Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής: Ο κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο 368 εκατομμύρια ευρώ στους πλούσιους φίλους του (βίντεο)


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας χθες  29-7-2019 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Ήρθαμε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών έχοντας ακούσει δύο Υπουργούς, πλήθος υφυπουργών και πολλά στελέχη παραγωγικών Υπουργείων να δηλώνουν ότι "δεν παραλάβαμε καμένη γη". Φυσικά ξεχνούν να δηλώσουν ότι παρέλαβαν 35 δις. Οπωσδήποτε προσπαθούν να αποκρύψουν πόσο γρήγορα και υπέρ ποιων θα σπαταλήσουν αυτά τα 35 δις, αφήνοντας τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στις αγορές και σε κάθε επιθυμία επιστροφής του ΔΝΤ και των δανειστών σε ρόλο κυβερνητικών εντολέων. Αν συνδυάσουμε τις ρυθμίσεις του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου και αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ως προοίμιο νόμου τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, τότε μόλις τα 35 δις έγιναν 32, ίσως και 31 δις.
Η κυβέρνηση, με την προαναγγελθείσα αναστολή του ΦΠΑ στις κατασκευές χωρίς κανένα όριο και κανέναν όρο, κάνει δώρο ένα με δύο δις στους κατασκευαστές του Ελληνικού και άλλο ενάμιση με δύο δις στους πάμπλουτους Ρώσους, Άραβες και Κινέζους επενδυτές που αναγείρουν πολυτελείς βίλες στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και αλλού, τις οποίες, στη συνέχεια, νοικιάζουν σε τρίτους, μέσω offshore και, ουσιαστικά, τους καθιστά επενδυτές «δημοσία δαπάνη», γιατί, πολύ απλά, το ΦΠΑ θα το πλήρωναν όταν κατασκεύαζαν και θα τους επιστρεφόταν όταν, κάποτε, πουλούσαν. 
Με τον τρόπο αυτό, το Δημόσιο καθίσταται ένας παθητικός θεατής που θα βλέπει τα τρένα των μεγάλων ιδιωτικών κερδών να περνούν από μπροστά του, εξυπηρετώντας κάθε λογής συμφέρον, εκτός αυτών του ελληνικού λαού».
Η κ. Τζάκρη, τέλος, επισήμανε ότι: «φυσικά και θα ήταν τονωτική ένεση για την πραγματική οικονομία αν η αναστολή του ΦΠΑ στις κατασκευές είχε να κάνει αφενός, όσον αφορά τις ιδιωτικές κατοικίες, με κατασκευές αξίας ως 250.000 ευρώ, αφετέρου δε, τις μικρές τουριστικές εκμεταλλεύσεις, που φέρνουν πραγματικό εισόδημα για τις οικογένειες, κατασκευές ως 600.000 ευρώ».
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε σε ένα απτό παράδειγμα από το σημερινό νομοσχέδιο, το οποίο αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση του ΕΝΦΙΑ για ποιους, όμως, και γιατί; 
«Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε τον συλλογισμό της κυβέρνησης ότι η μεσαία τάξη κατέχει ακίνητα μέχρι 250.000 ευρώ και πάμε το όριο στις 500.000 ευρώ, προκύπτει άμεσα δώρο για τις ιδιοκτησίες από 500.000 ευρώ και πάνω, που είναι ο στενός κύκλος των υποστηρικτών του κ. Μητσοτάκη,  368 εκ. ευρώ σε βάθος τετραετίας. Πώς νιώθει άραγε το υπόλοιπο 90% των ψηφοφόρων του κ. Μητσοτάκη για αυτό τον καλοκαιρινό μποναμά που παίρνει το 10%» ρώτησε η κ. Τζάκρη τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα. 
Η βουλευτής έκλεισε την παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών με αναφορά στις 120 δόσεις. 
«Οι 120 δόσεις, ό,τι κι αν πείτε και ό,τι κι αν κάνετε, είναι ένα έργο που φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα. Όλα τα άλλα είναι απέλπιδες προσπάθειες της ΝΔ να μπει στο κάδρο για να πει ότι δήθεν κάτι έκανε. Ανήμπορη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βελτιώσει τον υφιστάμενο νόμο μείωσε κατά 10 ευρώ το μήνα τη δόση για τα χρέη μέχρι 3.000 ευρώ. Ακόμη και η επέκταση της ρύθμισης στα νομικά πρόσωπα, δηλαδή στις επιχειρήσεις, έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης Τσίπρα. Απλά η δική σας ρύθμιση έχει ως κριτήριο το ύψος των χρεών και η δική μας ρύθμιση τον τζίρο των επιχειρήσεων, που κάτι λέει για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη δυνατότητά τους να τηρήσουν τις ρυθμίσεις. Την ίδια ώρα, εκεί που πονάει πραγματικά η μεσαία τάξη, στις κατασχέσεις λογαριασμών, όπου εμείς νομοθετήσαμε την προοδευτική αύξηση του ακατάσχετου, για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τους απόρους και τους επαγγελματίες, έρχεται η κυβέρνηση χωρίς ντροπή και λέει ότι δεν απελευθερώνει τα λεφτά που έχουν κατασχεθεί ήδη από τις τράπεζες, αλλά καθιστά ακατάσχετα μόνο τα νέα χρήματα που θα μπαίνουν σε αυτούς τους λογαριασμούς». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Πάντα ουσιαστική και εύστοχη με τις παρεμβάσεις της υπέρ του δικαιου και αναγκαίου είτε σαν κυβερνητικός βουλευτής είτε από την αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοδώρα εσύ; η πρωταθλήτρια των μνημονίων!

