Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣτΕ: Ακατάλληλο για ανηλίκους το «Αλ Τσαντίρι»


Εκ νέου όρια στη σάτιρα θέτει το ΣτΕ με απόφασή του για το «Αλ Τσαντίρι Νιους», την εποχή που μεταδιδόταν από τον Alpha. Με την υπ’ αριθμόν 2595/2018 απόφασή του το ΣτΕ απορρίπτει προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού για τη χρήση τηλεοπτικών πλάνων που αναπαράχθηκαν από την τηλεοπτική εκπομπή που μεταδιδόταν με διαφορετική σήμανση.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό υλικό από το Extra 3 με τη σήμανση «Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15 ετών», αλλά μεταδόθηκε από το «Αλ Τσαντίρι» (9/3/2012), έχοντας σήμανση «Κατάλληλο – Επιθυμητή η γονική συναίνεση». Επρόκειτο, όπως αναφέρεται στην απόφαση, για «εικόνες ημίγυμνων γυναικών που λικνίζονταν αισθησιακά σε προκλητικές στάσεις, με κινήσεις αναπαράστασης σεξουαλικών πράξεων υπό τους ήχους τραγουδιών που περιείχαν συναφή υπονοούμενα στους στίχους, τα οποία σχολίαζε ο παρουσιαστής με υπότιτλους με συναφές περιεχόμενο».

Το ΕΣΡ, επί προεδρίας Ιωάννη Λασκαρίδη, επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο επικυρώθηκε από το ΣτΕ. Στην απόφαση κρίνεται πως «ο χαρακτήρας της εκπομπής ως σατιρικής δεν την απαλλάσσει από την υποχρέωση προστασίας της πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων». Υπογραμμίζει επίσης πως «η σχετική ουσιαστική κρίση του ΕΣΡ ανταποκρίνεται στα στοιχεία του φακέλου», όπου υπάρχει η φωτογραφική τεκμηρίωση με το ημίγυμνο στοιχείο.

Πηγή: typologies.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. και για ενηλίκους δεν τον βλέπει κανένας τον ρατσιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣτΕ.
    ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Κ.Λ.Π ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ¨¨ΠΑΡΤΥ¨΄ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ SITE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό ΣΤΕ ποιο εγκληματικό για τους ανηλίκους τα δώρα που κόψατε των γονιών τους και των παππούδων τους και τα αφήσατε χωρίς χαρτζιλίκι. Τώρα για τον Λαζόπουλο πρόβλημα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τώρα οι του συριζα τι θα βλέπουν; ( όσοι άντεχαν να τον βλέπουν τον γλείφτη )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας που είναι κατά των ΑμεΑ κατά των γυναικών (χοντρές άσχημες κτλπ) είναι ότι χειρότερο έχει βγάλει η ελληνική τηλεόραση, αργά τον καταλάβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμπέρασμα, επιλογή σας είναι να μην τον βλέπεται, οι μισθοί όμως και τα επιδόματα που έκοψε το ΣΤΕ σε χαμηλόμισθούς ποιανού επιλογή ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.