Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζοφερή πραγματικότητα στον «πολιτισμό» της Πέλλας: Ζητείται Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη για μια οικογένεια!


Ανάστατη –και σοκαρισμένη- είναι η τοπική κοινωνία της Πέλλας για την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά σχετικά με το δράμα που ζει συγκεκριμένη πολυμελής οικογένεια.

Η -γνωστή σε όλους τους κατοίκους της Πέλλας- οικογένεια αποτελεί στίγμα για τον σύγχρονο πολιτισμό, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης και των πέντε μελών της απέχουν δραματικά από το να χαρακτηριστούν ως «ανθρώπινες».

Άνθρωποι – «σκουπίδια»…

Τεράστιο το μέγεθος της αθλιότητας, της φτώχειας και της εγκατάλειψης. Άνθρωποι και σκουπίδια σε ένα περιβάλλον που δύσκολα τους ξεχωρίζει, παντελής έλλειψη συνθηκών υγιεινής, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μιας πολυμελούς οικογένειας μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Ο πατέρας ασθενής με εγκεφαλικό «παραιτημένος» στη μοίρα του, χωρίς την απαραίτητη φροντίδα… Η μητέρα -επίσης ασθενής που χρίζει ιατρικής φροντίδας-  όπως και τα τρία παιδιά.

Οι συγχωριανοί, οι τοπικές αρχές, η αστυνομία, η εισαγγελία, γνώστες της άθλιας, απάνθρωπης και τραγικής κατάστασης που βιώνει η εν λόγω οικογένεια εν έτη 2019…

Η ζοφερή πραγματικότητα στον σύγχρονο πολιτισμό μας, για την οποία όλοι «κάνουμε τα στραβά μάτια»… και πολύ περισσότερο οι αρμόδιες υπηρεσίες…

Όλοι παραμένουμε αδιάψευστοι μάρτυρες μιας δραματικής κοινωνικής πραγματικότητας, που έρχεται να υπενθυμίσει τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας, τις αδυναμίες της διοίκησης και την τροχοπέδη των γραφειοκρατικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα.

Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών με την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα μέσα από την επίσκεψη στο σπίτι Κοινωνικού-ης Λειτουργού, που μπορεί να δρομολογήσει διαδικασίες και να ανοίξει τον δρόμο για την στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωσή και φροντίδα των μελών της εν λόγω οικογένειας.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να δικαιωθεί η τοπική κοινωνία που «φωνάζει» σε κάθε κατεύθυνση ότι μπορεί η -ούτως ή άλλως ανεξέλεγκτη- κατάσταση να φέρει τα χειρότερα…

ΗΕ karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. που είναι όλοι αυτοί που το πάιζουν υποψήφιοι;;που είναι η κοινωνική υπηρεσία; που είναι το κέντρο κοινότητας; μεταξύ μας δουλευόμαστε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι αυτοί που θα έπρεπε να ασχοληθούν ως όφειλαν με αυτό το δυσάρεστο γεγονός.......δυστυχώς...... απέχουν!!!
    Άραγε περισσεύει χρόνος από το Facebook, Instagram και λοιπα συναφή?...εκει ξέρουν να καμαρώνουν και να ανεβάζουν φωτογραφίες από πανυγυρια και άλλες εκδηλώσεις χαράς!!!
    Αλλά φταίνε αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι εμεις φταίμε που τους ψηφιζουμε.. δικιο εχεις

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.