Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη στην Περαία, την Αγία Φωτεινή και την Πλατάνη που επλήγησαν από έντονες χαλαζοπτώσεις



Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα την Περαία, την Αγία Φωτεινή και την Πλατάνη του Δήμου Έδεσσας, που χθες το απόγευμα επλήγησαν από μπουρίνι συνοδευόμενο από έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Περαία επλήγησαν 5.000 στρέμματα (από τα συνολικά 8.000 στρέμματα που αριθμεί συνολικά το αγρόκτημά της), δηλαδή το 60% του αγροκτήματός της, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες (ροδάκινα  -επιτραπέζια και συμπύρηνα, κεράσια, μήλα κ.λπ.) που σε κάποιες περιπτώσεις (πρώιμα κεράσια, πρώιμα νεκταρίνια κ.λπ.) βρίσκονταν λίγες ημέρες πριν την συγκομιδή. 

Στην Αγία Φωτεινή επλήγη το 1/4 του αγροκτήματός της (500 στρέμματα) σε μια περιοχή νοτίως του οικισμού προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με κεράσια και μήλα που αποτελούν τις μοναδικές καλλιέργειες της περιοχής. 
Και στην Πλατάνη επλήγησαν περί τα 1.500 στρέμματα περίπου περιμετρικά του οικισμού από τα 4.500 στρέμματα του αγροκτήματός της και προκλήθηκαν πολύ σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια κ.λπ.
Η κ. Τζάκρη ήρθε σε επαφή στους παραπάνω οικισμούς με παραγωγούς οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν, οι οποίοι της μετέφεραν την απόγνωσή τους για τις τεράστιες  ζημιές, καθώς  φέτος ήταν ευκαιρία με τη ζήτηση και τις υψηλές τιμές ιδιαίτερα των κερασιών να αντισταθμίσουν και τις περσινές απώλειες λόγω χαμηλής ζήτησης και τιμών δεδομένης της  υπερπαραγωγής. 
Ζήτησαν δε την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, καθώς υπάρχουν πρώιμες ποικιλίες οι οποίες θα συγκομίζονταν σε λίγες ημέρες, καθώς και τη διεξαγωγή έγκαιρων και αντικειμενικών εκτιμήσεων και τη χορήγηση δίκαιων αποζημιώσεων το ταχύτερο δυνατόν. 
Η κ. Τζάκρη που επικοινώνησε από χθες με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας συνέστησε στους παραγωγούς  να προβούν άμεσα στην κατάθεση δηλώσεων ζημίας στις αναγγελίες οι οποίες θα ανοίξουν από Δευτέρα.  Ενημέρωσε ακόμη τους παραγωγούς ότι κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές από την προσεχή Τρίτη για την πραγματοποίηση των αναγκαίων προεπισκοπήσεων. Καθησύχασε ακόμη τους παραγωγούς  διότι πρόκειται για ζημίες που καλύπτονται βάσει κανονισμού και ότι γεωπόνοι εκτιμητές θα σπεύσουν στις πληγείσες  περιοχές αμέσως μετά την παρέλευση της προθεσμίας των αναγγελιών για  την πραγματοποίηση  εξατομικεύμενων εκτιμήσεων. Προκειμένου δε να διευκολυνθεί το έργο των εκτιμητών γεωπόνων συνέστησε στους παραγωγούς να αφήσουν ως "μάρτυρες" εντός των αγροτεμαχίων τους ικανό αριθμό ασυγκόμιστων δένδρων κι αν υπάρχει δυνατότητα  εμπορικής  αξιοποίησης να συγκομιστεί η υπόλοιπη παραγωγή. 





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Ρε παιδιά τι εμμονή έχει αυτή η γυναίκα με τις θεομηνίες! Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στα χωράφια και την άλλη μέρα να μήν είναι στο γυαλί προς άντληση ψήφων. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν τέτοια φούμαρα; ΥΓ Σε παρακαλώ Καρατζόβα να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου. Δεν βρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ LITE.
      ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΡΚΑ - ΣΗΦΑΚΑΣ - ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
      ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
      ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

      Διαγραφή
    2. Θλιβερο καταλοιπο της πελατειακης λογικης του παρελθοντος

      Διαγραφή
    3. Όλη η φασαρία γίνετε για την μια έδρα στο νομό τρέχουν να προλάβουν η μια τον άλλον αν είναι δυνατόν να πάνε και πριν το χαλάζι για να πάνε πρώτοι να βγάλουν πρώτοι φωτο και να ανεβάσουν πρώτοι την ανακοίνωση

      Διαγραφή
  2. Έχει δίκιο αυτός που σε αποκαλεί λαμογιο ( 8.52).πράγματι έχεις μεγάλο νταλκα,και φθόνο!! χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς πάλι βοοοοοολευτης θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με άσπρο παντελόνι και τακούνες στα χωράφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ ΔΝ ΔΟΘΗΚΑΝΕ ΟΛΑ ΠΕΡΚΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.