Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα σκαριά φυλακές τύπου Γ΄


Μία ή δύο φυλακές τύπου Γ’, αυστηροποίηση των συνθηκών ασφαλείας στα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα και σύστημα απενεργοποίησης του σήματος των κινητών τηλεφώνων σχεδιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής", στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Λευτέρη Οικονόμου, σε μία προσπάθεια να λύσουν το χρόνιο πρόβλημα της παραβατικότητας και της ανομίας στα καταστήματα κράτησης.

 Όπως λένε ανώτατες πηγές, θα διαμορφωθεί τουλάχιστον μία φυλακή με αυτόν τον τρόπο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη. Επιπρόσθετα, όσο αυτό είναι εφικτό αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν οι φυλακές ανά αδίκημα και ποινικό παρελθόν του εκάστοτε κρατουμένου. 

Πλέον, οι φυλακές με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, υπάγονται στο "υπερυπουργείο" του νέου υπουργού, με τις προθέσεις της κυβέρνησης να στέκονται περισσότερο στον έλεγχο των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και των διάφορων μαφιών που δρουν ανεξέλεγκτα. Τα παραπάνω, όπως λένε τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποσκοπούν στο να μπει "τέλος" στο συντονισμό έκνομων ενεργειών από κρατούμενους που βρίσκονται μέσα στις φυλακές και δίνουν εντολές σε συνεργάτες τους εκτός φυλακών.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν στον "Ε.Τ." ότι θα γίνει προσπάθεια ανακατανομής των κρατουμένων, αποσκοπώντας στο… σπάσιμο των "αρχηγείων" από κρατούμενους μέσα στις φυλακές, αλλά και στις διασυνδέσεις τους. Η Αστυνομία πλέον θα έχει τον πρώτο λόγο για να μπορεί να προλαμβάνει φαινόμενα παραβατικότητας και να επεμβαίνει άμεσα στις φυλακές. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές το τελευταίο διάστημα που η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, με την Αντιτρομοκρατική να καταφέρνει να εξαρθρώνει την αποκαλούμενη "μαφία των φυλακών" που είχε στο "εγκληματικό μενού" της από εκβιασμούς μέχρι εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.