      Διαγραφή
    2. ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ Ή ΣΥΜΠθΟΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ................ΑΠΟΛΕΙΕΤΑΙ.
      ΑΡΑ...............ΠΟΙΟΣ;

      Διαγραφή
  2. Όλα τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δίκαια αναγκαια και σωστά για αυτό η Τζάκρη τα ψήφιζε όλα σε 20 μέρες έκανε σχόλια και κριτική που δεν έκανε τα4,5 χρόνια κυβέρνησης καλά που ήταν το χαλάζι και έλεγε κατι.Εκανε και τη σύνδεση της Πέλλας με Εγνατία άναψε και τα φουγάρα σαν υφυπουργός καταψήφισε τομακεδονικο κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει το ρεκόρ γκίνες στα μνημόνια !!!!!!!!!! Πρέπει να την σεβόμαστε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι ψήφισαν μνημόνια στον αριθμό κόλλησες εσύ. Και εσύ αν ήσουν ένα προς ένα θα τα ψήφιζες γιατί η καρεκλιτσα είναι καρεκλιτδα απ τις λιγες. Αντε.

      Διαγραφή
    2. Είπε κανείς το αντίθετο?

      Διαγραφή
  4. Μεσα σε λίγες μέρες σας ξεφτιλισαν... Για μετρήστε το 31% πόσο είναι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα χαρούπια στο Αρσένι δεν πληρώθηκαν ακόμα τι γίνεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαιως και υπεγραψε τα μνημονια αλλα ηταν μονο αυτη ?? Επισης το οτι προσπαθει να αποδείξει οτι η πολιτικη που ξεκινησε η ΝΔ εχει κοντα ποδαρια οπως ακριβως και το ψεμα ενοχλει πολυ ?? Δεν πειραζει λοιπον θα το συνηθισετε ψευτοεθνικια σαρκοβορα καρεκλοκενταυρα ανθρωπιδια δυστυχώς.......για εσας η τζακρη υπαρχει και ειναι πιο δυνατη η μηπως υπαρχει αμφιβολια??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη αμφιβολία ψευτοαριστερουλι βολεμένε γύρισε πλευρά θα δεις και άλλο όνειρο ανθρωπάκι

      Διαγραφή
    2. Βολεμενος δεν ειμαι αλλα δεν υπηρξα ποτε και στρουθοκαμηλος να πιστευω οτι αν κρυψω το κεφαλι μου ο πισινος μου δεν δειχνει την μαεστρια μου φιλε μου δεξιουλη

      Διαγραφή
  7. Στην υγειά μας κορόιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι εσείς φίλοι των φτωχων, σταμάτα να βλέπεις πολύ ξανθοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.