Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Οι φορείς των αγροτών (ΣΕΑΣ, σύλλογοι) να διεκδικήσουν για το καλό συμπύρηνο ροδάκινο 35 λεπτά – Κανένας να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του


Να συγκληθεί η διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων και να συζητήσει το θέμα
Τα συνεταιριστικά εργοστάσια να δείξουν άλλη συμπεριφορά προς τους αγρότες μέλη τους 
Κανένας παραγοντισμός δεν θα δώσει καμιά λύση, όπως δεν έδωσε επί δεκαετίες 

Η κατάσταση, όπως έχει ξεκινήσει και φέτος στην απορρόφηση του συμπύρηνου ροδάκινου από την βιομηχανία, δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις για τους παραγωγούς. 
Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται την ανοργανωσιά των αγροτών και την ανύπαρκτη, ουσιαστικά, διαπραγματευτική δύναμη και διάθεση τους και (με διάφορες δικαιολογίες κάθε χρόνο) επιδιώκουν και φέτος την καθήλωση των τιμών παραγωγού σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα ( 23 λεπτά στο χέρι του παραγωγού) κάτω του κόστους παραγωγής. Και αυτό την ίδια στιγμή που ήδη έχει καταστραφεί σημαντικό τμήμα της παραγωγής λόγω των καιρικών φαινομένων.
Το γεγονός αυτό οδηγεί μαθηματικά σε χειρότερη ποιότητα (καθόσον η ποιότητα έχει σχέση με την οικονομική δυνατότητα σωστής καλλιεργητικής φροντίδας αλλά και με την ψυχολογία που δημιουργεί στον αγρότη η δυσκολία επιβίωσης της οικογένειας του με δεδομένη την οικονομική του κατάσταση) και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται..
Η περίοπτη θέση της Ελληνικής μεταποίησης στον διεθνή ανταγωνισμό δεν συνάδει με την δημιουργία συνθηκών αβεβαιότητας και κακής ψυχολογίας στους παραγωγούς της πρώτης ύλης. Η τακτική αυτή είναι κοντόφθαλμη και υποθηκεύει και την θέση της μεταποίησης στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Ως ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσαμε την ίδρυση της διεπαγγελματικής πυρηνόκαρπων για να μπορεί μέσα σε αυτήν να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και να επιτυγχάνονται οι καλύτερες αμοιβαία αποδεκτές λύσεις με στόχο την καλύτερη πορεία του προϊόντος διεθνώς αλλά και των όλων των συντελεστών της παραγωγής. 
Οι αγρότες που αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς συνθήκες ( μη παραλαβή προϊόντων επί σειρά ημερών, αυστηρός χαρακτηρισμός προϊόντων ως δεύτερης διαλογής, να οδηγείται σε χυμό προϊόν που μπορούσε να αποτελέσει πρώτη ύλη για κονσέρβα κλπ) οφείλουν να αντιδράσουν.
Μέσα από τους θεσμοθετημένους φορείς τους ( ΣΕΑΣ, αγροτικοί σύλλογοι) να διεκδικήσουν τιμή 35 λεπτά το κιλό για το καλό προϊόν και διαβαθμισμένα για την κατώτερη ποιότητα για να μπορέσουν να μείνουν σε αυτό το επάγγελμα. Καθαρά και δυναμικά. 
Να συγκληθεί άμεσα η διεπαγγελματική για να συζητηθεί το θέμα μεταξύ όλων των παραγόντων της αγοράς. 
Που είναι τα συνεταιριστικά εργοστάσια; Ποια η διαφορά τους από τα ιδιωτικά σε σχέση με την συμπεριφορά τους απέναντι στους αγρότες; Τι έχει να πει η Ένωση Γιαννιτσών για όλα αυτά; 
Δεν πάει άλλο η παθητικότητα, η αδράνεια, η υποταγή σε μικροεξυπηρετήσεις και η μη εκπροσώπηση των συμφερόντων των αγροτών, ειδικά όταν βρίσκονται στο όριο του βιοπορισμού. 
Ούτε η μεμψιμοιρία, η γκρίνια,  η απογοήτευση, ο αποπροσανατολισμός ότι θα έλθει ο Υπουργός ή ο άλφα ή ο βήτα παράγοντας να λύσει ( ως δια μαγείας) το πρόβλημα που άπτεται συγκεκριμένης εμπορικής συναλλαγής. 
Καμιά δικαιολογία δεν χωρά, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν ξανά την Αμερική!!! Ούτε κανένας να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του. 
Οργάνωση και αγώνας τώρα!!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο λογια Σηφακη μας μπουχτησες τόσα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εύκολα το είπε λες και θα τα δώσει από την τσέπη του 4 χρόνια κουβέντα δεν έλεγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σηφακη τοσο άσχετος εισαι, υπάρχει διεπαγγελματικη; 4.5 χρόνια την αφήσατε στα χαρτιά.Μηπως και συ είσαι στο στημένο παιχνίδι της κερδοσκοπίας σε βάρος μας.Καλυτερα κρύψου μόνο στις παπαριες είσαι άσσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε μας ρε Γιάννη μα πέθανες στα ψέμματα μέχρι κ το Θεμα της Αθήνας τίποτα δεν έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ Α Η' Β ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ?.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ 3 ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ''Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ 'ΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ΄΄ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥ ΣΕΑΣ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ 6 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ[ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ] ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΨΗΦΗΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ'ΦΤΥΣΕΤΕ' ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν 35 χρόνια το συμπυρηνο είχε 90 δραχμές με το κόστος παραγωγής στο ένα δέκατο από σήμερα να δούμε πότε θα σαλταρουν οι αγρότες και πουν πεινάμε που πεινάμε αλλά και εσείς δεν θα οικονοματε εις βάρος μας αλλά ποιος φορέας θα τους οδηγήσει σε άλλες καλλιέργειες η μόνη σωτηρία που έχουν είναι οι παγωνιες να την παθαίνουν οι μισοί μπας και πάρουν κάτι οι υπόλοιποι 2003 π.χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γραφειο Γιαννη Σηφακη8 Αυγούστου 2019 στις 7:57 μ.μ.

