Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η Επιστροφή» του συγγραφέα- δημοσιογράφου Βασίλη Κοντογουλίδη


Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου – συγγραφέα Βασίλη Κοντογουλίδη με τίτλο «Η Επιστροφή» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΜΘ.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μ. Σπυράκη, η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς Χριστίνα Φοροπούλου.

Η «Επιστροφή» είναι μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται με φόντο τη Θεσσαλονίκη σε παρόντα χρόνο, όπως την βρήκε ο πρωταγωνιστής της νουβέλας, επιστρέφοντας μετά από ένα σύντομο διάστημα εγκατάστασης και διαμονής του στην ελληνική επαρχία. Κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Στέφανος, γιατρός, από τους πιο σημαντικούς χειρουργούς της πόλης, αποσύρεται στο Καρπενήσι με στόχο να εγκατασταθεί εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Όμως η ζωή της επαρχίας δεν θα μπορέσει να νικήσει τη σφοδρή του επιθυμία να επανασυνδεθεί  με τις δύο τις μεγάλες αγάπες που άφησε πίσω : Τη Θεσσαλονίκη και τον παλιό έρωτά του, την ‘Έλενα…

Ο Στέφανος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, απολαμβάνει τον καφέ του στην παραλία και αναζητεί τα νήματα της σύνδεσης του με το παρελθόν. Η πόλη έχει αλλάξει, ο δήμαρχος της επίσης, η κυβέρνηση της χώρας και αυτή έχει αλλάξει. Μετά από αρκετές διαψεύσεις, απογοητεύσεις, πικρίες, μια νέα αρχή φαντάζει πολλά υποσχόμενη… Ο έρωτας κυριαρχεί, όπως και η πόλη, η Θεσσαλονίκη, με τις γειτονιές με τα στέκια της, με τα μικρά μυστικά της.
Στον χρόνο της «ομφαλοσκόπησής» του στο μικρό χωριό όπου είχε αποσυρθεί, κοντά στο Καρπενήσι, ο ήρωας θα αποκοπεί από την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης (δεν θα χαρεί καν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο την κατάκτηση του νταμπλ από την αγαπημένη του ομάδα ο ΠΑΟΚ), αλλά θα έχει το χρόνο να σκεφτεί, να αναθεωρήσει  και τελικώς να επιστρέψει. Τι θα επακολουθήσει; Η ανατροπή έρχεται στο τέλος…

Η «Επιστροφή» είναι το δεύτερο βιβλίο του Βασίλη Κοντογουλίδη, μετά την κυκλοφορία της πρώτης νουβέλας του πέρυσι, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, φανταστικό, αλλά επίκαιρο ήρωα, επίσης, από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης» με τίτλο : «Η τελευταία φορά».  Ο ήρωας της «Επιστροφής» είναι το ίδιο πρόσωπο, φανταστικό, αλλά το περιβάλλον στο οποίο κινείται είναι αυτό του παρόντος χρόνου, της πόλης και της σύγχρονης Ελλάδας. Οι αναφορές του πρωταγωνιστή της νουβέλας, πολιτικές και κοινωνικές, ακουμπούν στους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προσλαμβάνουσες των σύγχρονων κατοίκων της πόλης, της χώρας, κάτι που προικίζει με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σημασία την πλοκή του βιβλίου.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.