Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εκδόθηκαν δύο νέες αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ (δανειολήπτες και οικιστές)


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εκδόθηκαν δύο νέες αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τους δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ (δανειολήπτες και οικιστές).
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την απόφαση με αριθ. Β1/ΟΑΕΔ/2019 (ΦΕΚ Β΄1556), που αφορά στην τροποποίηση της 52246/3173/26-1-2018 (ΦΕΚ Β΄539) Υ.Α. περί «Ρυθμίσεις Αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ» και ειδικότερα σε διορθώσεις σχετικές με τη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών εξ ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ. Σχετικά εκδόθηκε και η με αριθ. 24641/2258/2019 ερμηνευτική εγκύκλιος.

Τα σημαντικότερα σημεία της είναι τα εξής:

- Αίτηση ένταξης μπορούν να υποβάλλουν και όσοι έχουν κάνει αίτηση στον Νόμο «Κατσέλη - Σταθάκη»  και δεν έχει εκδοθεί τελική δικαστική απόφαση (προηγούμενα τους απέρριπτε το σύστημα). Εάν τελικά θελήσουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, προσκομίζουν παραίτηση από τον Νόμο Κατσέλη.
- Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως 31-12-2019.
- Αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ιδιοκατοίκησης σαν προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις. Η ιδιοκατοίκηση δεν ελέγχεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
- Εάν έχει επέλθει θάνατος του αρχικού δικαιούχου και η κατοικία και το δάνειο έχει περιέλθει στους κληρονόμους του.
- Αν η κατοικία παραμένει κενή (π.χ. στην περίπτωση ανήμπορου υπερήλικα, ο οποίος διαμένει με τα τέκνα του), αν η κατοικία είναι ακατάλληλη για τις ανάγκες στέγασης της οικογένειας (π.χ. αύξηση μελών, ακατάλληλη για ΑμεΑ  κ.λπ.), αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι  (αλλαγή τόπου εργασίας κ.λπ.).
- Στην περίπτωση που προκύπτει διαγραφή της οφειλής  (< 6.000 €) κ.α.
- Όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις και έχουν απορριφθεί για έναν από τους παραπάνω λόγους, μπορούν (και πρέπει) να υποβάλουν νέα αίτηση.
Η δεύτερη απόφαση με παρόμοιο περιεχόμενο (αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ) αφορά τους δικαιούχους κατοικιών σε οικισμούς του τ. ΟΕΚ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Πλήρωνε εσύ κορόιδο νοικοκυραίε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βάζετε και την κυρά Τασία να τα κάνει και καμία μετάταξή στην βουλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε ρε που θα μιλήσετε εσείς για ρουσφετια, ποιοι ;εσείς.
      Οι γκραντε ρουσφετολογοι της συμφορας και της καταστροφής της χώρας.
      Ζήτησε συγνώμη και παρετηθηκε, της βγάζω το καπέλο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.