Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα θέρμανσης: Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει αύξησή του και καταβολή από τον Οκτώβριο


Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το επίδομα θέρμανσης. Το σημαντικό είναι ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκεται η καταβολή των ποσών από τον Οκτώβριο και όχι από τον Ιανουάριο όπως ίσχυε. Mελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι δύο: 
- Το πρώτο προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.
- Το δεύτερο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:

α) Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

β) Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Ποιοι οι δικαιούχοι για το επίδομα

Το ισχύον καθεστώς για το επίδομα θέρμανσης προβλέπει ότι δικαιούχοι, δυνητικά, είναι:

- Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.
- Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ. προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
- Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. -ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ: ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.


  ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ: ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΚΟΡΟΪΔΑ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΤΞΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΝΑ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΥΛΟΛΕΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
  ΑΝΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αστροπελέκι έχεις κάψει φλάντζα...Όταν το 2014 κυβερνούσε η παράταξη του Κούλη πήραμε επίδομα πετρελαίου μαζί με την μάνα μου 800 ευρα ,το 2018 όταν κυβερνούσε ο παπάρας μεν αριστερός δε Λούλης πήρε μόνο η μάνα μου 130 ευρα..Τώρα αν θέλεις να μιλήσουμε για λαμόγια κοίτα τον καθρέφτη και αρχίζουμε.

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.