Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Η «Μεγάλη Επιστροφή» είναι το Χρέος μας προς την Πατρίδα


Άρθρο της Θεοδώρας Τζάκρη, βουλευτού Πέλλας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το 31.5% των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ανέδειξε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Αλέξη Τσίπρα σε κυρίαρχους του προοδευτικού πόλου. Οι 1.800.000 συμπολίτες μας, που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του τοξικού νεοφιλελευθερισμού, μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή η οποία συνοδεύεται από την ιστορική ευθύνη να φανούμε όλοι αντάξιοι του χρέους και της αποστολής μας. Είναι χρέος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αλλάξει, για να εμπνεύσει και να εκφράσει όσους περισσότερους δημοκρατικούς πολίτες μπορεί και μαζί τους να επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας, προτού η ζημιά που φαίνεται να προκαλεί η ακροδεξιά «φιλελεύθερη» κυβέρνηση Μητσοτάκη, γίνει μη αναστρέψιμη. Ο μετασχηματισμός είναι αναγκαίος για να διαλυθεί ο δεξιός εσμός που ξεκίνησε μανιωδώς να λυμαίνεται τη χώρα και ακυρώνοντας τη λογική, να ακυρώνει τα όσα θετικά κατάφερε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την τελευταία πενταετία, για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Είναι ενθαρρυντικό πως η ηγεσία του κόμματος κινείται, ως τώρα, προς την πρόσφορη κατεύθυνση της πλατιάς απεύθυνσης και της γόνιμης διεύρυνσης και συμπόρευσης με όλους τους πολίτες της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς που αναζητούν πολιτική έκφραση. Η Πρωτοβουλία του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας έδωσε, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, σάρκα και οστά στον διάλογο που διενεργείται για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Αυτό συνέβη επειδή, ειδικά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε σαφές πως υπάρχει ένας κοινός εχθρός για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και αυτός είναι το αποτέλεσμα της εκτρωματικής συνένωσης Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, που υπηρετεί πιστά η ιδιωτική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι λογικό αλλά και θετικό το γεγονός ότι, η δυναμική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προσελκύει και συνενώνει ανθρώπους από όλο το φάσμα του δημοκρατικού χώρου. Στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, μπορούμε όλοι μας, Αριστεροί και Κεντροαριστεροί, να δούμε τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του προοδευτικού χώρου. Είναι, επίσης, λογικό, πως κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, απεύχονται και ξορκίζουν τη διεύρυνση και την αναγκαία μετάβαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την εποχή της εσωστρέφειας στην εποχή της μαζικής και ηχηρής έκφρασης όλων των «ανήσυχων» δημοκρατικών πολιτών, που θέλουν ενωμένοι να αγωνιστούν για μια καλύτερη πατρίδα.

Είναι, επιτέλους, καιρός, να κατανοήσουμε όλοι πως οι «ρόλοι» και οι «τίτλοι» δεν έχουν αξία. Αξία έχουν οι κοινοί αγώνες και οι μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε, απέναντι σε όσους θέλουν να καταργήσουν τα κεκτημένα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας. Με αυτή τη λογική πρέπει να οδηγηθούμε και στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα που θα ενώσει την Αριστερά με τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η συμπόρευση με ανθρώπους που δεν ανήκουν αποκλειστικά στον στενό ιδεολογικό κύκλο του καθενός μας, αλλά μοιράζονται κοινές ανησυχίες και έχουν διάθεση προσφοράς, αποτελεί κορυφαία πράξη θάρρους και γενναιότητας, αλλά και απαραίτητο βήμα εμπρός για τη διάπλαση ενός νέου, μεγάλου και συνεκτικού, μετώπου που θα υψωθεί ως ασπίδα απέναντι στη δολιότητα και την κακοβουλία της ιδιοτελούς διοίκησης της χώρας από τους πανίσχυρους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Μπορεί η κυρία να μας πει κάτι που έχει κάνει για την Πέλλα εκτός της φωτογραφίες στα χωράφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι έκαναν όλοι φώτο και αμπελοφιλοσοφια.Συμφωνεις πιστεύω

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ όλοι το ίδιο είναι

      Διαγραφή
  2. Η Κυρία εκλέγεται και θα εκλέγεται από το λαό της Πέλλας για τα έργα της και για την πολιτική οξυδέρκεια της. Αλλά όταν είσαι φανατικός δεξιός, το μόνο που βλέπεις είναι τα παραμύθια που σου πουλούν για Μακεδονία που την είχαν ξεπουλήσει και για άριστους τύπου Θεοδωρίδη και Τζαμτζή.Αντε να δούμε τα έργα της δεξιόστροφης Πέλλας με τους δεξιούς δημάρχους, τον δεξιό Αντιπεριφερειάρχη, τον δεξιό περιφερειάρχη, τον δεξιό Πρωθυπουργό. Καλά που υπάρχει και η Τζάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας λείπει τέτοια επιστροφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το καλό να κάνετε την μεγάλη επιστροφή στο 3%.
    Είναι δίκαιο να γίνει και πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.