Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τις αιμορροΐδες


Είναι ένα πρόβλημα υγείας το οποίο θεωρείται ακόμη ταμπού από πολλούς ανθρώπους, φέρνοντας σε αμηχανία τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από αυτό. 

Η πάθηση στις αιμορροϊδες ταλανίζει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ιδιαίτερα των χωρών της Δύσης. Οι παράγοντες που την προκαλούν μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής (καθιστική και αγχώδης). Επιφέρει δε, ποικίλες αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια, με τη βασική επίπτωση να αφορά στην ποιότητα ζωής τους. 

Κάθε ασθενής που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα υγείας αναγκάζεται πολλές φορές να διαμορφώνει όλο του το καθημερινό πρόγραμμα με βάση την ανάγκη διαχείρισης του προβλήματος των αιμορροΐδων. Η ζωή του ασθενή με άλλα λόγια επηρεάζεται δραματικά όσο το πρόβλημα παραμένει. Ωστόσο οι ασθενείς διστάζουν να επισκεφτούν ειδικό χειρουργό για να διαγνωστούν και να λάβουν θεραπεία.

Το ίδιο ζήτημα είναι υπεύθυνο ακόμη, για απώλεια εργατοωρών, καθώς οι ασθενείς ωθούνται να λείπουν από την εργασία τους, προβάλλοντας επιπτώσεις και στις οικονομίες των χωρών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού χειρουργού, Αναστάσιου Ξιάρχου.

Πώς γίνεται η διάγνωση της πάθησης στις αιμορροΐδες;

Ο ασθενής εντοπίζει κάποια συμπτώματα (πόνο συνήθως, κνησμό ή ερεθισμό) στην περιοχή που βρίσκονται οι αιμορροΐδες και απευθύνεται σε ειδικό ιατρό για τη διάγνωση και τη θεραπεία του προβλήματος υγείας. Ο ιατρός εξετάζει και εκτιμάει την κατάσταση ώστε να αποκλείσει την ύπαρξη άλλων παθήσεων που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα με την αιμορροϊδοπάθεια. Πραγματοποιώντας κλινική εξέταση και καταγράφοντας το ιατρικό ιστορικό και τα συμπτώματα του ασθενή, προχωράει στη διάγνωση της πάθησης. 

Πώς θεραπεύονται οι αιμορροΐδες οριστικά και ανώδυνα;

Η θεραπεία στις αιμορροΐδες εξατομικεύεται για τον κάθε ασθενή ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της νόσου. Ο εξειδικευμένος χειρουργός μετά την διαγνωστική εξέταση είναι σε θέση να κρίνει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας για κάθε περιστατικό, όπως συμβαίνει με όλες τις μεθόδους και τεχνικές στη χειρουργική.

Η πιο σύγχρονη θεραπεία για τις πάσχουσες αιμορροΐδες είναι ελάχιστα επεμβατική -επομένως και ελάχιστα τραυματική- καθώς διενεργείται με τη χρήση υπερήχων. Η μέθοδος των υπερήχων ενδείκνυται και για κάθε στάδιο εξέλιξης της νόσου των αιμορροΐδων.

Η καινοτόμα μέθοδος παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές των άλλων παλαιότερων μεθόδων και λύνει το πρόβλημα των αιμορροΐδων οριστικά. Είναι μία αναίμακτη μέθοδος θεραπείας, εντελώς ανώδυνη και ολοκληρώνεται σε περίπου 30 λεπτά, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα.

Η θεραπεία, καθώς εφαρμόζεται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Doppler, είναι απόλυτα ακριβής, αξιόπιστη και εξαιρετικά ασφαλής. Δεν απαιτεί εκτομή των παθολογικών ιστών, παρέχει ταχεία ανάρρωση και ακόμη, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο που αντιμετωπίζεται με συμβατικά αναλγητικά. 

Σημειώνεται πως η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια μετά από την έγκρισή της από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το κόστος της επέμβασης καλύπτεται σε σημαντικό βαθμό από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την αιμορροϊδοπάθεια

Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της αιμορροϊδοπάθειας καθώς χρειάζεται να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (φρούτα και λαχανικά) και να περιέχει αρκετό νερό. 

Επιπλέον, η σωματική άσκηση ενισχύει την πρόληψη, ιδιαίτερα το κολύμπι και το περπάτημα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.