Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Εμπόδιο για την ανάπτυξη και τις νέες δουλειές το ογκώδες, γραφειοκρατικό, πελατειακό κράτος»


Στα πλαίσια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στο Επιτελικό Κράτος τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (05-08-2019) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. 
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στην αναγκαιότητα της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, καθώς, όπως τόνισε, αποτελεί μια μεταρρυθμιστική τομή, πάνω στην οποία θα βασιστεί η λειτουργία της κυβέρνησης και της κρατικής διοίκησης και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας κατά τη μεγαλύτερη περίοδο της μεταπολίτευσης, αυτό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού, το οποίο με τη σειρά του δημιούργησε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τη χώρα. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής: «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι αυτό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού. Η διαπίστωση ότι η κρατική διοίκηση λειτουργεί με έναν αρκετά προβληματικό τρόπο και ότι είναι απαραίτητη η αναμόρφωση της, δεν είναι σημερινή. Ειδικότερα, στα χρόνια της κρίσης, η αντίληψη αυτή διογκώθηκε και αποτέλεσε ένα από τα βασικά σημεία κριτικής των πολιτών προς το πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του. Μάλιστα, η προβληματική λειτουργία και η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού διαδραμάτισε ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο στην απαξίωση των θεσμών, της πολιτικής και αυτού που ονομάζουμε κράτος. Ευνόησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και των εύκολων λύσεων και έδωσε χώρο σε πολιτικούς σχηματισμούς που εκμεταλλεύτηκαν την αντίδραση των πολιτών, σε μια, ομολογουμένως, δυσκίνητη και αγκυλωμένη δημόσια διοίκηση».

Απατώντας στις αντιπολιτευτικές φωνές ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ακούσαμε και τις φωνές της αντιπολίτευσης για δήθεν υπερ-συγκεντρωτισμό και αποψίλωση αρμοδιοτήτων, όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά. Οι ιδεοληψίες και οι παρωχημένες αντιλήψεις είναι καιρός να σταματήσουν να αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Εμείς προχωράμε, νομοθετούμε με το βλέμμα στο αύριο, χτίζουμε μια χώρα σύγχρονη, για εμάς, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους».
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Διονύσης Σταμενίτης διατύπωσε την άποψη ότι: «Ο δρόμος που οδηγεί στην πρόοδο και στην ευημερία της χώρας μας περνάει από το μονοπάτι του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των κυβερνητικών οργάνων και της δημόσιας διοίκησης. Αυτό στοχεύουμε με το παρόν σχέδιο νόμου».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Διονυση καλα που ξυπνησες και μας ανακαλυψες οτι υπαρχει γραφειοκρατια! Μηπως θα μας ενημερωσεις και για την ανακαλυψη των Ινδιων; ασε θα την ανακαλυψει ο Λακης απο το Μανδαλο. Η γραφειοκρατια υπαρχει αν δεν το γνωριζεις απο καταβολης του Ελληνικου κρατους ,στην γενεση της συνεβαλε και το κομμα σου , καθως εναλλασσεται στην εξουσια εδω και μισο αιωνα. Δυο παραδειγματα, για να σε βοηθησω! Επι μισο αιωνα διοριζατε δημ.υπαλληλους σε δημ.υπηρεσιες,φορεις,υπουργεια κλπ, ανευ αντικειμενου, ανευ ρολου, απλα τους δινατε μια σφραγιδα να ταλαιπωρουν το κοινο.Οταν καθε φορα αλλαζει κυβερνηση,αλλαζουν κι ολα τα υψηλοβαθμα προσωπα ,διοικητες,διευθυντες υπηρεσιων ,υπουργειων , ασχετα με το αν γνωριζουν το πεδιο δρασης τους,τις αδυναμιες-ελλειψεις των υπηρεσιων κι ωσπου να τα μαθει ο νεος τοποθετηθεις[ κομματοσκυλο] την πληρωνουν οι πολιτες. Π.χ. Υπουργειο Δικαιοσυνης,Παιδειας Υγειας. Σας ενοχλουσαν οι 80 μετακλητοι του Τσιπρα και φερατε 450.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ.
      Η ΔΑΣΚΑΛ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΤΖΑΚΡΗ, ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ.
      ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  2. Εμπόδιο για την ανάπτυξη και τις νέες δουλειές το ογκώδες ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ, γραφειοκρατικό ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΤΑ, πελατειακό κράτος ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ»

    ΡΕ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΏΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, ο τροχός θεωρείται μια από τις σημαντικότερες και αρχαιότερες εφευρέσεις. Η αρχαιότερη χρήση τροχών είναι πιθανά αυτή των ομώνυμων συσκευών της αγγειοπλαστικής την 3,500π.Χ. στη Μεσοποταμία. Κάρα με τροχούς έχουν βρεθεί σε προϊστορικούς τάφους στην περιοχή του Καυκάσου οι οποίοι χρονολογούνται γύρω στο 3700 π.Χ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσεις που ζουσατε τοσα χρονια κυριε και δεν τα λεγατε αυτά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λακης δεν μίλησε ρε παιδιά να τον απολαύσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.