Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ ανακοινώνει την ερχόμενη Τρίτη ο Λ. Κυρίζογλου


Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα ανακοινώσει επίσημα την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στην έδρα της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα. 
Ο κ. Κυρίζογλου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.), που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του. Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι «στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023, οι 332 Δήμοι της χώρας καλούνται να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες, διαπλέοντας το αχαρτογράφητο "κλεισθένειο" πέλαγος και έχοντας υποστεί, κατά την προηγηθείσα μνημονιακή δεκαετία, αλλεπάλληλες περικοπές πόρων και σωρεία λειτουργικών περιορισμών και επιβαρύνσεων».
Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδείχθηκε ως ο καθοριστικότερος παράγοντας για τη διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και καλείται να πρωταγωνιστήσει στην ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η «Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία» θα επιδιώξει τη βελτίωση και αναβάθμιση της θεσμικής και οικονομικής θέσης των δήμων της χώρας καθώς και την ενότητα του αυτοδιοικητικού χώρου ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων.
 Τη διακήρυξη υπογράφουν, μέχρι στιγμής, εξήντα ένας δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.