Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση της θητείας 42 Διοικητών Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και του Αλ. Βουδρισλή - Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ


Στην παράταση της θητείας 42 Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Πέλλας, υπεύθυνου για το νοσοκομείο Γιαννιτσών, Αλέξανδρου Βουδρισλή, προχώρησε , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Για το θέμα αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προχώρησε σε καταγγελία, η οποία με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Οι Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση το ν.4369/2016. Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016 και ακόμη τίποτα. Η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές θεσμοθέτησε το Ν.4600/2019 άρθρο 159 που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών Διοικητών και Αν.Διοικητών των Νοσοκομείων και πέραν της 31/12/2018 αν και η επιλογή έγινε με κομματικά κριτήρια από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Το Μητρώο Στελεχών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί 4 χρόνια μετά.


Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10 Ιουνίου 2019 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση του Αν.Υπουργού Υγείας Πολάκη που παρατείνει τη θητεία 42 Διοικητών και 7 Αν. Διοικητών που λήγει εντός της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα όπου τελειώνει η θητεία Διοικητών κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τα Νοσοκομεία διοικούνται από τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση.»

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για παράταση της θητείας των διοικητών των Νοσοκομείων 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.