Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια - Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας


"Σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα myschool" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

"Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή" δήλωσε για το θέμα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

"Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου" πρόσθεσε.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 σχόλια:

 1. ρε ο... κουλης πιο αριστερός από τους γιαλαντζί του συριζα !!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τώρα να γίνει υποχρεωτική και η μπουργκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΝΔ - ΔΕΞΙΑ - ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
  ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ;
  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
  ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ;
  ΜΗΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η μακεδονια ομως;;;;;ελληνικοτατη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)..."
  Δηλαδή η κυβέρνηση εφαρμόζει τη νομοθεσία.
  "Αντισυνταγματικές και αντίθετες προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Ανθρώπου κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι αλλαγές που έγιναν στη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Λύκειο, ενώ πριν από λίγο καιρό με άλλη απόφαση του το ανώτατο δικαστήριο είχε κρίνει επίσης αντισυνταγματικές τις αλλαγές στα θρησκευτικά για το δημοτικό και για το γυμνάσιο".
  Η προηγούμενη κυβέρνηση εφάρμοσε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.