    Ο Γιαννης Σηφακης εκανε εκκληση στους αγροτες να διεκδικησουν καλυτερη τιμη για το συμπυρηνο ροδακινο καθοσον δεν εχουν να περιμενουν τιποτα απο κανεναν.
    Γνωριζει οτι οι σκεψεις αυτες ενοχλουν αρκετους, ομως δεν σκεφθηκε ποτε να μην λεει καθαρα την γνωμη του για να ειναι αρεστος σε ολους. Αυτο χαρακτηριζει αλλους γνωστους και μη εξαιρετεους.
    Η διεπαγγελματικη ξεκινησε επι ΣΥΡΙΖΑ και βοηθησε και στην επισιτιστικη και στα de minimis. Ειπαμε κανενας δεν μπορει να κρυφτει πισω απο το δακτυλο του.
    Οσο για την μεγαλη επιτυχια του βουλευτη με την επιλυση του "ΑΘΗΝΑ" η νομοθεσια που το ελυσε και το ΦΕΚ ειναι γνωστα, οι αγροτες περιμενουν τις αποφασεις των διοικητικων δικαστηριων στα οποια παρουσιαστηκε η νεα νομοθετικη ρυθμιση.
    Οι αγροτες ξερουν να κρινουν τον καθενα και ξερουν να διαβαζουν.. Περισσεψαν τα fake news της κυβερνησης, δεν θα παρακολουθησουν και τα καθοδηγημενα ψεματα των "ανωνυμων" σχολιαστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη πιο γραφείο Σηφάκη?????? Ξεχάστηκε μάλλον το παλικάρι άρε τι σου κάνει η ήττα από τον μεγαλύτερο εχθρό σου και βέβαια δεν εννοώ την ΝΔ...............

      Διαγραφή
    2. όνειρο ζω μη με ξυπνάτε

      Διαγραφή
  9. Που χάθηκες ρε ψυχή, έτσι κάνουν, τόσες μέρες Ούτε μια ανακοίνωση, τι έγιναν τα παιδιά από το γραφείο; οι λαλίστατοι, 4,5 χρόνια τι κάνατε Εκτός από τις ανακοινώσεις κόντρα με την ντορκα ;
    ΥΓ μην χαθείς κάπου κάπου βγάζε καμία ανακοίνωση μην ξεχάσουμε τα παλιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΑΦΟΥ 35 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΝΑΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μόνο θόρυβο κάνεις σηφακης τελικα
    Αυτό το λένε στη λαϊκή :τενεκες ξεγανωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σηφακη σωστά η επαγγελματική ξεκίνησε εδώ και 4 χρόνια και δεν τελείωσε ποτέ, στα χαρτιά βρίσκεται.
    Ειναι ψεμα σηφακη η εσυ λες παπαριες.4.5 χρονια μας φλωμοσες στο παραμυθι.
    και τώρα μιλάς για 35 λεπτά, γιατί δεν τα έδωσες τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΑ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΉ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ.ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΑΒΑΛΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΑΘΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ. ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΕΙΦΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ Η ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.ΜΆΛΛΟΝ ΜΑ......ΚΑΣ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
  14. Σηφακη για ποιά μεγάλη επιτυχία Αθηνά μιλάς; Ας μην ήταν ο Καρασμανης να βγάλει τα στοιχεία οτι δεν επιβαρυναμε το κρατος ουτε ενα ευρω, εσύ με τους αλγόριθμους θα μας φόρτωνες από 2 μ5 χιλιάδες ευρώ να πλερωσουμε.Θυμάσαι στα καλύβια με τα τεφτέρια σου τι μας έλεγες,ότι δήθεν απο τις ξανθιές θα πλερωσουμε λιγότερα, αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία σου. Σηφακη μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.