Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη Χώρα ζητά η ΠΕΔΚΜ


Ο πρόεδρος του οργάνου, Λάζαρος Κυρίζογλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τις νέες προσφυγικές ροές στη Νέα Καβάλα

«Δεν θα δεχθούμε το 50% των προσφύγων να είναι στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία. Είπαμε αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και το εννοούμε».

Δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα, πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί και λάβει χειρότερη μορφή, με αφορμή την εγκατάσταση 1.000 και πλέον προσφύγων στη Νέα Καβάλα στο δήμο  Παιονίας ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Όπως τόνισε σήμερα, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου, ο πρόεδρος, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, «το προσφυγικό είναι ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα στο μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε αυτό το βάρος αναλογικά. Και γεωγραφικά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο στα ακριτικά νησιά να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και μάλιστα σε μέρη με 5.000 κατοίκους να υπάρχουν 5.000 πρόσφυγες, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ούτε όμως μπορούμε να δεχθούμε το 50% των προσφύγων να είναι στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία. Είπαμε αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και το εννοούμε». 

Υπερπλήρεις οι δομές φιλοξενίας προσφύγων

Αναφερόμενος στις δομές για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε ότι «από την ενημέρωση που έχω από τους δημάρχους στη δομή της Νέας Καβάλας και αυτή στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, την οποία καθαρίζει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, αλλά και οι υπόλοιπες, είναι υπερπλήρεις. Αν σε αυτές προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες θα δημιουργηθεί αδιαχώρητο και όλα τα υπόλοιπα παράπλευρα προβλήματα». 

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του για τη βοήθεια που παρείχε η ελληνική αστυνομία,  λέγοντας πως έχει κάνει τις δικές της ενέργειες και έχει αναπτύξει τις δικές της δράσεις μέσα στο χώρο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια, βρίσκονταν και πρόσφυγες και  πολλοί παράνομοι εισελθόντες στην Ελλάδα. «Δηλαδή πρόκειται για μη πρόσφυγες. Γιατί, πρόσφυγες εννοούμε αυτούς που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και τους διακρίνουμε, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως εκ τούτου πρέπει να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων.

Η ΠΕΔ-ΚΜ θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του οργάνου θα ζητήσει το επόμενο διάστημα, επείγουσα συνάντηση, με το αρμόδιο υπουργό για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να ενημερωθούν ο δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, για την υφιστάμενη κατάσταση. «Θα ζητήσουμε από τη νέα κυβέρνηση να έχουμε ενημέρωση επί  αυτού του θέματος για να γίνει μια διαχείριση και διευθέτηση του προσφυγικού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου, καταγγέλλοντας μάλιστα τον πρώην υπουργού Δ. Βίτσα, λέγοντας πως «παρά τις τρεις γραπτές εκκλήσεις προσκλήσεις της προς τον πρώην αρμόδιο υπουργό Δ. Βίτσα  να συναντηθούμε και να μας ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση πριν πάρει χειρότερη μορφή, για τις προσφυγικές ροές, μας αγνόησε». 
Υπενθύμισε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασε στο παρελθόν, όχι στο απώτερο – αλλά στο πρόσφατο, την έντονη διαμαρτυρία της, διότι δεν είχε καμία ενημέρωση από τον αρμόδιο πολιτικά για τη μεταναστευτική πολιτική. «Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων. Ωστόσο και με προηγούμενη  κυβέρνηση και με πρόσφατη θα έχουμε την εξής θέση: Δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα».


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.
  ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.
  Η ΘΡΑΚΗ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
  ΚΟΥΛΗ, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλώσεις Κούλη προεκλογικά :
  Προτεραιότητα μας ή αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τους πρόσφυγες,
  η αποσυμφόρηση αυτή πρέπει να γίνει προς την σωστή γεωγραφική κατεύθυνση,
  δηλαδή προς την Τουρκία ή στις πατρίδες τους ,
  και όχι προς την ηπειρωτική Ελλάδα !
  ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.