Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προβληματισμός για το συμπύρηνο, με 20 λεπτά τιμολόγησε εργοστάσιο τις ποικιλίες του Ιουλίου


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου στις κύριες παραγωγικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Νομοί Πέλλας και Ημαθίας.
Όπως ανέφεραν αγρότες μιλώντας στον ΑγροΤύπο «για ποικιλίες που κόπηκαν τον Ιούλιο, όπως η Κατερίνα, A37 και Φορτούνα τιμολογήθηκαν από εργοστάσιο της βόρειας Ελλάδας στα 20 λεπτά το κιλό έναντι (σαν προκαταβολή δηλαδή), συν ΦΠΑ τις προηγούμενες ημέρες».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα εργοστάσια δεν έχουν σταματήσει να παραλαμβάνουν. Ωστόσο φημολογείται ότι αρκετές μονάδες από τις 26 του μήνα πρόκειται να μειώσουν τις βάρδιες.
Σημειωτέον ότι η ποικιλία Άνδρος είναι τώρα στα τελειώματα, ενώ τώρα ξεκινά η Έβερτ, η οποία δεν έχει πάρει μεγάλο μέγεθος, λόγω του καύσωνα.
Οι αγρότες παραπονιούνται ότι με τέτοιες τιμές δεν βγαίνει το κόστος, το οποίο εξαρτάται από τις αποδόσεις και είναι σχετικό, αλλά υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 500 – 600 ευρώ το στρέμμα. 
Τα εργοστάσια από την άλλη, λένε κάποιες πληροφορίες, είναι πολύ αυστηρά φέτος με τις παραλαβές και κόβουν κιλά με το παραμικρό από τον παραγωγό. Παράλληλα, φημολογείται ότι αγόρασαν στην αρχή της σεζόν χαλαζοχτυπημένα ροδάκινα για κλαρίσιο χυμό, στην τιμή των 12 λεπτών το κιλό.

Με πληροφορίες από τον ΑγροΤύπο

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Που είναι το περίεργο φυσικό δεν είναι όταν υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά να θέλουν τα καλύτερα και με μειωμένη τιμή αν είμασταν εμείς στη θέση τους θα παίρναμε όλη την σαβούρα όπως είναι τα περισσότερα και σε ακριβή τιμή δεν νομίζω γεμησε ο κάμπος ροδάκινα και κεράσια σειρά έχει το σπαράγγι εκεί θα πέσει πολύ κλαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ,ΦΕΤΟΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΕΝΑΝ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ.Η ΚΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕΡΦΕ,600gr ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ 200gr ΣΙΡΟΠΗ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ SYPER MARKET ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ 1,70 ΕΥΡΩ,ΤΑ CHOICE ΤΗΣ DEL MONTE 2,10.

      Διαγραφή
    2. Και τι θέλεις να σε βάλει συνέταιρο στα κέρδη του αν δεν βγάζει θα το κλείσει για πάρε και κάνε κομπόστα να κονομας και εσύ

      Διαγραφή
  2. Συνεχίστε να λέτε βλακείες και να μας τα περνούν για τζάμπα κάθε χρόνο αν δεν τους κάνουν να μην τα παραλαμβάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δει ποιότητα έλεος τι να απαιτήσεις σάπια κλάδοσπορι μικρά σε μέγεθος

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως που υπάρχει το χαφ και το τσουρμο που βλεπει όλα τα ροδακινα με κλαδοσπόρι και σαπια και βλεπει τους φτωχους βιομηχανους να λιμοκτονουν και τους πλουσιους αγρότες να καλοπαιρνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταντησαμε επετες απο νοικοκυρηδες.δεν εχω βιομηχανικο αλλα σχεδον στα ιδια χαλια ειμαστε.επενδυσαμε οπως οι γονεις κ οι παππουδες μας χρημα ενα εμπαργκο μας σακατεψε.την αισχροκερδια δεν την ελενχει κανεις αγροτικη πολιτικη δεν υπαρχει.την εποχη του.καποια στιγμη θα τα παρατησουμε δεν θα μπορουμε ν ανταπεξελθουμε κ τοτε να δω τι χρημα θα κυκλοφορει στην αγορα με την οικοδομη σταματημενη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.