονο για την πλάκα πρεπει να κρατήσουμε τον Γιάννη .
    Τέτοιες εκθέσεις ιδεών δεν θα ξανά βρούμε ουτε θα ξανά δούμε.
    Θα πέσουμε σε κατάθλιψη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σηφάκης (9.44) σε πέντε χρόνια συμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τον νόμο τον καταντήσατε ανάμεσα στους τελευταίους.στενοχωριέμαι σηφακη που θα με λείψουν οι παπαριες σου ,Αντε μαζευε τα απο την Αθήνα ,παρε την μηχανή σου και ελα επάνω.Η Βουλή τελείωσε για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.