Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεχίζεται η εγκατάσταση υδρομετρητών σε όλες τις ΤΚ του Δήμου Αλμωπίας


Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει όλους τους συμπολίτες μας, ότι θα συνεχίσει τον προγραμματισμό εγκατάστασης υδρομετρητών σε όλους τους οικισμούς.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές πως με την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α., ότι είναι συμφέρουσα η χρήση της παροχής πόσιμου νερού έχοντας εγκατεστημένο υδρομετρητή.
Επιπλέον, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και η επάρκεια νερού σε συνάρτηση με την ποιότητα του, αυξάνονται σε κάθε οικισμό.
Επίσης, εφιστούμε την προσοχή ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνονται έλεγχοι σε όλα τα δίκτυα και σε παροχές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ύδρευσης αλλά χρησιμοποιούνται για άρδευση χωρίς να έχουν εγκατεστημένο υδρομετρητή. 
Το πρόγραμμα εγκατάστασης υδρομετρητών μετά από την εγκατάσταση υδρομέτρων στη Τ.Κ. Γαρεφείου βασίζεται:

1. Τ.Κ. Πολυκάρπης                                                   10. Τ.Κ.Λυκοστόμου
2. Τ.Κ. Υδραίας                                                          11. Τ.Κ. Φούστανης
3. Τ.Κ. Σωσάνδρας                                                    12. Τ.Κ. Περίκλειας- Λαγκαδιάς
4. Τ.Κ. Ξιφιανής                                                         13. Θηριόπετρας
5. Τ.Κ. Όρμας                                                            14. Τ.Κ. Νότιας- Αετοχωρίου 
6. Τ.Κ. Μεγαπλάτανου – Μοναστηρακίου                 15. Οικισμός Ριζοχωρίου
7. Τ.Κ. Βορεινού – Πευκωτού                                    16.  Τ.Κ. Αρχαγγέλου
8. Τ.Κ. Νεοχωρίου                                                     17. Τ.Κ. Νερόμυλων- Προδρόμου
9. Τ.Κ.Δωροθέας- Αγάθης                                         18. Τ.Κ. Σαρακηνών- Κορυφής

Είναι καλό να γνωρίζετε όλοι, ότι ο ρόλος της υπηρεσίας μας είναι να διαχειριζόμαστε το πόσιμο νερό και να προσφέρουμε τις αντίστοιχες παροχές βάσει της ανταποδοτικής  χρέωσης και του κόστους που δημιουργείται χωρίς να υπάρχουν κέρδη   παρά μόνο η κάλυψη των εξόδων διαχείρισης .
Με αυτή τη λογική η υπηρεσία μας προσπαθεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης υδρομετρητών ώστε με αυτό τον τρόπο:

- Να πραγματοποιείται  η ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού από όλους τους πολίτες.
- Να προχωρήσουμε στην μείωση του κόστους λειτουργίας όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα των γεωτρήσεων που δουλεύουν ασταμάτητα εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης.
- Να πετύχουμε ισονομία χρέωσης προς όλους τους καταναλωτές με κοινό τρόπο χρέωσης  βάσει της νέας τιμολογιακής πολιτικής.
- Να καταφέρουμε να μειώσουμε την διευθέτηση των λειτουργικών δαπανών εξαιτίας άλλης χρήσης από το πόσιμο νερό κυρίως για επαγγελματικούς χώρους ή για χρήση άρδευσης.
- Να πετύχουμε τη μείωση των διαρροών και των παράνομων παροχών.
- Να αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε νέα δίκτυα πόσιμου νερού από τις πηγές που δεν έχουν αξιοποιηθεί .
- Να πετύχουμε την αύξηση ποσότητας και επάρκειας πόσιμου νερού.
- Να πετύχουμε την αύξηση ποιότητας παροχής υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα με την επίτευξη του στόχου για την εγκατάσταση υδρομετρητών.
- Να πετύχουμε την έναρξη εργασιών για την δημιουργία μελετών αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης για τις Τ.Κ. που τοποθετούνται υδρόμετρα, ώστε να πετυχαίνουμε με ολοκληρωμένες μελέτες την ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Οι  εργασίες εγκατάστασης υδρομετρητών θα πραγματοποιηθούν από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας και το επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις σε κάθε Τοπική Κοινότητα και ξεχωριστά σε κάθε καταναλωτή προκειμένου να υποδείξει το σημείο της κεντρικής παροχής για την κάθε οικία ή επαγγελματικό χώρο.
   Η σωστή και ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού βοηθάει όλους μας.  Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το νερό είναι πηγή ζωής και είναι υπόθεση όλων μας. Άλλωστε η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας είναι ο κάθε ένας πολίτης ξεχωριστά.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος 
της  Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας
Γεωργίου Χρήστος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ε ναι μετά τα τόσα έργα που κάνατε ήρθε η σειρά της χρεώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.