Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: H ενημερωτική παρουσίαση με κύριο θέμα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας



Έπειτα από πρόσκληση του ΔΣ του Λαογραφικού Ομίλου « Άλμωπες» προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10.05.19 στην αίθουσα του συλλόγου, ενημερωτική παρουσίαση με κύριο θέμα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την σλαβική προπαγάνδα που δρα στην Μακεδονία, αλλοιώνοντας παραδοσιακά Μακεδονικά τραγούδια και χορούς, τα οποία εμπεριέχουν αλυτρωτικό περιεχόμενο και παίζονται από ορχήστρες και μουσικούς σε εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων.
Οι παρευρισκόμενοι, μέλη του συλλόγου και κυρίως τα νεότερα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα-έκφραση, το πώς δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη συνύπαρξης διαφορετικών λαών, τις διαφορές που προκύπτουν από την σλαβική γλώσσα και πώς αυτό το ιδίωμα χρησιμοποιείται από την δεκαετία του ’90 έως και σήμερα ως προπαγανδιστικό μέσο, με σκοπό την πλαστογράφηση της ιστορίας μας και τον σφετερισμό των συμβόλων μας. Επίσης αναφέρθηκε η απόλυτη ανάγκη της δικής μας αντίδρασης για την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας μας μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού Πολιτισμού.
Από πλευράς της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, ο οποίος και ξεκίνησε την ενημερωτική παρουσίαση, ο ταμίας κ. Ιωάννης Σιβένας, ο γραμματέας κ. Γεώργιος Τσαμπούρης και ο πρόεδρος της ιστορικής και λαογραφικής εταιρείας γιαννιτσών Ο Φίλιππος κ. Κωνσταντίνος Κάμτσης, ο οποίος μέσα από την καταγραφή την οποία έχει αντλήσει μέσα από διάφορες πηγές, βιβλιογραφία ξένη και ελληνική, από το youtube και έντυπες εκδόσεις, έκανε εκτενή αναφορά σε τραγούδια με σκοπιανό αλυτρωτικό στίχο, αφήνοντας πολύτιμο υλικό στην διάθεση του συλλόγου. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συλλόγου και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσαν. 
Ο Λαογραφικός Όμιλος οι Αλμωπες διοργάνωσε αυτή την ενημερωτική συνάντηση σε συνεργασία με την ΠΟΠΣΜ, καθώς πρωταρχικό έργο του είναι η προβολή αλλά και διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας, συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας ως αναπόσπαστο μέσο έκφρασης της.
Προτρέπει δε, και άλλους συλλόγους να πράξουν κάτι ανάλογο, ώστε να διαφυλαχτεί ακέραια και αυτούσια η Ελληνική και μόνη Μακεδονική παράδοση, απομακρύνοντας και περιθωριοποιώντας τραγούδια και μουσικά σχήματα που παρεισφρύουν σε συλλόγους, με σκοπό την εξάπλωση της προπαγάνδας.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Αφού και Βόρειοι γείτονες παραδέχονται σύμφωνα με την συμφωνία των Πρεσπών ότι δεν έχουν καμία σχέση με την Αρχαιοελληνιστική περίοδο ,τι μαζευτήκατε να αναδείξετε; Μήπως αναζητείτε λίγο δημοσιότητα για τις επικείμενες εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ γιατί χαλιεσαι?
      Αν θες πάνε να ακούσεις και τίποτα σωστό

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή το "Σάρενι τσουράπι" είναι αλυτρωτικό? Και όλα τα δεκάδες παραδοσιακά μας τραγούδια που είναι στην Σλαβομακεδονική γλώσσα και μιλούν για αγάπη, έρωτα, πόνο, κρασί κ.λ.π. που τόσα χρόνια οι προ παππούδες μας οι γονείς μας τραγουδούσαν χορεύανε και χορεύουμε θα τα σβήσουμε μονομιάς γιατί κάποιοι δεν λένε να σκύψουν σοβαρά στο θέμα? Ο εθνικισμός όντως τυφλώνει. Δεν χαρίζεται ούτε αγνοείται μια τόσο πλούσια παράδοση για μια χούφτα εθνικιστών που κάνουν καριέρα στον εθνικισμό. Η εσκεμμένη άγνοια είναι επικίνδυνη, πληγώνει και διχάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε
      Γιατί προσπαθείς να αποδείξεις τα αυταποδεικτα με τη δική σου σκέψη.
      Δεν είπε κανείς για το τραγούδια, αλλά για τους στίχους που παρυσφρησανε με το περασμα των χρόνων και πολλοί τα χορεύουνε χωρίς να ξέρουν τι λενε.
      Ο σκοπός και η μουσική είναι ίδια.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.